10 Mart 2013 Pazar

PKK haber ajansını MİT kurdu




İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı MİT-PKK ilişkisi ile ilgili çok önemli istihbarat bilgisi üzerine ifadeye çağırdığı ortaya çıktı.
 
Savcı Sarıkaya
-- PKK'ya yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansı'nı (DİHA) MİT'in kurdurduğunu, ve,
-- MİT yetkililerinin Kandil'de sık sık PKK yöneticisi Murat Karayılan ile görüştüklerini
saptadı.

                                                 Savcı Sarıkaya          Dicle Haber Ajansı DİHA

Savcı Sarıkaya yakın çevresine Fidan'ı bu ilişkileri sormak için ifadeye çağırdığını söyledi.
 
Özel Yetkili Fethullahçı Savcılar Ergenekoncu olarak damgaladıkları yurtseverleri türlü tezgahlarla tutuklarken gayet memnun gözüken Tayyip Erdoğan, mızrağın ucu Özel Temsilcisi Hakan Fidan'a dayanınca derhal olaya müdahale etti. KCK soruşturma dosyasını Savcı Sarıkaya'nın elinden aldı ve Sarıkaya'nın özel yetkilerini kaldırdı.
 
Öcalan da durumdan vazife çıkararak Fethullahçılara karşı Tayyip Erdoğan'ın ve Hakan Fidan'ın yanında yerini aldı.
 
İmralı tutanaklarında Öcalan, Savcının Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmasını "Savcının MİT'e darbesi" olarak değerlendiriyor ve olaya nasıl müdahale ettiğini şöyle anlatıyor:
 
"Savcının 7 Şubat MİT'e darbesi. Ben bir darbeyi sezdim. Cezaevi Müdürü'ne: "MİT Müsteşarı Hakan Bey'i yalnız bırakmamak gerekir" dedim.Sözlü, yazılı iletişime geçtim. 5 ay önce tekrar kanal açıldı, diyalog başladı."
 
Fethullahçıların MİT'e darbesi başarılı olursa, sıra Tayyip Erdoğan'a gelecekti. Çünkü Hakan Fidan, Tayyip Bey'in talimatları ile hareket ediyordu.  Tayyip Bey'in Hakan Fidan'ı Özel Yetkili Temsilcisi sıfatıyla Oslo'ya göndermiş olması bunun delili idi.
 
Öcalan, İmralı tutanaklarında konuyu şöyle anlatıyor:
 
"PKK'yı bitireceğiz" diye Başbakanı inandırıp 10 bin kişiyi KCK soruşturması ile içeri alan ekip, MİT'e de darbe planladı. 
Başbakan, MİT'e darbe yapılınca, sıranın kendisine geldiğini gördü: Vatana ihanetten tutuklanacaktı."
 
Bu olaydan önce Tayyip Erdoğan Hakan Fidan'a "Kamu kurumlarındaki Fethullahçı yapılanmayı araştır" talimatı verdi. Hakan Fidan kamu kurumlarındaki Fethullahçıların listesini hazırlarken elini çabuk tutan Savcı Sarıkaya Fidan'ı KCK kapsamında ifadeye çağırdı.
 
Ancak Tayyip Bey yasalarda bir düzenleme yaparak Fidan'ın soruşturulmasına izin vermedi ve Fethullahçı saldırıyı savuşturmuş oldu.
 
 
Ayrıntılı bilgi için bakınız:
Erdoğan - Fidan - Öcalan Üçlüsü Fethullah'a karşı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder