16 Ağustos 2011 Salı

Saldırıları PKK içindeki Ergenekoncular yapıyor.

Ali Serdar Bolat    23 Temmuz 2011
Öcalan masum. AKP Hükümeti ile görüşmeler yaparak barış için çaba harcıyor.
Tam bu sırada birileri çomak sokuyor. Önce 10 günde 7 şehit, sonra Silvan'da 13 şehit.
Kim bu çomak sokanlar? Kim bu Öcalan'a darbe vuranlar?
Gayet tabii PKK içindeki Ergenekoncular.
13 şehit olayında saldırı emri verenler de bu Ergenekoncuların Ankara Gurubu.
Nereden belli bu gurubun Ergenekoncu olduğu?
Şundan belli: Bu PKK gurubunun lideri Cemil Bayık, Ergenekon tutuklusu Tuğgeneral Levent Ersöz ile irtibat halinde.
ZAMAN gaz tenekesi açıkladı. Buyurun:
Saldırıda 'Ankara grubu' şüphesi
İSTANBUL ZAMAN   -   18.07.2011
Silvan kırsalında 13 Mehmetçiğin şehit edildiği saldırının perde arkası aralanıyor. İstihbarat raporlarında saldırı emrinin, PKK içindeki derin yapıdan yani 'Ankaralılar grubu'ndan geldiği belirtildi. Teröristlere "Yüreklere öyle bir ateş bırakın ki izi silinmesin." talimatını verdiği iddia edilen grubun liderlerinden Cemil Bayık'ın, 'Ergenekon tutuklusu' Levent Ersöz'le irtibatı gündeme gelmişti. 
Tüm yandaş, liboş, yobaz, Fetocu, Amerikancı gaz tenekeleri "PKK'dan Öcalan'a darbe" vesaire başlıkları altında benzer haltlar yumurtladılar.
+++++++++++++++++
Levent Ersöz kim?
Şırnak Jandarma Alay Komutanı, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı, ve, 2002-2204 JİTEM Başkanı.
Sarıkız ve Ayışığı darbe teşebbüslerine aktif olarak katılmış bir Ergenekoncu.
Bu görevleri yaparken de, Ergenekon görevi icabı, PKK içindeki Ergenekoncu guruplardan birinin başı olan Cemil Bayık ile işbirliği yapmış.
Nasıl bir işbirliği?
Barış olmaması için, her barış olanağı doğduğunda korumasız bıraktığı Mehmetçikleri PKK'ya öldürtüyor.
Tüm Ergenekoncu komutanların yaptığı iş bu.
Silvan olayında da, askeri yorarak, yardım göndermeyi geciktirerek, helikopterleri zamanında yollamayarak, uçakla yangın bombası atarak Mehmetçiğin şehit edilmesini sağlayanlar da halen görev başında olan (muvazzaf) Ergenekoncu komutanlar...
Daha olmazsa, Doğu Perinçek'i araya sokup emri onunla gönderiyorlar. Başbağlar'daki 33 köylünün şehit edilmesi olayında olduğu gibi...
Bu saldırı ile ateşkes bozulmuştu...
Asker - sivil tüm Ergenekoncular PKK ile işbirliği içinde anlayacağınız.
+++++++++++++++++
Gerçek öyle mi, Öcalan gerçekten  barış mı istiyor?
İşte PKK ajansının 8 Temmuz 2011'de, yani Silvan olayından önce duyurduğu, Öcalan'ın avukatları aracılığı ile  yaptığı açıklama:
"Heyetle (AKP heyeti) barış konseyinin kurulmasına ilişkin bir mutabakata varmış durumdayız. Zaten bu durum protokollerde de yer almaktadır.
Şu an ne bir ateşkes durumu var, ne de ateşkesi bitiren bir savaş başlangıcı var.
Şu an yaşanan çatışmalar karşılıklı misillemelerdir. Bu karşılıklı misillemeler veya çatışmalar artabilir de, azalabilir de.
Ancak her koşulda gerilla öz savunmasını yapacaktır.
Kendisine yapılan saldırılara da misliyle karşılık verecektir."
++++++++++++++++++
Bu açıklama ortadayken, "PKK'dan Öcalan'a darbe" vesaire palavralarla Öcalan'ı masum göstermek AKP - ABD yalakalığındasn başka bir şey değil.
Bundan maksat, AKP Hükümetinin Öcalan ile yaptığı görüşme-anlaşmaları haklı çıkarmak.
"AKP Öcalan ile anlaşarak barış için çabalıyor, Ergekoncu komutanlar ve PKK içindeki Ergenekoncular işbirliği yaparak barış sürecini baltalıyorlar." dolmasını yutturmak...
İşte Oraj Poyraz'ın konu ile ilgili yorumu:
"Mikrofon uzatılanların ifadelerine göre anlıyoruz ki, PKK aslında iyi bir örgüt, ancak içinde savaştan beslenen kaka bir gurup Ergenekon Terör Örgütüyle beraber barışı sabote ediyor.
Aynı şekilde derin devlet, yani ETÖ, yani TSK, yani generaller, ve subaylar içinde bir gurup savaşarak zengin oluyorlar. Bu nedenle onlar masum PKK savaşçılarını kandırarak ve kendilerine teslim edilmiş askerleri de onlara yem yaparak yine barışı sabote ediyorlar.
Apo'nun, iktidarın, AKP kadrolarının ise olup bitenlerle ilgili olarak hiçbir sorumlulukları yok. Bunların hepsi de sütten çıkmış gümüş kaşık. ABD ise bütün derdi ülkemizde kanayan yaraya deva olmak derdinde, ve bizler kadir kıymet bilmiyoruz.
Yerseniz diyeceğim, ama görünen o ki, yemişsiniz bile...."
+++++++++++++++++++
Evet, Ergenekon davalarının ana fikri de bu.
Derin devlet, Ergenekon, Türk Silahlı Kuvvetleri, bu çatışmanın bitmesini istemiyorlar.
Çünkü komutanlar içindeki Ergenekoncu gurup, PKK'ya silah satarak, uyuşturucu ve diğer kaçakçılık işlerinde PKK'ya aracılık yaparak zengin oluyorlar.
PKK'ya silah satarken de Doğu Perinçek'i aracı olarak kullanıyor bu Ergenekoncu komutanlar. (Ergenekon İddianamesinden: JİTEM subayları 24,000 silahı Doğu Perinçek'in referansı ile Barzani ve Talabani'ye teslim ettiler)
Daha ileri giderek, komutanların tümünü Ergenekonculuk ile suçlamak mümkün.
Çünkü, Ergenekon davalarını başlatan mülakatta Haham bozuntusu Tuncay Güney ne diyordu, İddianameden aynen alıntılıyorum:
TUNCAY GÜNEY: Zaten Ergenekon demek TSK demek
Tuğg. Levent Ersöz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder