29 Ocak 2014 Çarşamba

Tuğg. Ersöz'den Bahçeli'ye: "Asıl darbecileri açıkla"

Devlet Bahçeli, Ergenekon tertipler zincirinin ilk günlerinden beri "Darbeciler yargılansın", "Darbeciler ayıklansın", "Yargıya güveniyoruz" ve benzeri sözler söyleyerek TSK içinde darbeciler olduğunu, ancak darbeciler yargılanırken darbeci olmayan komutanların da suçlandığını ima etti. Ona göre, yargı, darbecileri mahkum edecek, suçsuzları salıverecekti.


Bahçeli'ye göre, Ergenekon, Balyoz ve diğer tertiplerde darbeciler yargılanıyordu, ama içlerinde suçsuzlar da vardı. Örneğin Korg. Engin Alan. Bahçeli, Korg. Alan'ın darbeye karışmamış olduğunu bildiği için onu partisinden Milletvekili adayı göstermişti.


Bu sözlerinden şu anlaşılıyordu: Bahçeli, darbecileri isim isim biliyordu. Darbeci olmayanları da biliyordu. Onun için "Darbeciler ayıklansın" deyip duruyordu. Ancak mahkemeye başvurup tanık olarak dinlenmesini talep etmemişti. Mahkemeye çıkıp "Engin Alan ve şu şu komutanlar suçsuzdur, diğerleri darbecidir" deyip darbe hakkında bildiklerini anlatmamıştı. En azından hiç olmazsa partisinin Milletvekili olan Korg. Alan için bir şeyler yapmalı idi. Hiç bir şey yapmamış, duruşmalara bile katılmamıştır. Tek yaptığı şey, "Ya sabır" çekmesi için Korg. Alan'a tesbih hediye etmesi olmuştu. Bakınız: http://aliserdarbolat.blogspot.com/2014/01/bahceli-beyin-apoya-yeniden-yarg-yolu.html

Mahkemeye başvurmamıştı, çünkü bildiği hiç bir şey yoktu. Çünkü darbeci yoktu, tertip vardı. "Darbeciler ayıklansın" diyerek ABD - AKP - Fettoş tertibine destek olduğunu ilan ediyordu.

Engin Alan komutanımızın hala MHP üyesi olarak kalmasının nedenini anlamam mümkün olamıyor bu yüzden.

Bahçeli, son olarak, 13 Ocak 2014 günü Meclis Gurup toplantısında "Asıl darbecileri bir kenara bırakırsak, çok sayıda vatansever askerimiz sözde darbe davalarında hukuk katliamlarına maruz kalmışlardır" dedi. Tıklayınız:

"Asıl darbeciler" kimlerdir, "Vatansever askerler" kimlerdir? Bahçeli Bey açıklamak zorundadır. 5 yıldır aynı sözleri tekrarlamakta, ama kim darbeci kim masum bir türlü açıklamamaktadır. Yargıtay Balyoz kararlarını onayladı. Açıklamakta çok geç kaldın. Bari şimdi açıkla. Eğer bir şey biliyor da saklıyorsan, suç işliyorsun. Biliyor da söylemiyorsan, yine suç işliyorsun. Her durumda suçlusun.

Bu sözlerinle, "Kumpas yok, sadece bazı suçsuz askerlerin darbecilerle birlikte yargılanması var" diyorsun. AKP kodamanları bile "Orduya kumpas kuruldu" derken sen ısrarla Fettoşçu Savcı ve hakimlerin yanında yer alıyorsun. 

***********

Ergenekon tertibi ile 22 yıl 6 ay hapis cezası verilen E. Tuğg. Levent Ersöz, bu konuşması üzerine Bahçeli'ye bir mektup gönderdi. Ersöz, yaptığı açıklamada, mektubu, Bahçeli'nin kumpas kuranlara destek anlamındaki söylemlerini eleştirmek için yazdığını kaydetti.

İşte Ersöz'ün İ.Ü. Tıp Fakültesi mahkum koğuşundan yazdığı o mektup:


“Sözde Ergenekon davası başladığında, yargılama boyunca hiçbir vekilinizi göndermediğiniz ve yargılananları ‘çete-terör örgütü’ olarak görüp darbecilerin yanında görüntü vermemek adına sessiz kalmayı tercih ettiğiniz, bilahare "Darbeciler yargılansın" açıklaması yaptığınız süreçte, yaptığımız savunmalarla Milli Orduya kurulan kumpası ortaya koyduğumuzu bilmediğinizden eminim."

"Devlet kendi vatandaşına askerine kumpas kurar mı? Ülkemizi kaotik ortama sürekleyenlere yardım mı edilmeli yoksa hesap mı sorulmalı? Engin Alan generalimize 2 yıl boyunca destek verecek tek bir ifade kullanmadınız, neden? Karşınızdaki propagandanın Türk miletinin hafızasında Türk askerinin darbeci olduğu algısı yaratılmasına neden karşı çıkmadınız?"

"Bütün olumsuzluklara karşın inatla her gün seherin gelişini görmek için direnen bir Türk askeri olarak, sizden hiçbir talebimin, beklentimin bulunmadığını, sadece zindanlara atılıp tutsak edilen yurtseverlere karşı kullandığınız ifadeler ve takındığınız tavırla izlediğiniz siyasetin yanlış olduğunu, ‘paralel devlete’ destek algısı veren söylem ve ifadelerden kaçınacağınıza inanmak istediğimi ve "asıl darbeciler"i açıklamanızı beklediğimin bilinmesini takdirlerinize sunuyorum.”

“Tutsak edilen yurtseverler hakkında hükümetin en yetkili kişilerinin açıkladığı "Kumpas kurulduğu" gerçeğine şüphe düşürmek ve kumpas kuranlara destek mi vermek istiyorsunuz?”

“Karşılıklı bir ilke anlaşması mı yaptınız? Yaptıysanız hangi tarafla? Hilmi Özkök gibi ‘demokrasi kahramanı’ olmak mı istiyorsunuz?"

"Asıl darbeciler" diyerek, yargıyı ve Türk milletinin düşüncesini, algısını değiştirme görevini yerine getirdiğinize göre, "asıl darbeciler" kimlerdir? Bunu açıklamakla, adalete yardımcı olmak gibi gerçek görevinizi yerine getirir ve zindanlarda tutsak edilen yurtseverlerin boynuna iktidar ve Cemaat ortaklığı ile asılmış olan yaftaya hem damga koymamış hem zan altında bırakmamış olursunuz. Bu nedenle bu kişileri açıklamak zorundasınız, hem de delilleriyle."

"Sizin "Konuyu Öcalan’a kadar geri götürme" gibi ‘yersiz’ kaygınızın gerçek olmasına ne Türk milleti ne de biz yurtsever tutsaklar geçit veririz. Yersiz kaygılarınızla sadece ideoloji ve oy getirisi düşüncelerinizle yurtseverleri hiçbir somut temele dayanmadan bölmeniz, yurtseverlerin ve İşçi Partisi yöneticilerinin özgürlüklerine kavuşmasını istemeyen Cemaat yapılanması ve siyasetçiler ile medyada boy gösterenlere destek vermeniz anlamına geldiğini hiç düşünmediniz mi?"

“Yetkili kişilerin itiraf ettikleri kumpas nedeniyle zindanlarda tutsak edilen, aileleri perişan olan, cezaevinde ölüm yolculuğuna sürüldükleri kişilere karşı işlenen insanlık suçuna karşı durmanız gerekirken, dillendiremeyerek göz yummak suretiyle destek vermek mi istiyorsunuz? Böyle bir tutum içerisinde olan herkes bu insanlık suçu ve cinayetlerin sorumluluğuna ortak olacaktır. Sizin böyle bir düşünce içerisinde olmadığınıza inanarak buna karşı duracağınızı umut ediyorum.”

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder