22 Mayıs 2013 Çarşamba

Obama'dan El Kaide uyarısı

Tayyip Bey'in El Kaide ve El Nusra sevdası Obama kayasına çarptı.
Yamyamları Suriye Devletinin başına oturtma rüyaları gören olan Tayyip Bey tam anlamı ile hüsrana uğradı.
 
********
 
"Doktor Frankenştayn" rolüne heveslenip habire canavar yaratan Amerika, yarattığı canavarların saldırısına uğramıştı.
Taliban'dan pençe yedi. El Kaide kafasına topuzu indirdi. Yamyam El Nusra'nın testere ile kafa kesip ciğer sökmesi, kalp dişlemesi İsrail'i ürküttü.
Amerika'ya özenip Küçük Frankenştayn rolüne soyunan İsrail, yarattığı HAMAS ile uğraşıp dururken bir de yamyamlar zuhur etti. Al başına belayı.
Canavar yaratmanın maliyeti çok yükseldi. Batı kamuoyu da yamyam dehşeti karşısında sarsıldı. Hükümetlerine "Biz kimi destekliyoruz" demeye başladılar.
Bu yüzden Amerika, Avrupa ve İsrail hükümetleri frene basmaya karar verdi.
 
Evet, örgütlerin kurucu liderleri kendilerini kimin yarattığını biliyorlar, ama örgüt üyelerini tam kontrol altında tutmak mümkün değil. Özellikle de El Kaide ve El Nusra. Çünkü bunlar hücreler halinde örgütleniyorlar. Hücrelerden bazıları her an raydan çıkabilir. Alevileri kestikten sonra biraz da Yahudi ciğeri sökmek akıllarına gelebilir. İsrail'in tırsması bu yüzden.
 
ABD, Müslüman Kardeşler'i (İhvan) destekliyor, silahlandırıyor. İhvan tam kontrol altında. Amerika, İhvan'a AKP'yi örnek gösteriyor: AKP gibi ılımlı olmaya devam ederseniz mama var, iktidar var. Ona göre.
 
********
 
Aslında Amerika, Nisan sonlarından beri çeşitli raporlar yayımlayarak AKP'yi uyarıyor. Washington Enstitüsü, Uluslararası Kriz Gurubu, CFR, Soner Çağaptay, James Jeffrey, Henri Barkey ardı ardına döşendiler. Amerikan yönetimi, talimatlarını ve görüşlerini bu kuruluşlar ve kişilerin raporları, yazıları üzerinden açıklar. Deniz Hakan, raporları dosyalamış. (Aydınlık, 21 Mayıs 2013).
Raporların özü, ABD'nin AKP'ye verdiği şu talimat: "Suriye politikanıza fren koyun, sınırları kontrol altına alın, her önünüze gelene (El Kaide ve El Nusra'ya) silah vermeyin."
 
Talimatla birlikte AKP'yi uyarıyor: "El Kaide'ye verdiğiniz silahlar, bombalar bir gün Türkiye'ye karşı kullanılabilir."
Ve kullanıldı da. Reyhanlı olayını Amerika önceden haber vermiş, uyarmış.
Ama Tayyip Bey Obama'nın "Vur" lafını "Öldür" anlayıp da Esad ile tüm köprüleri atınca, manevra alanı kalmadı. Denize düşen yılana sarılır misali El Kaide'ye teslim oldu. Sonuç: AKP gemisi karaya oturdu.
 
İşte o raporlardan birkaçı:
 
********
 
"Türkiye'nin bugüne kadarki en cüretli dış siyaset kumarı, varlığına yönelik bugüne kadarki en büyük tehditle birlikte geliyor olabilir... Kontrol altında tutulamayan bir El-Kaide ve kimyasal silahların da tablonun içinde olduğu bir zayıf ya da başarısız devlet senaryosu, Türkiye'nin güvenliği açısından kabusa dönüşecektir."
"Türkiye'nin Dış Siyaset Kumarı" başlıklı yazı, 29 Nisan 2013
Soner Çağaptay, Director of the Turkish Research Program at The Washington Institute for Near East Policy. (WINEP)

Soner Çağaptay

********
 
"Türkiye'nin karşısında büyük bir tehlike var: Suriye'deki çatışma...
Ankara, Esad rejimini zayıflatma amacıyla Suriye'ye yabancı savaşçılar sokuyor. Bunların içinde Cihadçılar da var. Bu durum, Türkiye açısından büyük risk taşıyor... 
Bu cihadçıların günün birinde Türkiye'yi hedef almayacağının garantisi yoktur."
"Yumuşatılmış İslam" (Yani Ilımlı İslam) başlıklı yazı, 30 Nisan 2013
James Jeffrey, visiting fellow at The Washington Institute for Near East Policy, a member of the Defense Policy Board,  American Council on Germany, and Council on Foreign Relations (CFR), 2008-2010 Ankara'da Büyükelçi.
Soner Çağaptay

James Jeffrey

********
 
"Washington, Suriye'deki savaşa temkinli bir yaklaşım benimserken, Ankara 2011'in sonlarından bu yana isyancıların davasının ateşli bir savunucusu oldu. Beşar Esad'ın düşmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan Türkiye, Suriye'deki siyasal ve silahlı muhalefete arka çıkarak Esad'ın ayağını kaydırmaya çalıştı. Medyadan öğrendiğimiz kadarıyla, Türkiye'nin bu yöndeki çabaları arasında radikal İslamcı gurupların sınırdan geçmesine izin vermek de bulunuyordu. Erdoğan'ın, radikal gurupların kendilerine yer edinmelerine izin vermemesi akıllıca olacaktır."
"Erdoğan Washington'a Geliyor" başlıklı yazı, 7 Mayıs 2013
James Jeffrey, Soner Çağaptay
 
********
 
"Obama, kamu önünde Erdoğan'a gülücükler ve övgüler yağdıracak, ama kapalı kapılar ardında ona şöyle diyecek:
"Nusra savaşçılarının Türk topraklarından sızması, Suriye'deki savaşın mezhepçi doğasını kızıştırıyor. Biliyorum ki sen de mezhepçi kıyımlar olmasını istemezsin. Ama, bizleri bu noktaya senin Katar ile birlikte sürdürdüğün politika getirdiBM Güvenlik Konseyi Nusra'yı terörist gurup kabul edebilir, haklı da olurlar. Bu, benim için bir baş ağrısı. Putin'in burada haklı olduğu bir nokta var: Bu adamlar bela. Ve sayıları artıyor."
"Obama - Erdoğan Görüşme Notları" başlıklı yazı, 12 Mayıs 2013
Henri Barkey, Carneige Endowment for International Peace 
 
********
 
CIA ajanı Barkey, işte toplantıdan 5 gün önce, Obama'nın neler diyeceğini açıkça yazıyor.
 
Gördüğünüz gibi, Obama, Amerika'nın yarattığı canavarlardan Tayyip Bey'i sorumlu tutuyor, hiç utanıp sıkılmadan... Sanki bu yamyamları Libya'dan, Pakistan'dan, Çeçenistan'dan, Yemen'den toplayıp getiren Amerika değil.
Ancak, Rusya ve Çin barajını geçemeyince, işler istediği gibi gitmeyince, 2 yıllık savaş sonunda Suriye ordusunun yıkılmayacağı belli olunca, Batı kamuoyu "Bu yamyamları mı destekliyoruz" demeye başlayınca, hoop, yamyamlarla ilgili tüm sorumluluğu Tayyip Bey'in üzerine atıverdi. Bu işi Tayyip Bey Katar ile birlikte yapmışmış. Bak hele... İstanbul'daki ÖSO yapılanmasını beğenmeyip Katar'da yeni örgüt kurduran Obama değil mi?
 
Acaba Tayyip Bey, sırtını yasladığı emperyalistlerin ne kadar kolay adam harcadığını biliyor mu? Bilmiyorsa şimdi hissetti mi?
Cihadçı yamyamlara sınırsız ve hesapsız destek veren Katar İstihbarat Şefi El Tani öldürüldü. Tayyip Bey bu Obama'nın cinayetle ilgisini araştırdı mı?
Tayyip Bey, bütün isteklerinden vazgeçip hiç istemediği İkinci Cenevre'yi işte bu ortam içinde kabulleniverdi.
 
Her zaman yaptığı gibi. Ne işi var NATO'nun Libya'da... Patriotların düğmesi bizde olmalı... ve diğerlerinde olduğu gibi...

Henri Barkey

********
 
arşiv:
Tayyip - Obama buluşması: PKK malı götürdü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder