14 Ocak 2013 Pazartesi

İncirlik cami görüntülerine Amerikalılar el koydu


Amerikan askerlerinin yılbaşı gecesi İncirlik Üssü'ndeki camiyi tahrip etmesi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.
Özlem Konur Usta bildiriyor

Aydınlık, 12 Ocak 2012
Polisleri İncirlik Üssü’ne almadılar
 
Olayı ortaya çıkaran Çukurova Merhaba Gazetesi yazarı Murat Kula, ABD askerleri tarafından tahrip edilen caminin fotoğraflarının ABD 39’uncu Wing Komutanlığı’nda olduğunu söyledi.
Olayın gazetede yayımlanmasının ardından camiyi incelemek isteyen Sarıçam İlçe Emniyet Müdürü yetkilileri de üsse alınmadı.
 
Murat Kula, olayın nasıl açığa çıktığını şu sözlerle Aydınlık’a anlattı:

“Gece ABD askerleri camiye giriyor. Minberi tahrip ediyor. Türk bayrağını yırtıyor. Camları kırıyor. Sabah namazını kıldırmak için camiye gelen imam olayı fark ediyor. Konuyu derhal nöbetçi astsubaya bildiriyor. Nöbetçi astsubay da nöbetçi amir Havacı Yüzbaşı Atalay Akman’a iletiyor.
 
Güvenlik Tabur Komutanlığı'ndan gelen askerler olay yerini güvenlik çemberine alıyor. Destek Gurup Komutanı Hava Yarbay Ahmet Ünal ve Yzb. Akman tarafından inceleme yapılıyor. Tahrip edilen minber, yırtılan Türk bayrağı, kırılan camlar fotoğraflanıyor. Video ile görüntüleniyor. Ancak ABD 39. Wing Komutanlığı, "Yetki bizde" diyerek görüntü ve fotoğraflara el koyuyor. Gelen bilgilere göre görüntüleri yok etmişler, olayı kapatmak istiyorlar."
 
"Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, 10 Ocak günü öğleden sonra ABD Konsolosu John Espinoz'u müftülüğe davet etti. Basın mensupları daveti duyup ta gelinde buluşma yeri değiştirildi. Müftü Konsolos ile maalesef ağız birliği içinde."

İşçi Partisi ve AGD eylem yaptı


arşiv:

1 yorum:

  1. NE KADAR DOST OLDUKLARINI KANITLADILAR...BOP BASKANIYIM DİYE ÖVÜNENLERE OY VERENLER UTANSIN VE UYANSIN..MUHALEFETTENDE BİR TEPKİ YOK..NEOLDU BİZE..NASIL UYUŞTURULDUK..BU HALE NASIL GETİRİLDİK..ORDUYU BİTİRDİLER ,BASINI SUSTURDULAR,HERŞEY SATILDI..ADAM DÜNYANIN SAYILI ZENGİN LİSTESİNDE.. BİZİM MİLLETE SANKİ ÖLÜ TOPRAGI SERİLMİŞ..

    YanıtlaSil