27 Ocak 2014 Pazartesi

Tümg. Durusoy da öldürülmek isteniyor

Tümg. Recep Rıfkı Durusoy Balyoz tertibi ile 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıldır Silivri'de esir.

63 yaşındaki Durusoy 4 damardan baypas oldu. Şu anda sadece kalbe giden ana damar çok küçük bir kapasite ile çalışıyor.

Durusoy kansere yakalandı ve bir böbreği alındı. Günde 20'ye yakın hap kullanan Durusoy, cezaevinde diyete uyamadığı için diğer böbreğini de kaybetmek üzere.

Tahliye talepleri F tipi hakimler tarafından sürekli reddedilen Durusoy, göz göre göre öldürülmek isteniyor. Abdullah Gül, tahliye başvurusunu "Cumhurbaşkanının re'sen af yetkisi yoktur" diyerek geri çevirdi. Devlet hastanesi raporunu Adli Tıp onaylamalıymış da, Savcı bu onayı Bakanlığa göndermeliymiş de, tırıvırı. İpe un sermenin Fettoşçası. Adli Tıp Kurumu'nu Hitler'in Doktor Mengeleleri ile doldurdunuz. Oradan onay çıkar mı?


Tayyip Bey kanadı da "Kumpas" deyip duruyor ama bunu yolsuzluğu, ayakkabı kutularını, para sayma makinalarını örtmek için kullanıyor. Cinayetlere engel olmak için kılını bile kıpırdatmıyor.

Tümg. Durusoy
**********

Tuğg. Levent Ersöz ölümden döndü

Hakkında verilen "Hastanede kalırsa ölür, cezaevinde kalamaz, tedavisi ev ortamında yapılmalı" raporuna rağmen Silivri Cezaevi'nde tutulan Ersöz, 24 Ocak gecesi hayati tehlike atlattı. Tedavi için sevk edildiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde "hastane enfeksiyonuna bağlı şok" yaşadı.
Ersöz, doktorların yoğun çabalarıyla hayatta kaldı.

Levent Ersöz, bir yandan hastane enfeksiyonu için zorunlu antibiyotik tedavisi görüyor, diğer yandan tedavinin yarattığı antibiyotik alerji şokuna bağlı ölüm riski yaşıyor.

Uzun süren tedavisine bağlı olarak hastane enfeksiyonları da büyük risk oluşturuyor.

Ersöz'ün avukatları Osman Aydın Şahin ve Hüseyin Çobanoğlu, Ersöz için verilen "Hastane enfeksiyonlarından uzak kalması için hastane dışında tedavi edilmeli" görüşünün devam edip etmediğini bir kez daha sordu. Hastaneden, durumun aciliyeti nedeniyle tekrar rapor verilmesi istendi.

Rapor, Ersöz'ün hayatı için büyük önem taşıyor. Rapor, Ersöz'ün avukatları tarafından Ergenekon Mahkemesi'ne sunulacak.


                                                        Tuğg. Ersöz


**********

Gazi Üstğ. Av. Serdar Öztürk ölüm riski altında

Öztürk, 13 Ekim 1994'te Kuzey Irak sınırı üzerinde Silopi kırsalında yapılan bir operasyonda ağır yaralandı. 2 yıl tedaviden sonra %40 maluliyet raporu ile TSK'den emekli oldu. Şimdi Silivri'de esir.

Obstrüktif Uyku Apne Hipopne Sendromu hastalarının uyku sırasında kalbinin durması nedeni ile ani ölüm riski bulunduğuna dikkat çeken Avukat Demet Reçber, “Müvekkilimin hastalığı ölümcüldür ve acilen tam teşekküllü bir hastanede gerekli tedavilerin uygulanması gerekmektedir. Bu hastalığı taşıyan bir kişinin tutuklu kalması en temel hak olan yaşam hakkını doğrudan engellenmesidir” uyarısında bulundu.

Mahkeme heyeti, diğer ölüm riski olan hastalara yaptığı uygulamayı tekrarlamakta, Öztürk'ü tahliye etmemektedir. Hakimler, cinayete tam teşebbüs suçu işlemektedirler.

                                                           Gazi Üstğ. Öztürk
**********

Tümamiral Cem Aziz Çakmak hastaneye kaldırıldı
Balyoz davasından 18 yıl hapis cezası verilen emekli Tümamiral Cem Aziz Çakmak, dava süresince yaşanan hukuksuzlukları şiir şeklinde yazdı. Kaynak Yayınları'ndan çıkacak olan şiir kitabı 29 Ocak'ta raflardaki yerini alacak. "Hücremin Lumbuzundan" isimli kitabın önsözünü de Aydınlık Gazetesi Yazarı Mustafa Mutlu kaleme aldı.
Emekli Tümamiral Çakmak, geçen hafta Silivri Cezaevi'nde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tedavisi hâlâ Yedikule Göüğs Hastalıkları Hastanesi'nde devam eden Çakmak'ı Kaynak Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sadık Usta ziyaret etti. Usta, kendisi için özel baskı yaptırdığı kitabı da Çakmak'a verdi.
Ziyaret sırasında yaşadıklarını Aydınlık'a anlatan Usta, "Cem Çakmak'ın hastalığı çok ciddi ama morali çok yüksek. Balyoz davasında çok kararlı bir savunma yapmıştı. Ben de kendisini oradan tanıyorum. Ziyarette bu kararlı duruşunu yeniden gördüm. Yılmaz, kafası çok açık , gelişmeleri çok iyi takip eden bir insan. Çok seveninin olduğunu hastanede anladım. Hastane koridorları Cem Çakmak için gelenlerle doluydu" dedi. Çakmak'ın şiirlerinin siyasi içerikli olduğunu belirten Usta, "Cem Çakmak Kaynak Yayınları'nı çok iyi takip ettiğini anlattı. Dar zamanda onların yanında olduğumuzu, korkusuzca sermaye gruplarına dayanmadan onların kitaplarını bastığımızı ifade etti" diye konuştu.
                                                      Tümamiral Çakmak
**********
arşiv:
Hilmioğlu: "Üzerimizi toprakla mı örteceksiniz?" 13 Ocak 2014
Silivri'de bir cinayet daha işleniyor: Prof. Hilmioğlu 11 Ocak 2014
Zekeriya Öz'ün işlediği Okkır cinayetinin belgesi 12 Ocak 2014
Mahkeme, Tuğg. Ersöz'ü öldürme azim ve kararlılığındadır 12 Ocak 2014
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder