12 Mayıs 2013 Pazar

Bombalar, Reyhanlı halkına teröristlerin gözdağı


AKP hükümeti, ÖSO teröristlerine toz kondurmuyor.
Teröristlerin Reyhanlı'daki bomba eylemini Suriye İstihbarat Örgütü'nün üzerine yıkmaya çalışıyor.
 
Sözde 2 araba Suriye'de bomba yüklü olarak hazırlanmış, Reyhanlı'ya sokulup patlatılmış. Peki, nerden sokulmuş bu 2 araba Türkiye'ye? Haritaya bakalım:


Hakkari'den Akdaniz'e kadar Irak ve Suriye ile komşuyuz. Ama bu komşuluk sözde bir komşuluk. Gerçek öyle değil. Nasıl mı? İşte şöyle:
 
Irak tarafında sınır Barzani, PKK ve Amerikan askeri tarafından kontrol ediliyor. Irak hükümetinin borusu burada ötmüyor. Çünkü ABD Irak'ı böldü, kuzeyde Barzanistan kurdu, Irak ordusu bu bölgeye geçemiyor.
(Bakınız:  ABD askerleri PKK kamplarını koruma altına aldı http://aliserdarbolat.blogspot.com/2011/09/abd-askerleri-pkk-kamplarn-koruma-altna.html  5 Eylül 2011)
 
Suriye tarafında sınır El-Kaide, ÖSO ve PKK - PYD tarafından kontrol ediliyor. Suriye hükümetinin borusu burada ötmüyor. Çünkü AKP hükümeti, angajman kuralını değiştirdi, sınıra yaklaşan Suriye ordu birliklerine ateş edeceğini açıkladı. Org. Necdet Özel, Suriye sınırına gidip yumruk salladı. (Bakınız: Bu yumruk Amerika adına kalktı  http://aliserdarbolat.blogspot.com/2012/10/bu-yumruk-amerika-adna-kalkt.html 11 Ekim 2012)
 
Türkiye - Irak sınırı Irak hükümetinin denetiminde değil. Türkiye - Suriye sınırı da Suriye hükümetinin denetiminde değil. Yani Türkiye fiilen Irak ve Suriye ile komşu değil. Güney komşularımız Barzani, PKK, PYD, ÖSO, El-Kaide ve Amerika...
İşte çıplak gerçek bu...
 
Bu durumda, Suriye hükümetine ait bombalı araçlar, ÖSO, El-Kaide ve PKK-PYD teröristlerinin kontrol ettiği gümrük kapılarından, veya sınırın herhangi bir yerinden nasıl geçebilir? Bu beceriksizce yalana inanmamızı mı bekliyorlar?
 
Ayrıca bir fotoğraf var ki, bombayı teröristlerin patlattığını gösteriyor:


Reyhanlı'da patlatılan araçlardan birinin arkasına bir esir telle bağlanmış. Esirleri canlı bomba olarak kullanmak ÖSO teröristlerinin kullandığı bir yöntem. 70 bin mülteci yaşıyor Reyhanlı'da... Teröristler ve MİT ajanları kol geziyor. Hangi Suriye ajanı, teröristlerin kol gezdiği Reyhanlı ana caddelerinde bir teröristi araba arkasına bağlayabilir?
 
Öfke ile sokağa dökülen halk suçluyu gayet iyi biliyordu. Reyhanlı'nın Sünni yurttaşların yaşadığı bir kasaba olduğunu hatırlayalım. Alevi olsalardı, "Mezhepçilik yapıyorlar" denebilirdi.
"Erdoğan istifa", "Çekin, dünya bilsin, hepsi Tayyip'in yüzünden oldu. Ocağımızı yaktı" haykırışları arasında halk bir yandan Suriyeli yayalara ve araçları ile yoldan geçen Suriyelilere saldırırken, bir yandan da Suriyelilerin kampına doğru yürüyüşe geçti.
Olay yerine gelen polis havaya ateş açtı
 
Aydınlık'a konuşan Reyhanlılılar şöyle konuştrluı;
"Aylardır huzur içinde uyuyamıyoruz. Bunu yapan Tayyip'in misafirleri."
"Birkaç gün önce gençlerimizi tartakladılar, gelen polise saldırdılar. Bunun üzerine ilçe halkı sokağa döküldü, Suriyelilerin arabaları taşlandı. Bunun intikamını almak için ÖSO mensupları bu bombaları patlattı."
"Eşimizi, çocuğumuzu tek başına bir yere gönderemez olduk."
 
Tüccar Ahmet Asker:
"Reyhanlı'da halk ile mülteciler arasında bir aydır kavgalar oluyordu. Patlamadan 4 gün önce de silahlı çatışma oldu. Bugün öğleden önce,  patlamadan önce yine Suriyelilerle halk arasında gerginlik yaşandı. Halk mültecilerin kaldığı çadırlara yürüdü. Polis ve jandarma havaya ateş açtı. Bu olaylardan sonra patlamalar meydana geldi."
 
Öncü haber Gazetesi Tazarı Hasan Özdemir:
"İki gün önce halk ile Suriyeliler arasında yaşanan olaylardan sonra, bu bombalarla Reyhanlı halkı adeta tehdit edilmiştir. Resmen "Ayağınızı denk alın" denmiştir."
 
Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan:
"Olayın zamanlaması son derece önemli. Sayın başbakanın Suriye'ye müdahale çağrısından sonra olmuştur. Artık halk Suriyelileri dövmeye başladı. Bir kaç gün önce bir arbede yaşanmıştı. Sanki arbedeyle prova yapılmış."
 
CHP Milletvekili Hasan Akgöl:
"Geçen hafta Suriyelilerin bir Türk genci dövmesi üzerine Reyhanlı halkı sabaha kadar gösteri yapmış, Suriyeli araçlara hasar vermişti. Terör gurupları, Reyhanlı halkına "Bize karşı çıkarsanız buraları yaşanmaz hale getiririz" mesajı veriyor. Bu patlamaların izahı budur."
 
Hem bomba patlattılar, hem de sınırın öte yakasından videoya kaydedip internete koydular:
 
********
arşiv:
 
Tayyip Bey'in evlatları Türk polisini öldürdü   2 Mayıs 2013
 
Tayyip bey'in evlatları Türkiye'de terörü tırmandırıyor   11 Mayıs 2013
********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder