5 Mayıs 2013 Pazar

PKK: "İşçi Partisi Kürt düşmanı, İttihatçı ve darbeci"


Tayyip Erdoğan'ın ardından PKK da İşçi Partisi'ni hedef aldı.
Mustafa Karasu, İşçi Partisi'ni "İttihatçı, darbeci ve istihbarat örgütlerinin hizmetinde" olmakla suçladı. 
Tayyip Bey de İşçi Partisi'ni İttihatçı ve darbeci olmakla suçlamıştı.

Mustafa Karasu

KCK Yürütme Konseyi üyesi ve PKK Kandil elebaşılarından Mustafa Karasu şunları söyledi:
 
“Türkiye’deki devrimci geleneğin yüz karası diyebileceğimiz gruplar da vardır. Örneğin Doğu Perinçek’in İşçi Partisi böyledir. Artık tamamen faşist ve despot güçlerle birlikte hareket etmektedir. Bugün ordunun en fazla Kürt düşmanı ve faşist kanadıyla bütünleşmişlerdir. 1990’lı yıllarda Kürtlere karşı kirli savaş yürüten güçlerle kol kola yürümektedirler."
 
“Doğu Perinçek tam bir İttihatçı olarak ordu gücüyle devleti ele geçirmenin ham hayalleri içindedir. Perinçek şu anda MHP ile aynı kulvarda ve aynı taraftadır. Aslında MHP’nin de yerini almak istemektedir. Zaten bu çevre ile CHP’nin tutumunu gördükçe artık MHP’ye gerek kalmamıştır demek yanlış olmaz. Doğu Perinçek İttihatçı olduğunu açıkça itiraf etmiştir. Bunun yanında Enver, Cemal ve Talat Paşaların Ermenilere yaptıklarını Kürtlere yapmaya çalışan Ergenekoncuların sözcüsü haline gelmiştir.”
 
********
 
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, PKK'nın açılım sürecini MİT'le birlikte yaptığını hatırlattı:
 
“Sabahleyin Tayyip Erdoğan grup konuşmasında İşçi Partisi'ne saldırıyor. Akşamleyin de PKK liderlerinden bir tanesi Mustafa Karasu aynı şekilde İşçi Partisi'ni hedef alıyor. Karasu, Kandil'den alınıp MİT'in uçağı ile Oslo'ya götürülmüş. Senin liderin Öcalan MİT Müsteşarı hakan Fidan'a mektup yazacak, açılım operasyonu öyle başlayacak. Şimdi kalkmış İşçi Partisi'ni istihbarat örgütlerinin hizmetinde olmakla suçluyor. Yahu utanın bunu söylerken."
 
Ferit İlsever, PKK'yı ve PKK yanlısı siyasetçileri uyardı:

“Uyanın gözlerinizi açın. O sayfalarca yazının, konuşmanın içinde bir tane emperyalizm yoktur, bir tane Amerikan emperyalizmi yoktur. ABD emperyalizminin kucağındadırlar çünkü.”

Ferit İlsever


********
 
ODTÜ Öğretim Elemenları Derneği, Elekrik Mühendisleri Odası ile Bilim ve Ütopya Kooperatifi'nin ODTÜ'de düzenlediği "Dr. Serhat Özyar Bilim Ödülleri" törenine PKK'lılar ve açılıma destek veren sözde solcu karanlık guruplar taş, sopa ve soda şişeleri ile  saldırdı. salonun kapı ve camlarını kırarak içeriye sis bombası attılar. 12 öğrencinin yanısıra ÖSYM şifre skandalını ortaya çıkaran ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melek Diker Yücel başına aldığı sopa darbeleri ile yaralandı. 26 Nisan 2013.
 
Saldırı 4,5 saat devam etti. Kampüsün ana girişindeki 18 çevik kuvvet aracı ve 1 adet TOMA saldırıya müdahale etmedi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar polise "Müdahale edin" dedi. Emniyet yetkilileri rektörden resmi yazı istediler. Bu arada ODTÜ girişini tutan PKK'lılar kimlik kontrolü yapmaya başladılar. Polis görmezden geldi. Saldırıya uğrayanlar çekildikten sonra polis göstermelik olarak PKK'lılara su sıktı. Taş atarak karşılık veren PKK ve sahte solculardan gözaltına alınan olmadı. Aksine, hastanedeki yaralılar gözaltına alınmaya çalışıldı.
 
Çeşitli hastanelere kaldırılan yaralıları CHP Gurup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey ve Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel ziyaret ettiler.
 
TGB Genel Başkan Yardımcısı Aykut Diş, Meclis'in Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı:
"Olay, iki karşıt görüşlü gurubun çatışması değildir. Emperyalizmin ve istihbarat örgütlerinin kontrolündeki PKK'lıların ve onların kuyruğundaki bir gurup sol maskeli çetenin bilime ve üniversiteye saldırısıdır."
 
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum:
"PKK, ODTÜ girişinde kimlik kontrolü yapmaktadır. Ankara'nın göbeğinde eşkıya sokağa inmiştir."
 
PKK'ya bağlı Fırat Haber Ajansı, PKK saldırısını şöyle verdi:
"Yurtsever, demokrat, solcu öğrenciler ile Türkiye Gençlik Birliği (TGB) arasında taşlı sopalı kavga yaşandı.
"Yaşasın devrimci dayanışma", "Biji Serok Apo", "PKK halktır, halk burada" sloganları atıldı."
 
********
 
Evet, yanlış okumadınız.
Bayrak ve millet düşmanı, bölücü terörist PKK ve sol maskeli çeteler yurtsever, demokrat, solcu, devrimci...

İşte PKK, kurulduğu günden beri bu aldatmaca ile kendini kabul ettirdi.
Marksist, sosyalist, devrimci, solcu, demokrat olduğunu ileri sürdü. Bayrağına orak çekiç koydu. Bu yolla sosyalist, devrimci, demokrat insanları kendine bağladı.
Kandırılanlardan hiçbirinin aklına "Sosyalist bir örgüt bölücü olur mu, emperyalizmle işbirliği yapar mı" sorusu gelmedi.
Süreç içinde Doğu'daki gerçek sosyalist örgütlenmeleri yok eden PKK, sonunda gerçek yüzünü gösterdi. Şeyh Sait, Seyit Rıza, Saidi Kürdi piyasaya sürüldü.
Ancak, kendilerini sosyalist zanneden başıbozuk guruplar, hatta EMEP ve ÖDP gibi belli bir örgülenme düzeyine ulaşmış olanlar bile gerçekleri görmemekte ısrar ediyor, PKK'nın kuyruğundan bir türlü ayrılamıyorlar.
Bölücülüğe destek vermekten vazgeçmedikleri taktirde, tarihe "emperyalizmin yardakçısı sahte sol örgütler" olarak geçeceklerdir.

Yazıyı büyütmek için üzerine tıklayınız:
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder