16 Ocak 2014 Perşembe

Bahçeli Bey'in "Apo'ya yeniden yargı yolu açılır" aldatmacası

MHP Müdürü Bahçeli Bey, bir yandan Kılıçdaroğlu ile birlikte "Silivri'yi öne çıkarıyorlar, yolsuzluk soruşturmasının üzerini örtüyorlar" mavalını okurken, diğer yandan "Feyzioğlu'nun önerisi Apo'ya yeniden yargı yolunu açar" diyerek esir komutanlarımızı ve aydınlarımızı kurtarma girişimine engel olmaya çalışmaktadır.

Eğer Feyzioğlu'nun önerisi Apo için de uygulanabilir olsaydı, bu öneriyi en fazla PKK ve BDP desteklemez miydi? Tam tersine, PKK'nın gazetesi Özgür Gündem, 7 Ocak günü "Ergenekon'u aklama planı" manşetini atarak Feyzioğlu'nun önerilerine karşı çıkmıştır.

PKK, Tayyip Erdoğan'a "Ergenekoncuları aklayıp onları yedeğine almaya çalışma. Kürt sorununun çözümüne odaklan. Biz seni destekleriz. Bırak Ergenekoncular yatsın içerde. Onlara muhtaç değilsin." diye seslenmektedir. "Açılımı ilerletirsen, ABD de seni tekrar desteklemeye devam eder, deliğe süpürülmekten ancak öyle kurtulursun. Ergenekoncuları salıvererek değil." satır altı PKK'nın söylediği budur.

Bakınız:


Özgür Gündem, 7 Ocak 2013

Feyzioğlu'nun teklifi şudur: Özel Görevli Mahkemelerin kapatıldıkları Temmuz 2012'den sonra ellerindeki davalar bitene kadar çalışmalarına izin veren 2. Madde iptal edilerek, bu tarihten sonra verdikleri kararların yok hükmünde olması sağlanacaktır.

Okuma yazması olan herkes, bu önerinin Temmuz 2012'den sonra verilen kararları kapsadığını hemen anlar. Öcalan'ın davası seneler önce bittiği için, bu öneri kapsamına sokulması mümkün değildir.

Bahçeli Bey, aynen Tayyip Bey gibi insanları salak yerine koymakta, "Ne söylesem inanırlar" diye düşünmektedir. Zindanların boşalacağı korkusuna kapılan Bahçeli Bey, can havliyle bu aptalca kandırmacaya başvurmuştur.

Bu tutumu, tertiplerin en başından beri "Darbeciler ayıklansın, hukuka güveniyoruz" söylemleri ile tertipçilere güç veren tutumunun mantıki bir devamıdır. Sanki o öyle söyledi diye tertipçiler "A, Engin Alan bu darbecilerden değilmiş" diye serbest mi bırakacaklardı? Bahçeli Bey öyle mi sanıyordu? Gayet tabii öyle sanmıyordu, Engin Alan'ın bırakılmayacağını, "darbecileri ayıklamak" diye bir şey olmayacağını, çünkü ortada darbeci falan olmadığını bal gibi biliyordu. Bu davaların ABD güdümlü olduğunu söylemesi mümkün değildi, çünkü o NATO'ya bağlı idi ve Avrupa Birliği'ne girme taraftarıydı.

Bahçeli Bey, tertibe ve tertipçilere karşı hiç bir şey yapmadı. Başta Ülkücüler olmak üzere MHP tabanını Silivri zindanının önüne yığsaydı, bu tertip çoktan bozulmuş olurdu. "Sokağa çıkmayın" dedi, başka bir şey demedi.

Son aşamada Engin Alan'ı ziyaret etti ve ona tespih verdi. Ben olsam o tespihi kafasına atardım. Engin Alan derviş midir ki "Ya sabır" çekip dursun? Tespih vermek, "Ömür boyu yat, şikayet etme, ya sabır çek" demek değil de nedir?

Engin Paşamızın hala MHP üyesi olarak kalmakta ısrar etmesinin nedenini anlamış değilim. Diğer komutanlarımız gibi onun da yeri Atatürk Devrimi'nin partisindedir.

**********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder