22 Şubat 2014 Cumartesi

2 paralel hükümet, 2 ordu olamaz

TBMM İnsan Hakları Cezaevi Komisyonu üyeleri, Silivri Cezaevi’nde, İşçi Partisi yöneticileri ile görüştü.
CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Perinçek’in şu mesajları verdiğini aktardı:



Sadece TSK’ya değil, Cumhuriyete ve Türkiye'ye kumpas kuruldu. Kumpas ABD merkezlidir.

Türkiye cephesi oluşturmalıyız
ABD’nin Suriye’yi bölme planı başarısızlığa uğramıştır. Türkiye’yi bölme planı da başarısızlığa uğrayacaktır. Bunun için bir Türkiye Cephesi oluşturmalıyız. Vatanın birliğini isteyen bütün partiler; CHP, MHP ve AKP’liler bu cepheye dahil olmalıdır. (Heyette yer alan BDP’li Murat Bozlak’a dönerek ) Murat kardeş buna siz de dahilsiniz.

Çözüm sürecinin patronu Türkiye değil
Suriye, İran ve Irak’la bölgesel bir ittifak kurmalıyız. Çözüm süreci ABD merkezlidir. Bu süreç, Türkiye’yi böler. İki ayrı paralel hükümet, iki paralel ordu olmaz. Özerklik bir çözüm değildir. Bu, Kürtleri ikinci sınıf yapar.

Yapılan 8 seçimde de içerdeyim
Siyasi parti genel başkanı olarak bugüne kadar yapılan 8 seçimde de içerideyim. Yaşamım boyunca şiddetin yanında olmadım. Ben hapis yatmaya alışığım. Ne kadar ceza verilirse verilsin yatarım. Bu, beni etkilemez. Ancak Türkiye bu sorunla seçime gitmemeli.

Erdoğan’a Esad mesajı
(AKP’lilere dönerek) Genel Başkanınız Recep Tayyip Erdoğan’a söyleyin: Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunsun. Suriye ile tekrar barış yapsın, el sıkışsın, onların toprak birliğini savunsun. (Bir AKP’li milletvekilinin ‘Esat ile mi?’ diye sorması üzerine de) Evet, Beşar Esad, Suriye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanıdır.

Barzani ile değil Maliki ile dostluk kurun
Türkiye’den Suriye’ye terörist ve silah gönderilmesin. Tekrar barış yapılsın ve gerekirse Suriye sınırındaki mayınlı araziler temizlensin. Suriye’ye terörist ve silah gönderirseniz TIR sorunları gibi sorunlar olur. Şu anda Türkiye dünyada teröristlere destek veren bir ülke gibi görünüyor. Oysa Türkiye’nin yapması gereken; İran, Suriye ve Irak ile yeniden dostluk ilişkileri kurmaktır. Irak’ta Barzani ile değil Maliki ile dostluk kurulmalıdır. İran’a yönelik ambargoyu kaldırmalıyız.

‘PKK silah bırakıp örgütü dağıtırsa genel af gündeme gelir'
PKK silah bırakıp örgütü dağıtırsa genel af gündeme gelir. (AKP’li bir milletvekili: “Genel af Abdullah Öcalan’ı kapsamalı mı?”). Kişiye özel yasa çıkmaz. Genel af olursa onun için de olur. Paralel ordu olmaz. PKK silah bırakıp, örgütü dağıtırsa eşitlik ve özgürlük temelinde bir ülke kurarız.  Şimdi uygulanan ‘çözüm süreci’ PKK’ya yeni bir ordu yaratma imkânı veriyor.

Silivri’de elle yazı yazma devri
12 Mart 1971 Muhtırası ve 12 Eylül 1980 Darbesi’nde de cezaevinde idik. O dönemlerde cezaevlerinde daktilo veriliyordu. Şimdi elle yazmak zorunda bırakılıyoruz. Cezaevlerinde bilgisayar kullanımına izin verilmeli
(Ağbaba bu durumu “AKP hükümetinin yönettiği cezaevlerinde Yontma Taş devri gibi ‘elle yazı ve kitap devrine’ dönüş yapıldı” diye yorumladı.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder