28 Temmuz 2013 Pazar

Silivri 5 Ağustos'ta "Gezi Parkı" olacak

Yurtsever sanatçılar Silivri'ye çağırıyor:
 
"Atam izindeyiz" dedik, ama... İzinler bitti... 5 Ağustos'ta Silivri'ye..."
 
"Türkiye'yi AKP şirketinin emellerine göre düzenleyemeyecekler"
 
"Aydınlarımızın, gazetecilerimizin, askerlerimizin, siyasetçilerimizin, tüm yurtseverlerimizin özgürlüğü için, Silivri'yi Gezi Parkı yapacağız"
 

"Yurtseverlerin  ve ülkemizin özgürlüğü için 5 Ağustos'ta Silivri'deyiz. Herkesi bekliyoruz."


Bedri Baykam:
"Bu arkadaşlarımızın nasıl insan aklına meydan okuyan suçlamalarla karşı karşıya kaldıklarını görmek için, lütfen bedribaykam.com siteme girip Veli Küçük'ün kızı Avukat Zeynep Küçük'ün kaleme aldığı inanılmaz dava çözümlemelerini okuyun! Dünyada insanı daha deli edebilecek bir senaryo olabilir mi?"
 
Bennu Yıldırımlar:
"Ben bu yargılamaları, ABD ve NATO'nun denetiminde bölgesel bir vurucu güç olarak düşünülen Türk Ordusu'nun bu ideolojik hegemonyayı kabul etmeyen yurtsever unsurlarının cezalandırılmaları olarak görüyorum.
Ulusallaşma sürecinin ana arteri olan Kemalizmi "Türkiye'nin tarihten radikal kopuşu" (CIA Türkiye Masası eski şefi Graham Fuller) olarak gören bir emperyalist kodlamanın içerideki uzantılarının bir operasyonu olarak da değerlendirebiliriz.
Bu ülkenin insanlarının bu oyunu bozacaklarını, faillerini de tarihin çöplüğüne atacaklarını hep beraber görme umudu taşımaktayım."
 
Ragıp Yavuz:
"Yasama, yürütme ve yargı erkleri iktidarın elinde toplanmış durumda. İktidar, kendinden yana olmayan her şeyin yok edilmesini hedef bildi.
Bu nedenle, sivil faşizmin yaşamın her alanında kendini dayattığı bir polis devletini,n uygulamalarında hukuksuzluğun da acılarını yaşıyoruz.
Mahkemelerden, hukukun üstünlüğüne dayalı hiç bir olumlu beklenti içinde değilim ne yazık ki... Tek tesellim, "Yapıcılar türkü söylüyor" ve mücadele yükseliyor kan ter içinde..."
(http://www.youtube.com/watch?v=hLCKg9XuPh4  Ünol Büyükgönenç söylüyor, 4 dakika 38 saniye)
 
Orhan Aydın:
"Bugün yaşadıklarımız, 50 yıldır insan aklını esir etme mücadelesi vermiş, bunun için her türlü yolu mübah saymış bir güruhun, çağdaşlıktan ve uygarlıktan intikam alma sürecidir.
Gericilik, planlı bir operasyonla Cumhuriyetin kurum ve kuruluşlarını işgal etmiştir.
Mahkemelerde hukuk yoktur, adalet hiç yoktur, savunma hakları gasp edilmiştir. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay gibi kurumların kararları, özel yetkilerle donatılmış mahkemelerin umurunda bile değildir.
AKP şirketi, yalan ve korku yenildikçe bataklığa gömülmekte, içerde ve dışarda yetkisiz duruma sürüklenmektedir.
5 Ağustos'ta Silivri'de buluşacak olan insanlık hep bir ağızdan hukuksuzluğu haykırırken, esas olarak "Hükümet istifa" diye saf tutacaktır.
 
Aydınlık, 22 Temmuz 2013
 

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder