27 Mayıs 2013 Pazartesi

"PKK çekiliyor" balonu bir kere daha patladı


Redhack 3 adet Jandarma raporu yayımlamıştı. Bunlardan biri, Reyhanlı bombalarının El Nusra'ya ait olduğunu belgeleyen rapordu.
Diğeri, Reyhanlı olayından sonra Jandarma'ya adını açıklamayan bir kişiden telefonla gelen ihbar idi.
 
Üçüncü rapor, PKK'nın çekilmesi ile ilgili idi. İşte 17 Mayıs 2013 günlü o raporda yazılanlar:
 
********
 
İlgi: (A) Bartın İl Jandarma Komutanlığının 17.05.2013 tarihli yazısı
       (B) Jandarma Genel Komutanlığının 17.05.2013 tarihli yazısı
 
1
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) organizesinde, bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ardından, Türkiye'de çözüm sürecine girilmesi ile birlikte Avrupa'da, Irak-Erbil şehrinde, Diyarbakır'da ve Ankara'da olmak üzere 4 ayrı Demokrasi ve Barış Konferansı  düzenleneceği, bu konferanslardan ilkinin 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara ilinde, çeşitli sivil toplum kuruluşları ile bölücü ve aşırı sol terör örgütlerin sempatizanlarının da katılımıyla düzenleneceği bilgisi ilgi (A) ile bildirilmiştir.
2
Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) elabaşılarının katılımı ile Kandil Bölgesinde Nisan 2013 ayı sonunda bir toplantı yapıldığı, Cemal (K) Murat Karayılan'ın başkanlık ettiği toplantı sonucunda:
A. Yurt içerisinde bulunan ve Irak kuzeyi barınma alanlarına çekilecek olan terörist gurupların TSK unsurları ile herhangi bir temastan kaçınmaları, TSK unsurlarını rahatsız edecek eylem ve hareketlerden uzak durmaları
B. Sürece zarar verecek herhangi bir durumda eylemi gerçekleştiren teröristlerin sözde askeri mahkemede yargılanıp en ağır şekilde cezalandırılacakları, terörist gurupların verilen talimatlara harfiyen uyacakları
C. Sürecin terör örgütü adına propaganda malzemesi yapılması ve süreçten terör örgütü adına kazançlı çıkılması için geri çekilmenin emniyetli, kademeli ve yavaş yapılması gerektiği
Ç. Sürecin olumsuz sonuçlanması ve terörist eylemlere yeniden başlanması ihtimali göz önüne alınarak barınma alanlarında yurt içerisine yönelik düzenleme yapılması, sözde askeri ve siyasi eğitimlere devam edilmesi
D. IKYY yetkilileri ile irtibata geçilerek özellikle Mesut Barzani'nin süreçte Türkiye ve terör örgütü arasında arabuluculuğa ikna edilmeye çalışılması
E. Geri çekilmeyi müteakip Suriye kökenli teröristlerin (özellikle sözde tabur, bölük ve tabur komutanı seviyesinde) Suriye içine gönderilerek sözde askeri faaliyetlerde görevlendirilmeleri kararlarının alındığı ilgi (B) ile bildirilmiştir.
 
(Belgenin fotokopisi aşağıda)
 
********
 
Eğitimliler kente, acemiler Kandil'e
 
Rapordaki Ç maddesi, "sözde barış, özde bölünme sürecinin silah tehdidi altında yürütüldüğü ve yürütüleceği" şeklindeki öngörümüzü doğrulamaktadır.
Tayyip Bey'in "Silahlarını gömüp te gitsinler" sözde talimatını iplemeyen PKK'lılar, elde silah sözde "çekilme" amacı ile yurt içinde dolaşıp gövde gösterisi yapmakta, bu gövde gösterisinin sadece geçtikleri yöre halkı tarafından değil, dünya çapında görülebilmesi için de yayın organlarının muhabirlerini çağırmakta, silahlı askeri yürüyüş düzeninde pozları dünya basınında çıkmaktadır.

14 Mayıs 2013 gazeteci.tv

BDP ve AKP sözcülerinin "PKK zaten çekildi" açıklamalarını yalanlayan bu fotoğraflardan ve Genelkurmay'ın "PKK'lıların çekilmesi ile ilgili elimizde görüntü yok" açıklamasından sonra Jandarmanın bu belgesi sözde çekilmenin içyüzünü ortaya koymaktadır.
 
Elde silah sınırın karşı tarafında bekleyecekler, bakacaklar: AKP hükümeti verdiği sözleri yerine getiriypor mu. Yani ülkeyi parçalama yolunda yerel iktidar kurup sağlamlaştırmak için gereken yasalar ve düzenlemeler çıkarılacak, Yeni Anayasa yapılacak, Öcalan'ın durumu iyileştirilecek mi.
Baktılar ki olmuyor, yani Jandarma belgesinin Ç maddesinde yazıldığı gibi "süreç olumsuz sonuçlanıyor", terörist eylemlere yeniden başlayacaklar.
Yani ki yani, CHP ve MHP'nin de etrafına kurulmuş olduğu "Anayasa Uzlaşma Komisyonu" masası, çalışmalarına PKK'nın silahlı tehdidi altında devam etmektedir. Sözde muhalefet partileri, hala uyanmamakta ısrar edecek midirler?
 
Bölgede görev yapmış güvenlik birimleri Aydınlık'a açıkladılar: (25 Mayıs 2013):
Askerlerimizi şehit ettikleri halde tespit edilemedikleri için haklarında dava açılmamış, sicilleri "temiz" görünen deneyimli PKK'lılar değişik görevler verilerek büyük kentlere kaydırılıyor. Yeniden dağa çıkma durumu doğar doğmaz bir iki gün içinde eski konumlarını alacaklar.
Deneyimsiz yeni kadrolar ise, askeri eğitim almak üzere Kandil'e götürülüyorlar. Bir süre sonra onların tekrar Türkiye'ye sokulacakları kesin. Daha önceki dönemlerde de aynısı oldu.
 
********
 
Suriyeli PKK'lılar Suriye'ye
 
Suriye kökenliler de Esad'a karşı Tayyip Bey'in evlatlarının, El Kaide ve El Nusra yamyamlarının yanısıra savaşmak üzere Suriye'ye gönderilecekler.
 
********
 
"Türkiye bölündü" diye sevinçten havalara uçtular
 
Jandarma belgesinin 1. maddesinde haber verilen toplantılardan ilki Ankara'da toplandı. Belgede, toplantıya bölücü ve aşırı sol örgütlerin katılacağı söyleniyordu ama, esas olarak AKP yandaşları katıldı.
Murathan Mungan "Türkiye çoktan bölündü" deyince salon alkıştan yıkıldı.
Türkiye bölündüğü için sevinçten kendilerinden geçtiler. "Çözüm süreci"nin içyüzü bir kere daha açığa çıktı.
Ayrıntılar bir sonraki yazıda...

Belgeyi büyütmek için üzerine tıklayınız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder