24 Temmuz 2013 Çarşamba

Ağaç Katili Parti AKP - 1 : İstiklal, Gezi, AOÇ

İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Topçu Kışlası planı için yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bakanlık kararı temyiz etti. Bölge İdare Mahkemesi, durdurma kararını bozdu.
 
Ancak, 1. İdare Mahkemesi, Gezi Parkı ile ilgili imar planını iptal etmişti. Parkta yapılaşma öngörülmesi iptal edildi. Oraya bir çivi bile çakamazlar.

İptal edilmiş olan imar planına göre bugüne kadar yapılmış olan bütün hazırlıklar, açılan köstebek tünelleri yasa dışıdır. Her şey eski haline döndürülmelidir.

                                                       Aydınlık, 23 Temmuz 2013
 
Ağaç Katili Parti AKP, İstiklal Caddesi'ndeki ağaçları da kökünden kesmişti. Amaçları ülkeyi çöle çevirmektir.
İstiklal Caddesi, 2005 yılından önce aşağıdaki resimlerde gördüğünüz gibi ağaçlıydı. Ağaç Katili Parti bir gün içinde hepsini kökünden kesti, güzelim caddeyi kelaynak kuşuna çevirdi. Şimdi o caddede tek bir ağaç, tek bir gölge yok.
 
AKP'nin Gezi Parkı'nı da aynı şekilde kelaynak kuşuna çevirmesine izin vermeyeceğiz. Çivi bile çaktırmayız.
 
Gümüşsuyu'na, Dolmabahçe'ye inen İnönü Caddesi'nin iki tarafında Taksim'den Alman Konsolosluğu'na kadar uzanan asırlık ağaçları da kesecekler.
Taksim'den Harbiye'ye uzanan Cumhuriyet Caddesi'ndeki ağaçları da kesecekler.
Sebep: Buralardan Taksim'in altına giren tüneller açacaklar. Vandallığa bak sen...
 
Taksim'i araçsızlaştırma (yani araç trafiğine kapama) projesi, aslında ağaçsızlandırma projesidir. Bu kadar ağaç düşmanı bir parti hiçbir ülkede iktidar olmadı bugüne kadar.
 
İşte İstiklal Caddesi'nin 8 yıl önceki hali. Bakıp bakıp ağlayın. İlerde, Gezi Parkı'nın, Gümüşsuyu Caddesi'nin, Cumhuriyet Caddesi'nin fotoğraflarına da bakıp bakıp ağlamamak için, bugün mücadele edelim.


***********
 
Bekir Coşkun, 9 Haziran 2013 günlü Cumhuriyet'te Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kıyımını "Vay Vandal..." başlıklı yazısında anlattı
 
Atatürk...
Orman...
Çiftlik...
Üçü birden gitti...
*
Atatürk, o çiftliği kendi parası ile kurmuş, vasiyetinde millete bırakmıştı.
55,300 hektar...
Kimse çalmasın diye özel bir kanun çıkartarak koruma altına aldığı için, çala çala 30,000 hektarı anca kaldı...
*
Şu an gidin...
Kalanın üzerindeki ormanlık bölümünü kestiler, toz duman içinde Başbakanlık binası yapıyorlar...
Kaçak...
*
Bir de Disneyland yapılacak AOÇ üzerine

AOÇ katliamı. Üstteki fotoda görülen yeşil arazi aşağıdaki fotoda görüldüğü şekilde katledildi.
 
Başbakanlık konutu için bugüne kadar 3,000 ağaç kesildi
Gezi direnişçilerine: "Çevrecilik yapacaksanız gelin benimle yapın" diyen Tayyip Bey'in oturması için.
 
Katliamın kuşbakışı görünüşü:

                                                 AOÇ Başbakanlık katliamı
 
Atatürk Orman Çiftlği'nin 6,400 metrekarelik bölümü, Büyükelçilik binası yapımı için Amerika'ya tahsis edildi.
Tezgah şöyle gelişti: 
Atatürk 1925'de kurdu, 1937'de Hazine'ye devretti.
1983'de çiftliğin bir bölümü önce Gazi Üniversitesi'ne, sonra da TOKİ'ye tahsis edildi. Atatürk'ün vasiyeti paspas gibi çiğnendi. TOKİ "Bu arazi artık benim, istediğime veririm" diyor.
 
Başbakanlık binası ile ABD Büyükelçiliği binası yanyana olacak. Amerika'nın Başkanlık Binası olan Beyaz Saray'ın bahçesine Türkiye Büyükelçiliği kondurabilir misiniz? Bu da öyle bir şey işte. Sömürge uygulaması.


   Mimarlar Odası Ankara Şubesi heyeti, ABD Büyükelçiliği'ni ziyaret etti, "AOÇ arazisine bina yapmaktan vazgeçin, araziyi iade edin" talebini iletti. Amerikalılar "Yeşili ve AOÇ ürünlerini çok seviyoruz ama kentin ortasında kaldık, sıkıştık. Çok da ucuz değil orası" dediler. Yani o araziye çok para vermişler... 
"Elçilik yetkililerini araziyi almaları durumunda bina yapmak amacıyla plan değişikliği yapamayacakları konusunda uyardık. Konuyu yargıya taşıyacağımızı söyledik. Bize gülümseyerek yanıt verdiler."
 
                                               Gezi eylemcileri AOÇ için yürüdü
 
Amerika'yı uyarıyorum:
Dünyanın bütün hazinelerini de verseniz, Atatürk'ün arazisine bina yapmanızı kabul etmeyiz. Yaptığınız binayı, masrafları size ait olmak üzere yıkarız.
 
AKP Hükümeti'ni uyarıyorum:
Atatürk'ün vasiyetle Türk Milleti'ne bıraktığı AOÇ toprakları bizim için kutsaldır. Atatürk'ün arazisinden elinizi çekin. Vasiyete aykırı olarak yapılmış olan tüm binaları yıkarız.

Foto: Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, ABD Büyükelçiliği görüşmelerini basına anlatıyor.
 
Mimarlar Odası, olayı yargıya taşıyacak. Kanunlar çiğnenerek SİT alanı olmaktan çıkarılan AOÇ için mücadele sürecek. Odanın yaptığı açıklamada öne çıkan görüş şu:
 
"Şiddet sadece gazla, copla olmaz. ABD konsolosluğunun AOÇ arazisini almak istemesi bizim üzerimizde bir şiddet oluşturuyor. Toplumun hassasiyetini dikkate alıp vazgeçmeleri gerekirdi. AOÇ arazisi Türkiye halkına Atatürk’ün emanetidir. Biz vazgeçmeyeceğiz. Tüm AOÇ arazileri kamusal alan olarak kullanılmalı” 
 
***********
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder