13 Ekim 2013 Pazar

Gazi Albay Aslan Aydınlık'a konuştu

Balyoz davasında Yargıtay kararıyla tahliye edilen Emekli Gazi Albay Hasan Basri Aslan evinin kapılarını Aydınlık'a açtı.
"Suçsuz olduğumuz mutlaka ortaya çıkacak. Suçsuz olduğumuzu bildiğimiz için kararın bozulacağını düşünüyorduk. Yargıtay kararı açıklandığında sevincimiz yarım kaldı. Herkesin tahliye edilmesini bekliyorduk. Tahliye edilenlerle, içeride kalanlar arasında bir fark yok. Hepimiz suçsuzuz. Terörle mücadelemizin ödülü balyoz oldu."
"Aileme kavuştuğum için sevinçliyim. Ancak kalbim ve aklım içeride bulunan silah arkadaşlarımda. Onların da aramıza katılması için mücadele edeceğiz. Siyasilerle asker olduğumuz için hiçbir ilişkimiz olmadı. Beklentimiz de yoktu. Zaten onlardan gerekli desteği de göremedik. Hayatımdan çalınan 3 yıl var. Bunun hesabını kim verecek?"
"Ben cezaevinde olduğum dönemde eşim, "Ödülü de Balyoz oldu" isimli bir kitap yazdı. Onunla gurur duyuyorum. Çok zor bir hayatımız oldu.
Buna rağmen ülkemin birlik ve bütünlüğü için mücadele ettim. Haksızlıkları hak etmediğimizi bu kitap çok iyi anlattı. Kitabın adında olduğu gibi ödülümüz Balyoz oldu."
"Dışarıdaki mücadeleye biz de katılacağız. Vardiya Bizde Platformu daha da büyüyecek. Suçsuz olduğumuzu herkese anlatmaya çalışacağız. Sincan Cezaevi personeli bize karşı çok iyi niyetli davrandı.
Ancak Silahlı Kuvvetlerden gereken desteği göremedik. Devre arkadaşlarımız, eşimiz ve dostumuz bize gereken desteği verdiler. Balyoz, Ergenekon, 28 Şubat ve benzeri davalarda yargılanan aslında TSK."
***********
***********
arşiv:
Komutanın eşi Nefise Yılmaz'ın yazdığı kitap ve Kılıçdaroğlu ile görüşmesi:
Yılların CHP'lisine Bay Kemal darbesi        20 Temmuz 2013
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder