27 Şubat 2013 Çarşamba

Karar verme sırası halkımızda


Tertipçiler sonunda baklayı ağızlarından çıkardılar.
 
Doğu Perinçek 3 yıl önce duruşmada Mahkeme Heyeti'ni: "Bizi burada Öcalan'a af çıkarmak için tutuyorlar. Bunu kabul edemeyiz. Bu oyuna gelmeyin" diye uyarmıştı.
Tümamiral Semih Çetin, "Bir İhanetin Öyküsü" adlı kitabında yazdı: "Başta Abdullah Öcalan olmak üzere PKK'lılara af çıkarmak için rehin tutuluyoruz"
Bir ay önce tutuklu komutanlar duruşmada ilan ettiler: "Takası kabul etmeyiz."
 
AKP MKYK Üyesi Doç. Dr. Osman Can bu tespitleri teyit eden açıklamayı sonunda yaptı:
"Yeni Anayasa'ya geçici bir madde konularak Ergenekon, Balyoz gibi davalara af çıkarılsın."
 
******** 
 
Yurtseverlerin önüne şu ikilem konulacak:
 
Halkımızın "Bölünme Anayasası" dediği Yeni Anayasa kabul edilirse, özerk yönetimler ve federasyon yoluyla Güneydoğumuzun zaman içinde Türkiye'den ayrılması ve ülkenin bölünmesinin önü açılacak.
Onun için ben referandumda "Hayır" oyu vereceğim. Ama Ergenekon, Balyoz gibi tertiplerle esir alınmış olan komutanlar ve yurtseverlerin affına da "Hayır" demiş olacağım. Ne yapayım, yeter ki ülkemiz bölünmesin.
 
"Evet" oyu vereceğim. Komutanlar, yurtseverler içerden çıksın da isterse vatan bölünsün, ne yapalım başka çare yok.
 
******** 
 
Aslında AKP Meclis'e bir af yasası teklifi getirerek Ergenekon ve Balyoz tertiplerini sonlandırabilir. BDP ve AKP - CHP içindeki bazı Kürtçüler dışındaki Milletvekilleri böyle bir yasaya evet oyu verirler.
AKP niçin böyle yapmıyor da Yeni Anayasa'ya geçici madde koyarak işi referanduma bırakıyor?
Çünkü zaten bütün gericiler ve bölücüler Yeni Anayasa'ya evet oyu verecek. Ama bu oylar çoğunluğu sağlayamayabilir. İşi sağlama almak için ilericilerin, Atatürkçülerin, yurtseverlerin de oylarına göz dikmiş durumdalar. Ergenekon tertiplerinin en başından beri planları bu idi.
Böylece, ülkemiz toplumsal mutabakat ile bölünmüş olacak. Referandumda "evet" oyu veren yurtseverler bir daha "Vatan bölünmesin" diye halka gidemeyecekler. Giderlerse "Siz de evet dediniz, bizden de evet oyu istediniz, şimdi ne yüzle geliyorsunuz" denecek onlara.
Nasıl tuzak ama?
 
******** 
 
Evet, karar verme sırası halkımızda.
Halkımız Bölünme Anayasası'na şu veya bu nedenle "Evet" diyecek mi?


AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, yeni anayasa konusunda ezber bozan açıklamalar yaptı.


A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programı AK Parti MKYK Üyesi, eski Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can'ı konuk etti. 4'üncü Yargı Paketi'ne son şekli verilmeden, Ankara kulislerinde Başbakan'ın geçen hafta paketteki bazı maddelere şerh koyduğu ifade edilmişti. Osman Can, "bazı maddeleri tekrar elden geçirin dendiği bilgisinin doğru olmadığını" söyledi.

Can, Nuray Mert'in "PKK terör örgütü değildir…" sözlerinin yeni yargı paketine göre suç sayılıp sayılamayacağı sorusunu ise "eğer suç işleme kastı yoksa bu konuda ‘hayır efendim bunun mutlaka cezalandırılması lazım çünkü burada terörün propagandası vardır' dememiz çok fazla mümkün değildir." şeklinde cevapladı.

 Osman Can, Abdullah Öcalan'ın "yeni anayasanın kritik maddelerini Osman Can yazsın" sözlerinin hatırlatılması üzerine ise; anayasa yazımında profesyonel süreç gerçekleştiğini, bunun dışarıdan a ya da b şahsı şu şöyle yapsın dedi diye değişecek bir süreç olmadığını dile getirerek, konunun parti içinde konuşulmayı gerektirecek bir şey olmadığını da ifade etti.

Yeni anayasaya geçici maddeler ekleyerek, Ergenekon, Balyoz gibi davaların ortadan kaldırılmasını önerdiğini de söyleyen Osman Can "geçici madde ile başlatılmış bu davaların tamamı ortadan kaldırılsın ve bir af ortaya çıkıversin" dedi.


http://www.haber7.com/partiler/haber/992477-osman-canin-ergenekon-ve-balyozu-bitirme-sarti


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder