19 Ekim 2011 Çarşamba

Yedi Deniz (Sebe Bahrat) Meydanı'nda Suriye, Rusya ve Çin bayrakları

Rusya ve Çin'e teşekkür,
Amerika, Avrupa Birliği ve Türkiye'ye öfke...


Milyonlar Suriye ve Halkı İçin Meydanları İnletti
Ekim 13, 2011



ŞAM – Sabahın erken saatlerinden muhtelif kesimlerden ve bölgelerden başkent Şam’ın Merkezinde yer alan Sebe Bahrat Meydanına kitleler halinde akın eden milyonlarca vatandaş; Suriye’nin istikrarını ve ulusal-milli rolünü muhafaza etmek için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını haykırarak, reformlara olan desteklerini vurguladılar.





Suriye, Çin ve Rusya bayraklarının renklerini ihtiva eden çok sayıda balonun havaya bırakıldığı mitingde kimi katılımcılar, Suriye’nin içişlerine yönelik müdahalelere karşı Rusya’nın ve Çin’in tutumları ve reformlara destekleri karşısında takdir ve teşekkürlerini ifade eden bayraklar taşıdı.




Konuşmacılar, kalabalığın, özellikle Suriye’nin kötülüğünü isteyen ABD ve Siyonistler başta olmak üzere, tüm dünyaya, Suriye halkının gücünü iman ve sevgiden aldığı ve özgürlüğü ile onuru için her türlü fedakarlığa hazır olduğu mesajı verdiğini söyledi.




Çin ve Rusya’ya Teşekkür
İnsanın ne olduğunu bilen, insanlığı ve özgürlüğü savunan olarak nitelendirdikleri Çin ile Rusya’daki barışsever halka seslenen katılımcılar ve konuşmacılar, iki halka insancıl ve yüksek ahlaklı tutumlarından dolayı şükranlarını dile getirdi.


En Büyük Fedakarlık Ordudan
Konuşmacılar ve katılımcılar, en büyük fedakarlığı sunan Suriye Arap Cumhuriyeti Ordusunun vatandan kötülükleri defetmede sebat ve büyüklük sergilediğini; özgürlük ve onuru savunurken yüzlerce şehit verdiğini ifade etti.

Suriye Yiğitleri ve Devrim Önderleri Anıldı
Suriye halkının sahip olduğu ulusal birliğin, ülkeyi zaferden zafere koşan bir vatan haline getirdiğini kaydeden konuşmacılar, bu durumun yeni olmadığını ve tarihte birçok örneğinin mevcut olduğunu dile getirdi.




-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder