15 Mayıs 2013 Çarşamba

Reyhanlı'da patlayan bombaların yapıldığı yer


MİT açıklama yaptı: "Bombalar Rakka'da arabalara yüklendi, Hatay'dan içeri girdi"
Halbuki, Suriye-Türkiye sınırı ÖSO - El Kaide ve PKK denetiminde. Suriye-Türkiye arasındaki sınır kapıları da ÖSO teröristlerinin kontrolünde. Bu durumda, Esad rejimine bağlı kişiler ve onların bombaları ÖSO - El Kaide - PKK denetimini aşıp nasıl Türkiye'ye girebilir?

 Resimleri büyütmek için üzerilerine tıklayınız

Ayrıca, Rakka isyancı teröristlerin elinde.
Artık yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmıyor. İngiliz Telegraph gazetesi, Suriye muhabiri David Rose tarafından çekilen fotoğrafı yayımladı. Rakka'da silahlı El-Kaide militanları devriye geziyor. Şehir şeriatçıların elinde.
Richard Spencer ve David Rose tarafından yazılan 12 Mayıs tarihli habere göre, Rakka'nın merkezinde siyah El-Kaide bayrağı dalgalanıyor, spor merkezinde ise şeriat mahkemesi kurulmuş.
İşte o fotoğraf:


Rakka yalanının patlamasından sonra çark eden İçişleri Bakanı Güler, malzemelerin kaçak sokulduğunu, arabalara Türkiye'de konulduğunu söyledi.
Palavra ortaya çıkınca anında yeni palavra servis ediliyor.
 
********
 
MİT'ten sonra Emniyet İstihbarat da bir açıklama yaptı: Patlayıcılar, füze başlıklarında kullanılan RDX maddesi ile güçlendirilmiş.
 
"Ya öyle mi" deyip, 30 Ocak 2013 günü "BBC Türkçe" televizyon kanalında izlemiş olduğumuz bir haberi hatırlıyoruz.
Haberi yapan BBC Türkiye muhabiri James Reynolds.
Reynolds, "Suriye dışında, Suriye sınırına yakın bir yerde" diye tarif ettiği bomba yapım atölyesine giriyor, bombaların nasıl yapıldığını kameraya çekiyor.
Reynolds Türkiye muhabiri olduğuna göre, "Suriye dışında" dediği yer elbette Türkiye.
Bombayı yapanlar ÖSO teröristleri. Yani Tayyip Bey'in "Suriye'nin evlatları" deyip bağrına bastığı kişiler.
BBC'nin 3 dakika süren bu haberini izleyelim:
veya:
 
Haberin 1. dakika 7. saniyesinde aşağıdaki görüntü geliyor: İçinde RDX maddesi olan kap. Emniyet ne demişti: Reyhanlı'da patlayan bombalar RDX ile güçlendirilmiş.
Demek ki bombalar nerede yapılmış? Türkiye'de. Kim yapmış? Esad karşıtı ÖSO teröristleri.
51 Reyhanlı'yı kim öldürmüş, apaçık ortada.


İşte BBC'nin haberinden bir kare daha: Pepsi şişesi içinde nitrogliserin. Üzerinde 2.99 TL yazıyor. Diğer yazılar da Türkçe.


Barış Terkoğlu, odatv.com'daki haberinde şöyle diyor:
"BBC muhabirinin rahatça girdiği bu imalathanelerden MİT'in ya da Emniyet'in haberdar olmadığını düşünmek herhalde çocukluk olur."
Evet, bombalar Türkiye'de imal edilip Suriye'de patlatılıyordu. Bu defa Reyhanlı'da idi sıra...
 
********
 
Sadece MİT ve Emniyet değil, bütün dünya teröristlerin Türkiye'de bomba imal ettiğini biliyordu.
Nereden mi biliyordu? Bomba imal edilen evlerden birkaç tanesinde patlamalar oldu. Evler havaya uçtu. Bizim yandaş gaz tenekeleri bile görmezden gelemeyip haber yaptılar. Tüm dünya duydu.
İşte patlayan o evlerden biri:


Ocak ayı sonunda Antep Kızılhisar Mahallesi'nde inşaat halindeki bağ evinde patlama oldu, 3 kişi yaralandı. Biri Gaziantep Üniversitesi'nde öğrenim gören bir Suriyeli idi.
Yapılan aramada bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulundu. Diğer patlamalarda olduğu gibi, olay kapatıldı. Çünkü suçlular Tayyip bey'in koruması altındaki özgürlük savaşçıları idiler.
 
Reyhanlı halkı her şeyi biliyor. Yandaş gazeteler Reyhanlı halkının söylediklerini yazmıyor. Yandaş televizyonlar Reyhanlı halkına mikrofon tutmuyorlar.
Gül ve Tayyip Reyhanlı'ya gidemiyor. "Esad yaptı" palavrasını Reyhanlı halkı yutmuyor. Bu palavranın hedefi Reyhanlı dışındakiler.

3 yorum: