2 Ağustos 2013 Cuma

AKP'nin Rojava'yı tanıma süreci - 2 : Suriye'de Kürdistan'ı AKP kuruyor

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim ve iki üst düzey PYD yöneticisi, AKP Dışişleri Bakanı'nın daveti ile Türkiye'ye geldi.
Atlasjet uçağı ile gelen terörist heyeti MİT resmi araçla karşıladı.
PYD'li teröristbaşları, Bakan Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü.
 
PKK şefi devlet düzeyinde ağırlanırken, 70 şeriatçı ÖSO komutanı Gaziantep'te Bülbülzade Dayanışma Vakfı'nın evsahipliğinde toplandı. Toplantıya AKP'li Şehitkamil Belediye Başkanı da katıldı.

Halep Askeri Konsey Başkanı Akidi "Bizim kuvvetimiz PYD'den fazla" diye övünse de, PYD liderinin devlet katında ağırlanması, şeriatçı teröristlerin ise bir İlçe Belediye Başkanı ve bir Vakıf Başkanı ile yetinmek durumunda kalmaları, ibrenin kimden yana döndüğünü açıkça gösteriyordu.

Aydınlık, 27 Temmuz 2013

AKP Hükümeti, PYD'den şunları istedi:
1 -- Esad rejimine tavır alın
2 -- Tepkiler yatışana kadar özerlik planını erteleyin
3 -- ÖSO ile birlikte Esad'a karşı savaşın.
 
PYD, bu teklifleri "Anan güzel mi" diye dinledi. Esad'a karşı savaşıp da niçin kuvvetimi yıpratayım. Esad güçleri, Suriye Ordusu benim bölgeme çok uzak yerlerde. El-Nusra bana saldırıyor, özerklik kurmama engel olmak istiyor. Onlarla nasıl bir araya gelebilirim? ÖSO Esad'la savaşsın, bana dokunmasınlar, ben de burada özerk yönetimimi kurayım. Esad ÖSO'yu yenip benim bölgeme yaklaşırsa o zaman Esad ile savaşmayı düşünürüz.
 
Stratejisi böyle olan PYD, AKP Hükümeti'nden şunları istedi:
 
1 -- Barzani ile aramızı bulun. Daha doğrusu Barzani'yi ikna edin, sınırı kapamasın, bize bulaşmasın. Suriye Kürdistanı'nı PKK olarak biz idare etmek istiyoruz. Barzani'nin burada etki alanı kurmasını istemiyoruz.
2 -- Geçici özerk yönetim kurmamıza yardımcı olun. El-Nusra'ya yardımı kesin.
3 -- Esad rejimi yıkıldıktan sonra Rojava'da ilan edilecek olan PKK Devleti'ni tanıyın.
4 -- PKK bölgesi ile Türkiye arasında 3 adet sınır kapısı açın.
(Bunlar zaten Amerika'nın istekleri, ister istemez yapacaksınız.)
 
Bu ihaneti örtbas edip milletin gözünü boyamak için Türkiye sınırına 100 metre uzaklıktaki makarna fabrikasının çatısında dalgalanan PKK bayrağı indirildi. Yandaş gaz tenekeleri "Türkiye istedi bayrak indi" diye yaygarayı bastılar. Halbuki inen PKK bayrağının yerine 16 Kürt gurubunu simgeleyen Kongre flaması asılmıştı. Değişen bir şey yoktu yani.
 
Erbil'de MİT - PKK görüşmesi:
 
Barzanistan'ın başkenti Erbil'de, "Kürt Ulusal Kongresi" hazırlık toplantısı yapıldı.
Konferansın amacı, 4 parçadaki (Türkiye, İran, Irak ve Suriye'deki) bölücü Kürtçü örgütleri "Büyük Kürdistan" kurma amacı ile bir araya getirmek.
Ulusal Kanal'ın haberine göre, hazırlık toplantısına Türkiye'den katılan bölücü heyet MİT koordinasyonunda oluşturuldu. Öcalan ile Barzani arasındaki temaslarda MİT kritik bir rol oynadı. Anlaşmazlık konusu, Rojava yönetiminde kimin etkin olacağı. Barzani, Suriye Kürdistanı yönetiminde söz sahibi olmak istiyor. PKK buna karşı çıkıyor. Bu yüzden Barzani, Suriye'den Irak'a geçmek isteyen Kürtlere engel oluyor. Bu ihtilafı çözme ihalesi MİT'in üzerine kalmış durumda. Bu durum, Irak kamuoyunda "AKP Kürtçüleri birleştiriyor" yorumlarına neden oluyor. Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un başını çektiği BDP heyeti Erbil'de Barzani tarafı ile görüşmeler yaparken, Erbil'de konuşlu MİT birimi de Kandil ile, özellikle de Oslo toplantısına katılmış olan Sabri Ok ile temas kurdu.
 
Amerika'nın Büyük Kürdistan kurma hedefli Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanı olan AKP Hükümeti, bu görevi yerine getirebilmek için dört parçadaki bölücü Kürtçü örgütlerin arasındaki anlaşmazlıkları gidermeye, çatlağı önlemeye, bölgedeki tüm Kürtçüleri birleştirmeye çalışıyor.
 
Bayrağı indiren telefon
 
27 Temmuz 2013 günlü Milliyet'in manşeti: "Bayrağı indiren telefon"

Sağda indirilen PKK bayrağı, solda onun yerine asılan Kürt Yüksek Konseyi bayrağı.
                                                    Milliyet, 27 Temmuz 2013

PKK bayrağının indirilmesini manşetten AKP'nin büyük başarısı gibi göstermeye çalışan Milliyet, işin içyüzünü haber içeriğinde şöyle vermek zorunda kalıyor:
 
"El Nusra'yla çatışan PKK'ya yakın PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, sürpriz bir şekilde geldiği İstanbul'da Türk yetkililerle sınırda fiilen oluşan Kürt yönetiminin geleceğini konuştu."
 
"İstanbul - Kamışlı telefon trafiği. Müslüm "Alo" dedi, bayrak indi. "Kürt Yüksek Konseyi" bayrağı asıldı. "Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye için önemli" "Özerklik ilanını erteleyin". Müslüm'ün isteği: "Radikal İslami guruplara desteğinizi çekin."
(Milliyet, 27 Temmuz 2013
 
Komediyi herkes görsün, üstüne basarak tekrarlıyorum:
AKP kodamanları Müslim'e diyorlar ki:
 "Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye için önemli"
Ve, Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak için PKK'ya şu teklifi yapıyorlar::
"Özerklik ilanını erteleyin".
 
Gülemiyorum. Siz gülebiliyor musunuz?
 
Bir komedi daha:
"Görüşmede MİT ve Dışişleri yetkilileri, "PYD'yi değil Kürt Ulusal Konseyi'ni muhatap alırız" diyerek bayrağın indirilmesini istediler." (Milliyet, aynı yerde)
MİT ve Dışişleri "PYD'yi değil Kürt Ulusal Konseyi'ni muhatap alırız" diyorlar, ama Kürt Ulusal Konseyi yetkililerini değil, PYD yetkililerini davet edip devlet katında ağırlayıp görüşüyorlar, yani PYD'yi muhatap alıyorlar.
 
Gülemiyorum. Siz gülebiliyor musunuz?
 
Bir tane daha:
"Görüşmelerde, Dışişleri yetkilileri, Suriye’nin toprak bütünlüğünün Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğunu kesin bir dille vurgularken, “Sınırda defakto bir duruma göz yumamayız. Özerk ya da federatif bir yönetim ancak Esad'ın yönetimden uzaklaştırılmasından sonra ele alınabilir” dedikleri öğrenildi." (Milliyet, aynı yerde)
 
Gülemiyorum. Siz gülebiliyor musunuz?
 
Biz gülemiyoruz ama Müslim ve diğer 2 PYD'li gülüyorlar. İçlerinden gülüyorlar tabii.
 
İşte Müslim'in MİT ve Dışişleri'ne cevabı, daha doğrusu talimatı:
"Kürt oluşumları ile birlikte geçici bir yönetim kurmak için anlaşmaya vardık. 40 gün içinde bir heyet oluşturacağız. Bu heyet, Kürt bölgelerinde yerel parlamento kurulması için çalışma yapacak. Siz de Kürt bölgesine insani yardım yapın, Türkiye ile Suriye Kürt bölgesi arasında Nusaybin ve Rasulayn sınır kapılarını açın, ticaret yapalım. El-Kaide ve El-Nusra gibi radikal dini örgütlerin faaliyetlerinden rahatsızız. Bu guruplara verdiğiniz desteği kesin."
 
Yani diyor ki: Biz özerk Kürt bölgesini zaten kurduk. Bizi devlet olarak kabul edin, sınır kapılarını açın, bize yardım edin, ticaret de yapalım.
 
Yani diyor ki: Türk kamuoyunun gazını almak için bunları söylediğinizi biliyoruz. Bırakın bu lafları da işimize bakalım. Zaten bizim bu isteklerimizin Amerika'nın istekleri olduğunu biliyorsunuz. Biz de sizin Amerika'nın Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı olarak Büyük Kürdistan kurmakla görevli olduğunuzu biliyoruz, merak etmeyin.
 
***********
arşiv:
 
AKP'nin Rojava'yı tanıma süreci - 1 : AKP- PYD Kahire görüşmesi

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder