10 Eylül 2013 Salı

Kılıçdaroğlu'nun Fettoş ile dansı - 3

Bay Kemal, CNN-Türk'te 13 Ağustos'ta AKP iktidarını onarma planını şirinleştiren formülü dile getirdi:
"Türkiye'nin yeniden tamire ihtiyacı var"

Ancak Bay Kemal, Türkiye'yi değil, AKP Hükümeti'ni tamir etmeye uğraşıyor. Araba tamiri gibi. Artık kullanılamaz hale gelen Tayyip parçası çıkarılarak yerine Kemal parçası takılacak, Gül ve Fettoş parçaları ise iyice parlatılacak, yıkanıp yağlanacak, böylece AKP arabası CHP takviyesi akarak yola devam edecek. Tamir işte bu demek.

Abdullah Gül ve Fettoş ile birlikte Türkiye tamir edilebilir mi? Tayyip Bey ile birlikte Cumhuriyeti yıkan onlar değil mi? Tayyip bey nasıl BOP Eşbaşkanlığı ile ABD'ye bağlanmış ise, Gül Bey 2 sayfa 9 maddelik vesikayla, Fettoş ise Pensilvanya Malikanesi ile ABD'ye bağlanmış değiller mi? Nedir farkları? Boyunlarında Anayasa mahkemesi hükmü ile dolaşanlar onlar değil mi?

Aynı CNN söyleşisinde, "CHP + MHP + İP güçbirliği yolu ile hükümet olma seçeneği"sorulunca, Bay Kemal şu cevabı veriyor:
"Biz bir kutuplaşma siyasetinin doğru olmadığına inanıyoruz. "Oturalım işbirliği yapalım, iktidarı devirmek için şunu yapalım": Biz bunu doğru bulmuyoruz. Neden bulmuyorum, Türkiye'nin iyi yönetilmediğine inanıyorum, Türkiye'nin pek çok sorunları var, Türkiye'nin yeniden tamire ihtiyacı var"

MHP ve İP ile güçbirliği yapıp AKP iktidarını devirmeyi doğru bulmayan Bay Kemal, Abdullah Gül ve Fethullah ile Biber Gazı Cephesi kurmakta bir sakınca görmüyor.

MHP ve İP ile güçbirliği yapmak "kutuplaşma" yaratıyor, ama Gül ve Fettoş ile güçbirliği yapmak kutuplaşma yaratmıyor, tam tersine Türkiye'yi tamir etmeye yarıyor.

Bay Kemal, VATAN ile yaptığı söyleşide, Fettoş Cemaati'nin inancını siyasi alana taşımadığını, Fettoş dershanelerinin devlet gözetiminde olduğunu, dolayısı ile oralarda da siyasi çalışmalar yapılmadığını söyleyerek aklama, yıkama yağlama yapıyor. Sanırsın CHP Genel Başkanı değil de, Cemaat'in halkla ilişkiler müdürü. Tayyip Bey "Cemaat siyaset yapıyor, devleti ele geçirmek için paralel iktidar kuruyor, devlete sızıyor" diye feryat ediyor, Bay Kemal ise "Yok canım öyle bir şey" diyor.

İşte söyleşinin o bölümü:
Murat Çelik (VATAN Ankara Temsilcisi): "CHP'nin bakışı nedir Gülen Cemaati'ne?"
Bay Kemal: "İlke olarak herkesin inancına saygılıyız. Hassas nokta şu: inancın siyasi alana taşınmaması. Taşınmadığı sürece de sıkıntı yok zaten. Eğitim faaliyeti zaten devlet gözetiminde, dershaneler, kurslar çerçevesini Bakanlık belirliyor. Devlet denetiminde."



İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey'in basın açıklaması:
Tayyip Erdoğan + Abdullah Gül + Fethullah Gülen üçlüsünün başını çektiği karşı devrim, Halk Hareketi kayasına çarpmıştır. Tayyip Erdoğan'ı saf dışı bırakan Halk İsyanı, AKP iktidarını yıkma ve bir Millî Hükümet kurma hedefini Türkiye'nin gündemine oturtmuştur.
Gül-Gülen ikilisi şimdi telaş içinde, Tayyip Erdoğan'ı feda ederek iktidarda kalmanın yollarını aramaktadır. Bulabildikleri çare, Tayyip Erdoğan'ın yerine Kılıçdaroğlu'nu koyarak AKP iktidarının "restore" (tamir) edilmesidir. Abdullah Gül+Fethullah Gülen+Kemal Kılıçdaroğlu işbirliğinde "bir restorasyon hükümeti" kurulacağı söylenmektedir.

Yeni hükümetin hedefi Kemal Bey tarafından "Türkiye'nin tamire ihtiyacı var" denilerek açıklanmıştır. "Restorasyon"un mimarı, ABD emperyalizmidir. Başka iktidar seçeneği olmayan ABD, yıkılan AKP iktidarını restore etmek istiyor.

Kılıçdaroğlu, F cemaate övgüler düzerek ve aklamaya çalışarak, Abdullah Gül'e desteğini sürdürerek rolünü benimsemeye hazırdır.

Yeni iktidar tasarımı halk hareketine yanıttır ve başarısızlığa mahkumdur. Tek seçeneği ise, CHP+MHP+İP'nin oluşturacağı Millî Güçbirliğidir. İşçi Partisi'nin milletimizin önüne koyduğu çözüm, AKP hükümetini kurtarmak değil, yıkmaktır. İşçi Partisi, günümüz koşullarında emekçilerin de katılacağı iktidar matematiğini, CHP+MHP+İP denklemiyle milletin önüne koymuştur.

Kılıçdaroğlu CHP+MHP+İP'nin Milli Güçbirliği yoluyla hükümet olma seçeneğine "kutuplaşma doğru değil, cepheleşmeye karşıyım" diyerek karşı çıkmaktadır.

Oysa Abdullah Gül ve Fethullah Gülen ile kurulacak olan da bir cephedir: Biber Gazı Cephesi!
CHP'nin bütün örgütlerini uyarıyoruz: Karşıdevrimi "restore" etme planına ortak olamazsınız! 

Nerdesiniz; AKP iktidarını yıkarak, Kemalist Devrimi tamamlama cephesinde mi? Kemalist Devrimi yıkan Gül ve Gülen ile birlikte AKP iktidarını onarma cephesinde mi?

Bu soru yalnız CHP'ye değil, CHP'ye omuz veren herkesedir.


***********
Kılıçdaroğlu'nun Fettoş ile dansı - 2     8 Eylül 2013
Kılıçdaroğlu'nun Fettoş ile dansı - 1     6 Eylül 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder