26 Mart 2013 Salı

Türkiye'yi bölen PKK değil, AKP'dir


Sadettin Tantan "Türkiye'yi bölen PKK değil AKP'dir" dedi, Duran Kalkan PKK'nın Türkiye'yi bölemeyeceğini itiraf etti, bu görevin AKP'ye düştüğünü ilan etti.
İşte ayrıntılar:

                                                  Duran Kalkan
PKK üst  düzey yöneticilerinden Duran Kalkan'ın ANF muhabirinin sorusuna cevabı şöyle:
ANF muhabiri:
"Hala deniyor ki, gerilla geri çekilecek mi, PKK silah bırakacak mı, ateşkes olacak mı.
Bu soruları zaman kaybı olarak görüyor musunuz?"
Duran Kalkan:
"Evet, hem zaman kaybı, hem yanlış görüyoruz.
Bir de şöyle desinler: Acaba bu Türk ordusu Kürdistan'daki gücünün yüzde doksanını geri çekecek mi, Türk devlet polisi Kürdistan'dan gidecek mi, AKP Kürdistan'daki yönetimi Kürtlere bırakacak mı, Kürtler kendi seçimlerini yapacak hale gelecek mi.
Eğer sorun çözülecekse böyle olacak. AKP yapacak, devlet yapacak. PKK'nın yapabileceği şeyler sınırlıdır. Ve PKK sorunu açığa çıkartıp çözümü dayatmakla mükelleftir. Çözüm üretecek güç devlettir, hükümettir."
Duran Kalkan, süreci tüm çıplaklığı ile kısa ve sade, anlaşılır olarak açıklamıştır.
Aydınlık'a konuşan Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, süreci şöyle özetlemişti: "Türkiye'yi bölen PKK değil, AKP'dir"
Türkiye'yi PKK'nın bölmediğini, daha doğrusu bölemeyeceğini Duran Kalkan şöyle ifade ediyor:
"PKK'nın yapabileceği şeyler sınırlıdır. AKP yapacak, devlet yapacak. "
Birkaç bin kişilik terör örgütünün binlerce yıllık savaş tecrübesi olan milyonluk bir orduyu yenip toprak koparması mümkün değildir. Duran Kalkan işte bunu itiraf etmekte ve ülkeyi bölme görevinin AKP'ye düştüğünü açıkça söylemektedir.
Türk ordusu bir yana, bölücü teröristler Irak ve Suriye gibi yeni yetme devletlerin ordularını dahi yenip o ülkelerden toprak koparamazlar
Bunun için, o ülkeden toprak koparmayı dış siyasetinin bir projesi haline getirmiş olan güçlü bir yabancı ülkenin yardımı gerekir.
Bu durumda, o ülkeden toprak koparmak isteyen yabancı ülkenin önüne iki seçenek gelir:
Birinci seçenek: Silahlı müdahale
İkinci seçenek: Bölünmek istenen ülke hükümetine barışçı yoldan bölünmeyi kabul ettirmek.
Önce ikinci seçenek denenir. Ülke tehdide boyun eğip isteyerek bölünmeyi kabul ederse, birinci seçeneğe gerek kalmaz.
Birinci seçenek
+++++++++++++
Bölücü terör örgütü koruma altına alınarak, koparılmak istenen bölgeye merkezi hükümetin ordusunun girmesi engellenir.
Bu seçenek, önce Irak'ta uygulandı, şimdi Suriye'de uygulanıyor.
İncirlik'te konuşlanan ABD kuvvetleri, Saddam'ın Irak ordusunu Barzani bölgesine göndermesini engelledi.
Bu sayede Barzani, Amerika tarafından koruma altına alınmış olan bölgede devlet olarak örgütlenme çalışmalarını kolayca yapabildi.
Amerikan Çekiç Güç'ün İncirlik'te konuşlanmasına izin veren Türk hükümetleri de, Irak'tan Büyük Kürdistan için parça koparılmasına yardımcı oldular.

                                                          Aydınlık, 11 Ekim 2012
Irak'ta ABD'nin oynamış olduğu rolü Suriye'de şimdi Türkiye oynuyor.
AKP Hükümetinin emri ile hareket eden Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, sınırın yakınına kadar giderek Akçakale'den Suriye'ye yumruk salladı.
Suriye ordusu Türkiye sınırına yaklaşırsa, yumruğu indirecekti. Suriye ordusunun girmesinin Türkiye tarafından yasaklandığı Kuzey Suriye ise, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin ve El-Kaide'nin denetimine geçti.
Esad, Suriye'yi ziyaret eden CHP heyetine açıkladı: Suriye- Türkiye sınırının %25'i PKK, %75'i El-Kaide denetiminde.
Böylece Türkiye, hem Irak'tan hem de Suriye'den parça koparılması işinde Amerika'ya yardımcı oldu.
Eğer ABD ve Türkiye'nin yardımları olmasa idi, ne Barzani Kuzey Irak'ta ne de PKK Kuzey Suriye'de devletçikler kuramazlardı.
Irak ve Suriye'de bu birinci seçeneğin uygulanmasının nedeni, Saddam'ın ve Esad'ın ülkelerinin parçalanmasına razı olmamaları idi.
Eğer Saddam "Eyvallah kabul ettim, ülkemin kuzeyini Barzani'ye ve Talabani'ye veriyorum, orada istedikleri gibi devlet kursunlar" dese idi, dünyanın en demokrat lideri ilan edilirdi.
Tayyip Bey, "Esad herhalde Saddam'ın sonunu görüp ders almıştır" düşüncesi ile önce suret-i haktan görünerek Esad'a yaklaştı. Müslüman Kardeşler'i hükümete ortak etmesini istedi. Arkasından Kürtlere özerklik talebini iletti. Esad ile öpüşüp koklaştı. Esad'ın bu teklifleri kabul etmediği, yani ülkesinin barışçıl yoldan bölünmesine izin vermeyeceği anlaşılınca Esad diktatör ilan edildi ve terör gurupları devreye sokuldu.
İkinci seçenek
+++++++++++++
İkinci seçenek, Kürdistan için toprak talep edilen ülke hükümetinin barışçıl yoldan bölünmeyi kabul etmesine çalışmaktır.
Aslında bu seçenek Irak'ta ve Suriye'de denendi. Çünkü, isteğiniz kabul edilirse savaş çıkarmak akıl karı değildir.
Saddam ve Esad barışçıl bölünmeyi kabul etmedikleri için askeri saldırıya maruz kaldılar. Irak'ta ve Suriye'de emperyalizm güdümlü sahte demokrasi olmadığı için, bu iki ülkede emperyalizm taraftarı olan ve barışçı bölünmeyi kabul edecek bir partiyi seçimle işbaşına getirme olanağı yoktu. Bu yüzden ikinci seçenek devreye girdi.
Ülkemizde ise bu olanak vardı. Irak'a müdahale edilerek Barzanistan kurulmasını ve barışçı bölünmeyi kabul etmeyen Ecevit hükümeti "demokratik" bir darbe ile devrilerek AKP hükümetinin kurulması sağlandı.
Başbakan olan Tayyip Bey, Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanı olduğunu ilan etti. Bu proje, Büyük Kürdistan kurulmasını öngörüyordu. Eşbaşkan,ülkesinin barışçıl yoldan bölünmesini kabul etmiş oluyordu.
2002 darbesi hakkında ayrıntılı bilgi için bakınız   
http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/08/2002-darbesi.html
Amerikan ordusunun Büyük Kürdistan haritası için bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/02/bop-haritasnn-ingilizce-asl.html                                     http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/02/buyuk-ortadogo-projesi-bop-haritas.html

Irak ve Afganistan'da yenilen Amerika, Türkiye'ye saldırma gücünü kaybetmiştir. AKP'nin yerine kurulacak olan Milli Hükümet Bağdat ve Şam yönetimleri ile işbirliği yaparak her üç ülkedeki bölücü terörü sonlandırabilir. Barzani, PKK ve PYD bu suretle tasfiye edilebilir.

Azerbaycan, Türkiye, İran, Irak, Suriye ve KKTC tarafından kurulacak olan Batı Asya Birliği, bölünmek istenen coğrafyayı birleştirerek dünya siyaset sahnesine güçlü bir çıkış yapabilir. Türkiye, sosyal ve ekonomik açıdan en gelişmişleri olarak, bu birliğin başını çekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder