19 Ocak 2014 Pazar

Abdullah Gül'ün İsviçre'de gizli banka hesabı var


Özbey'in 17 Ocak 2014 günlü basın toplantısından önemli bölümler:
"Abdullah Gül Cumhurbaşkanlığı makamında oturduğundan ve Cumhurbaşkanlığına yeniden adaylığı gündemde olduğundan bu bilgiyi kamuoyuyla paylaşmak zorundayız."
‘MİT’e resmen bildirildi’
“Abdullah Gül’ün İsviçre bankalarında gizli hesabı vardır. ABD, Abdullah Gül’ün İsviçre bankalarındaki bu gizli hesabını bilmektedir. ABD’nin Abdullah Gül’ün gizli hesabını bildiği hususu, Türk Devleti kayıtlarına 2010 yılında girmiştir. Abdullah Gül’ün İsviçre bankalarındaki gizli hesabı, Türk Devletinin bir kurumu tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan’a resmi olarak ulaştırılmıştır."
"Bu bilgi Türk Devletine bir ABD görevlisi tarafından ihbar edilmiştir. İhbarı alan devlet kurumunun, bilgiyi resmen MİT Müsteşarı Fidan’a iletmesinin hemen ardından, bilgiyi veren ABD görevlisi Türkiye’den geri çekilmiştir.
Abdullah Gül’ün görevleri nedeniyle bugüne kadar devlete verdiği mal beyanlarında “İsviçre bankalarında hesap” bilgisi yer almamaktadır."

‘Gül açıklamalıdır’
“Abdullah Gül’den açıklama bekliyoruz. Abdullah Gül, İsviçre bankalarındaki gizli hesabında bulunan paraların kaynağını açıklamalıdır. Abdullah Gül, bu serveti nasıl oluşturduğunu izah etmelidir!
Abdullah Gül’ün İsviçre bankalarındaki gizli hesabı olduğu bilgisi MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a resmen iletilmiştir. Hakan Fidan, derhal açıklama yapmalıdır."

‘Vatana ihanet suçunun izleri’
“Cumhurbaşkanının İsviçre’de gizli banka hesabı olması suçtur! Bu suç, basit, alelade bir suç değildir. Vatana ihanet suçu kapsamındadır.
Abdullah Gül’ün, Dışişleri Bakanı olduğu 2003 yılında, ABD Dışişleri Bakanı Powell ile bağıtladığı 2 sayfa 9 maddelik gizli hizmet sözleşmesi kendi itirafıyla sabittir. Devlet kayıtlarında bulunmayan bu gizli hizmet sözleşmesi dikkate alındığında gizli hesap anlam kazanmaktadır.
Suç kanıtlıdır! Kanıtımız, MİT’teki kayıtlardır!Kanıtımız, MİT’e bunu resmen bildiren devlet kurumunun kayıtlarıdır.
‘O devlet kurumu suskun kalamaz’“O devlet kurumunu da derhal açıklama yapmaya çağırıyoruz. Suskunluk suça ortak olmaktır. Siz açıklama yapmasanız da, nasıl olsa aydınlanacak, her şey ortaya çıkacaktır. O zaman sorumlu olursunuz!
TBMM derhal olaya el koymalıdır.
Olay soruşturulmalı, MİT’ten bilgi alınmalı ve konu aydınlatılmalıdır.
Cumhuriyet Savcıları bunu seyredemezler. Derhal, soruşturma açmak zorundadırlar.
Milletvekilleri de derhal üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır.”
                                                      Aydınlık, 18 Ocak 2014
***********

arşiv:

Abdullah Gül - Powell gizli anlaşmasının maddeleri 15 Eylül 2013
Fikret Bila'nın Abdullah Gül'e cila gayreti 13 Eylül 2013
Org. Karadayı Amerika'nın hedefinde idi 9 Ocak 2013
AKP ile anlaşıp Türk Ordusu'nu kafese koyduk 23 Haziran 2012
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder