26 Eylül 2013 Perşembe

CHP'de Dersim isyanı: Bütün parti infial halinde

Kılıçdaroğlu:
"Bizce Dersim olabilir, bizim için bir sorun yok."  

CHP Sözcüsü Haluk Koç:
"Hiç kimse bir tedirginlik duymasın. Tunceli, Dersim bunlar Cumhuriyetin değerlerinin tartışıldığı anlamına gelmez."

Sezgin Tanrıkulu:
"Yeni isimler tarihsel mirasın üstünü betonla kapatmaktı."

Hüseyin Aygün:
"Dersim adının tekrar verilmesini istiyoruz."

Kamer Genç:
"İçime sinmedi, ama Parti talimatı."
Ayıptır. İçinize sinmedi ise imzanı geri alınız. Atatürkçü olarak tanınıyorsunuz. Bir PKK avukatı ve bir Atatürk düşmanı ile birlik olup içinize sinmeyen bir teklife nasıl imza atarsınız. Doğu Perinçek "Çok yazık" dedi. Ben onun kadar nazik değilim. "Yazıklar olsun" diyorum. Köle misiniz siz? Kendi doğrularınız yok mu? Parti üyesi demek şahsiyetsiz insan mı demektir.

Aydınlık, 26 Eylül 2013



***********
‘Bütün Parti infial halinde’
Mersin Milletvekili İsa Gök:
"Birkaç gündür partililerimizin hatta delegelerin çok sert eleştiren telefonlarıyla boğuşuyoruz, bütün parti infial halinde. Son derece yanlış ve kamuoyunda partimizi zor durumda bırakmaya çok müsait bir kanun teklifi. Tunceli’nin adını Dersim’e çeviren zihniyet Diyarbakır’ın adını Amed’e çevirir, İstanbul’un adını Konstantinopolis’e çevirir."
***********
‘Atatürk'ün iradesine karşı bir tavır sergiliyorsunuz’
Eski CHP Milletvekili Onur Öymen:
"Cumhuriyet döneminde yapılanları teker teker bozmaya çalışıyorlar. İşin özü budur. Cumhuriyet daha önceki bazı isimlere kendi isimlerini vermiş, Türkiye’ye kendi damgasını vurmuştur. Hükümetin amacı bu damgayı silmektir.
Cumhuriyet ve tek parti döneminden niye bu kadar şikayet ediyorlar? Çünkü o dönemde çağdaş, milli ve laik bir Türkiye yaratıldı. Bunun simgelerinden biri de yeni isimler.
İlk olarak Güroymak’ın adını değiştirdiler. Cumhurbaşkanı buna öncülük etti. O zaman Meclis’te bu konuyu Siz Cumhuriyetin izlerini adım adım silmek istiyorsunuz’ diye eleştirdim. Burada hazin olan, CHP’li bazılarının da buna destek olması, kol kanat germesidir.
Atatürk’ün partisi ‘Atatürk’ün koyduğu Tunceli ismini kaldıralım’ diyor. Siz, Tunceli adını değiştirerek Atatürk’ün iradesine karşı bir tavır sergiliyorsunuz.
Silahlı başkaldırı yapan ve pek çok insanların hayatını kaybetmesine ve askerlerin öldürülmesine yol açan kişilerin adına heykel dikiyorsunuz. CHP de bunlara destek olmaya başladı. Bunlar kabul edilecek şeyler değil."

***********

Tunceli Konulu Basın Bildirisi - İP Alanya İlçe Örgütü
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

25.09.2013
İŞÇİ PARTİSİ ALANYA İLÇE ÖRGÜTÜ
BASIN BİLDİRİSİ

TUNCELİ CUMHURİYETTİR DOKUNAMAZSINIZ


Değerli basın mensupları kıymetli arkadaşlarım.
İşbirlikçi AKP Hükümeti tarafında 30 Eylül 2013 günü açıklanacak Demokratikleşme Paketi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne son ölümcül darbeyi vurmaya hazırlandığının işaret fişeği olarak, Tunceli vilayetimizin isminin Dersim olarak değiştirileceği, CHP İÇİNDEKİ İKTİDAR DESTEKÇİLERİ TARAFINDAN TBMM'YE VERİLEN ÖNERGEDEN ANLAŞILMAKTADIR.

Devletimizin bekasına karşı yapılan bu girişim ABD , AB ve İsrail’in bölgede ikinci İsrail olarak öngördükleri Büyük Kürdistan projesinin son aşamaya geldiğinin göstergesidir.

Tunceli, Cumhuriyet ve aydınlanmanın kararlılık abidesi bir şehrimizdir. Genç Cumhuriyetimize karşı İngiliz Emperyalizminin kışkırtıp desteklediği silahlı gerici Ortaçağ ayaklanmasının Genç Cumhuriyet güçleri tarafından ezilmesi sonrası, Osmanlının Dersim vilayetinin ismi, genç Cumhuriyet tarafından Tunceli olarak değiştirilmiş ve ülkemiz aydınlanmasının bir meşalesi olmuştur.
Kısacası Tunceli, Cumhuriyetimizin işbirlikçi silahlı gerici ve bölücü güçlere karşı kesin hakimiyetin sağlandığı bir şehir olarak bu günlere gelmiştir. İsyancı Dersim'de İngiliz ajanı bölücü Şeyh Saitler, Seyit Rızalar kaybetmiş, Atatürk’ün askerleri kazanmıştır.
Yapılmak istenen, bunun rövanşı üzerinden Cumhuriyetimize ölümcül darbe indirmektir.

Sorosçu, TESEV'ci bölücü ve gericilerin ve işbirlikçilerinin niyeti budur. Bu şer güçler bundan sonra, Diyarbakır vilayetini AMED. Şırnak , Siirt, Muş vilayetlerini BOTAN, İstanbul’u KONSTANTİNOPOLİS yapmak için sahneye çıkacaklardır.

Gözleri dönmüş bu güçler yine hesabı yanlış yapmaktadır. Tarihte bu şer faaliyetlerin asıl unsurları yenik düşmüşse bunların suretleri olan günümüz bölücü ve gerici güçlerin kazanma şansları hiç yoktur. Şimdiden uyarıyoruz, sonları hüsrandır. Türk milleti bu tür girişimlere önleyecek güce sahiptir.

Büyük Türk Milletinin ayakları altında kalacaklardır.

Milletimizin bilgisine sunuyoruz.

Saygılarımızla

İşçi Partisi Alanya İlçe Başkanı
Hasan Faruk Kurtoğlu

Hasan Faruk Kurtoğlu



arşiv


Tunceli Cumhuriyettir, dokunamazsınız 24 Eylül 2013

Yeni CHP'nin kahramanı Atatürk değil, Seyit Rıza 23 Ağustos 2012

Ulusalcıları kafatasçı ve faşist ilan edip CHP'den kovdular 21 Ağustos 2012

Bir CHP düşmanı; Kılıçdaroğlu 13 Mart 2012

İnsan yakanlarla centilmenlik anlaşması yapılabilir mi 12 Mart 2012

Atatürk'ten kopana "SOLCU" madalyası 27 Şubat 2012

Dersim arşivini Kılıçdaroğlu'na gönderebiliriz 9 Aralık 2011

Dersim'de kargaşalık içine düşen "sosyalist"ler 9 Aralık 2011

Derebeylik Dersim'de Silahlı Güçtü! 9 Aralık 2011

CHP Tunceli Milletvekili Aygün: "Atatürk soykırımcı" 20 Kasım 2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder