9 Ağustos 2013 Cuma

Faiz Lobisi : Gezi Yalanlarının Sonu - 1

Tayyip Bey, Gezi olaylarını Faiz Lobisi olarak adlandırdığı bir gurubun çıkardığını, bu olaylar yüzünden de ekonomide sarsıntı meydana geldiğini öne sürmüştü.

"Faiz Lobisi" diye yasal veya yasadışı bir örgüt mevcut değildi. Tayyip Bey, bu hayali örgütün kimlerden veya hangi şirketlerden meydana geldiğini açıklamıyordu. Olmayan şey nasıl açıklansın ki?

23 Haziran 2013 günlü "Faiz Lobisinin İçyüzü" başlıklı yazımda Emrullah Cemil Tarhan'ın bu konudaki bir çalışmasının özetini vererek, Faiz Lobisi'nin Tayyip Bey'in kendisinden başka bir şey olmadığını anlatmıştım.

Bakınız: Faiz lobisinin içyüzü

********

"Gezi olaylarını Faiz Lobisi çıkardı" iddiası, CIA ajanını güldürdü.
Tayyip Bey'e bir darbe de, CFR Üyesi ve CIA'nın kıdemli analisti, 2013 Mayıs ayında Obama'nın Tayyip Bey onuruna Beyaz Saray'da vermiş olduğu çalışma yemeğine de katılmış olan Stephen Larrabee'den geldi. Aydınlık'tan Şafak Terzi'nin sorularını yanıtlayan Larrabee, "Faiz Lobisi" diye bir şeyin olmadığını söyledi. (Aydınlık, 6 Ağustos 2013)

Şafak Terzi:
"Erdoğan bir "Faiz Lobisi"nden bahsedip duruyor. Sizce nedir bu Lobi?

Larrabee: (Gülerek) :
"Valla kendisine sorun. Kimse bilmiyor. Kimi kastettiği de belli değil. Yalnızca bir komplo teorisinin parçası gibi..."

Şafak Terzi:
"Bir de Melih Gökçek'le ikisi, protestoların uluslararası güçler tarafından kışkırtıldığını söylediler"

Larrabee:
"Erdoğan, kendi tabanındaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Tüm bunlar iç politikaya yönelik ve herhangi bir ciddi analize dayanmıyor."

********

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da 6 Ağustos 2013 günü katıldığı TRT Haber kanalındaki bir programda, ekonomideki kötüye gidişi ve Haziran ayındaki sarsıntıyı küresel krize bağlayarak Tayyip Bey'i açıkça yalanlamış oldu.

Babacan şöyle konuştu:
"Türkiye'de son 2 aydır yaşanan piyasa hareketlerinin benzeri, gelişmekte olan ülkelerde de az ya da çok yaşandı. Bizdeki Gezi olayları ve bizim cari açığımızın olması nedeniyle belki biraz daha fazla hissettik. Buradaki sebep uluslararası konjonktürdür. Bizde Gezi olayları yaşanmasaydı dahi, piyasalarımız bu hareketleri az çok yaşayacaktı"

Aydınlık, 7 Ağustos 2013

********
arşiv:
Faiz lobisinin içyüzü  23 Haziran 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder