25 Şubat 2012 Cumartesi

Perinçek'e 20 yıl ceza

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ergenekon davasında yaptığı savunma nedeniyle Silivri 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, 2 yıl 2 ay cezaya çaptırıldı.

Bu cezayla birlikte Doğu Perinçek’in Ergenekon davasında yaptığı savunmalardan aldığı cezaların toplamı 20 yılı buldu.


Yine aynı nedenlerle açılan ve devam etmekte olan diğer davalarda, 20 yılı aşkın hapis cezası daha isteniyor.



Doğu Perinçek’e verilen bu ceza kararlarının hepsinin altında, AKP Hükümetinin oluşturduğu yeni HSYK tarafından atanan yargıçların imzası var.
Bu kararlar Türk Yargısının, Türk Hukukunun kararları değildir.
Uygulanan Gladyo hukukudur, faşizmin kurallarıdır.


Perinçek, Türkiye’nin milli güçlerine karşı düzenlenen ve bir düşman operasyonu olan tertip kapsamında yaklaşık 4 yıldır tutuklu, 11 aydan bu yana 3,5 metrekarelik hücrede!


Sürdürülen yargılamada, iddialar, uydurmalar, iftiralar tek tek çürütüldü. Artık, bu iddialara dayalı olarak ceza verilmesi mümkün değil.


Öyleyse, tutuklu bulundurulduğu süreyi, hücrede gerçekleştirilen bu yargısız infazı karşılayacak başkaca cezalar üretilmesi gerekiyor.
İşte "Savunma yaparken ona buna hakaret ettin" diye verilen 20 yıllık hapis cezasının ve davam eden benzer davaların nedeni bu.

Ayrıca Özel Görevli Mahkeme birkaç gün önce Doğu Perinçek’e 16 duruşmadan men cezası vermişti.

Silivri’den yürütülen mücadele siyasi saflaşmanın eksenini oluşturuyor ve mücadele edenlerin birleşeceği bir ana muhalefet merkezi haline geliyor.

Doğu Perinçek’e daha savunma aşamasında 20 yıla yakın ceza verilmesinin nedeni, işte bu gelişen milli gücün karşısında duyulan korkudur.

Ancak korkunun ecele faydası yoktur. Halkımız geçmişteki zalim iktidarları nasıl yıkmışsa AKP iktidarını da öyle yıkacaktır.

AKP iktidarını yıkacak güç halkın kuvvetidir. Bugün bütün yurtseverlerin görevi AKP iktidarına karşı halkın mücadelesini örgütlemektir. AKP iktidarına karşı halkın mücadelesini örgütlemeyen her tutum iktidara güç verir.

Bütün halkımızı, siyasi partileri, kitle örgütlerini Özel Görevli Mahkemelere ve AKP iktidarına karşı birleşmeye ve mücadeleyi örgütlemeye çağırıyoruz.

AKP iktidarı mutlaka yıkılacak, yurtseverler serbest bırakılacaktır.
Türkiye halkı Atatürk’ün başlattığı devrimi, Milli Hükümetiyle tamamlayacak, bağımsız ve özgür Cumhuriyetimizi yeniden kuracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder