4 Aralık 2012 Salı

13 Aralık'ta Silivri'ye

29 Kasım 2012


Balyoz mahkemesinde denenmiş olan kanunsuz uygulama Ergenekon'da da tekrarlandı.
Yargılamanın en önemli bölümü olan "Delillerin incelenmesi" yapılmadan Savcıya mütalaa hazırlama izni verildi.
Oysa "delil" diye mahkemeye sunulan ve dava dosyasına giren iddialar teker teker hakim huzurunda incelenmeli, sanıklar bu delillerin doğru olmadığına dair delillerini açıklamalı idiler.
Mahkeme heyeti delillerin incelenmesi bölümünü atlayarak şunu demiş oldu: "Arkadaş biz kararımızı verdik. Deliller ister sahte olsun ister olmasın bizim için fark etmez. Biz dava dosyasına giren bütün delilleri gerçek farzederek kararı yazacağız."
O zaman mahkemeye ne gerek var? 5 yıldır mahkeme niçin sürüyor? Madem ki delillerin sahte, uydurma, gerçek dışı olup olmadığı mahkeme heyetinin umurunda bile değil, 5 yıllık bu tiyatroya ne gerek vardı?

Ayrıca sanıkların gösterdiği tanıkların çoğu da dinlenmedi. Savcıların gösterdiği gizli ve açık tanıkların hepsi dinlendi.
Örneğin, "Ergenekon şeması ve raporunu görünce güldüm. Çünkü saçma idi" diyen MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun'un dinlenmesini hakimler ısrarla reddetti.

Acaba Öcalan ve PKK için çıkarılacak afta takas olarak kullanılmak üzere mi yurtseverlere ceza verilecek? Böyle bir şüphe var.
Doğu Perinçek 3 sene önce mahkemede hakime "Böyle planlanıyor. Bunu kabul etmeyiz." demişti. Delillerin incelenmesi atlanarak bir an önce sonuca gidilmesi için gösterilen çaba, bunun için mi acaba?
Avukat Celal Ülgen'e göre, AKP, seçimlerden önce Balyoz ve Ergenekon davalarını sonuçlandırmak ve bir genel af çıkarmak istiyor. PKK ve Öcalan için de af çıkacak.
PKK  ve Öcalan affının yapılacağı zamana kadar Ergenekon ve Balyoz davaları bitmeli ki hepsine birden af çıksın. Mahkemenin acele etmesinin nedeni bu.

PKK'ya af ve Öcalan'a ev hapsi kararlarına itiraz edenlere: "Konuşmayın lan, işte sizin Balyoz ve Ergenekon teröristlerini de affettik. Daha ne istiyorsunuz? Oturun oturduğunuz yerde" diyecekler
Ergenekon sanıklarına ısrarla "terörist" demelerinin nedeni de bu. PKK teröristlerine karşı Ergenekon teröristlerini takas edecekler. "PKK'ye affa karşı çıkarsanız sizin Ergenekoncular da içerde kalır. Ona göre. Ya bütün teröristleri affederiz ya da Ergenekoncular ömür boyu içerde kalır."  AKP ve ABD'nin planı işte bu.
Bu planı çok önce gören Perinçek, 3 yıl önce mahkemede "Bunu kabul etmeyiz" demişti mahkeme heyetine.

Avukat Vural Ergül de "Ben istifa ediyorum. Mahkemenin hukuksuzluğuna ortak olmam. Mahkemecilik oynamanın anlamı yok.  Ergenekon ve Balyoz tutukluları PKK'ye çıkarılacak bir affın milletçe kabul edilebilmesi için alıkonulan takas rehineleri." diye konuştu.

Balyoz ve Ergenekon tertiplerinin PKK'ye af, Öcalan'a ev hapsi ve Kürdistan'a özerklik uygulamalarını "takas" yoluyla kabul ettirebilmek için planlanmış olduğu anlaşılmıştır. Ama bunu becerebilecekler mi, göreceğiz.

Atatürkçü Düşünce  Derneği (ADD): 13 Aralık'ta Silivri'ye.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


1 Aralık 2012
 ADD açıklaması:
"Mahkeme Heyeti, iddia makamına, esas hakkında mütalaa vermesi için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine hükmetmiştir.
Başından bu yana hukuksuzluklarla yürüyen bu siyasi davaya uzaktan seyirci kalmayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği, başta Genel Başkanı Tansel Çölaşan olmak üzere yüzlerce şubesi ve binlerce üyesi ile 13 Aralık 2012 saat 08:30'da Silivri'de olacaktır."

CHP: 13 Aralık'ta Silivri'deyiz
++++++++++++++++++++++++

2 Aralık 2012
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan:
"Adalet duygusunun olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı bu sürece seyirci kalmayacağız. 21. Yüzyıl hukuksuzluğuna imza atan davada sona yaklaşılmıştır. "Silivri Toplama Kampları"ndaki engizisyon intikamcılığına seyirci olmayacağız. Tüm yurttaşlarımızı 13 Aralık saat 09:00'da Silivri'ye davet ediyoruz."

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Av. Hasan Basri Özbey:
"Duvarları yıkacağız. Tertibin hedefinde Atatürk Cumhuriyeti var. Türkiye, Silivri - Hasdal duvarlarını yıkarak aydınlığa yürüyecek.
Tertipçiler büyük bir telaş ve korku ile karara koşuyorlar. Uygulanan Türk hukuku değil, düşman hukukudur. Ankara Kalesi düşman tarafından zaptedilmiş, işgal orduları komutanlığı İzmir'e yerleşmiştir. AKP - PKK el ele ülkeyi bölmekte, Atatürk Cumhurşyetinin son izleri de silinmekte, NATO Cumhuriyeti kurulmaktadır. Bu yıkım ve dağılmaya izin verilmeyecektir. "

Türkiye Gençlik Birliği (TGB): 13 Aralık'ta Silivri
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3 Aralık 2012

 
TGB Genel Başkanı İlker Yücel:
"Ergenekon davası, Türk Ordusu'nun tasfiye edilerek Türkiye'nin bölünmesi operasyonudur. Türkiye'yi, Silivri'deki vatanseverlerle birlikte yeniden inşa edeceğiz.
Silivri 16 Eylül'de bizimle beraber Hatay'da, 30 Ağustos'ta Taksim'de, 29 Ekim'de Ulus'ta idi, barikatları beraber aştık. 10 Kasım'da bizimle beraber ıslandılar. Şimdi onları yalnız bırakmamak bizim vazifemizdir.
Silivri tutsaklarının içleri rahat olsun. Dışarıda binlerce Çetin Doğan, Doğu Perinçek, Fatih Hilmioğlu, Soner Yalçın var."

 *************************

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder