10 Şubat 2014 Pazartesi

BDP Milletvekillerine çağrı: Ham görüntüleri size verelim

PKK, KCK, BDP yetkilileri telaş içindeler. Önce "Öcalan'ın sorgu kayıtları asparagas" dediler. Görüntüler yayınlanınca da "montaj" diye feryat etmeye başladılar.

Evet, montaj. Ama onların kastettiği anlamda değil. Önemli bölümler kesilerek birbirine eklendi. Ayrıca alt yazı ile konuşmalar kaydedildi. Çünkü gazetecilere sunum yapılıyor. Herkesin oturup saatlerce seyredecek zamanı yok.

Ama, kayıtların hiç dokunulmamış ham hali mevcut. İzlendiğinde, dedikleri anlamda montaj olmadığı anlaşılacaktır.

İşçi Partisi Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, BDP ve HDP yetkililerine çağrı yaptı:

"10 Şubat Pazartesi günü İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi'nde yapacağımız basın toplantısına gelin. Görüntülerin ham halini, tamamını teslim almanız için sizi davet ediyoruz.Bu davetimizi size yazılı olarak da ulaştıracağız. İzleyin, gözlerinizle görün. Önderinizin "Gerçekle ilgisi yok" dediği sözler var mı, yok mu, kulağınızla duyun. Bu görüntüleri yayınlayın ki, seçmenleriniz, Kürt yurttaşlarımız başta olmak üzere tüm milletimiz gerçekleri doğrudan görsün. Siz yayınlamadığınız taktirde görüntülerin tamamını basın kuruluşlarına vereceğiz. Her yerde yayınlanması için çalışacağız."

"Niçin yayın yasağı istiyorsunuz? Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü sağlayacak bu görüntülere yayın yasağı verecek Cumhuriyet Savcısı ve mahkeme tanımıyoruz."


"Bu görüntüler PKK ve Apo gerçeğini ortaya koyuyor. Halkımızı bilgilendiriyor. Özellikle Kürdümüzün bileğindeki Amerikan kelepçesini kırıp onları özgürleştiren bu görüntüler izlenmeli, tartışılmalıdır."
***********

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni M. İlker Yücel imzalı 7 Şubat günlü Aydınlık Başyazısı, "Viyan Soran bu sözleri duysaydı..." başlığını taşıyor.

"Viyan, 8 yıl önce, Öcalan için bedenini ateşe vererek ölen bir genç kadın.
Apo'nun bu sözlerini duysaydı ne yapardı?"

                                                                   Viyan Soran
"Kimse heveslenmesin.
Kürtleri Şeyh sait gericiliğine ve ABD'nin petrol bekçiliğine mahkum eden anlayışa son vermek için, görüntüleri yayımlamaya devam edeceğiz."

***********
Bugün İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi E. Albay Hasan Atilla Uğur, 1999 yılında Apo'yu teslim almıştı.

Apo'yu Türk Ordusu'nun elinden kurtarmak amacıyla, ABD, "2002 darbesi" ile Türkiye'nin başına AKP'yi getirdi. 2002 Darbesi hakkında geniş bilgi için bakınız:
2002 Darbesi

Daha geniş bilgi için bakınız:
Türk Ordusu'na Endonezya modeli
5 Genelkurmay Başkanı niçin Ergenekonla suçlanıyor?
Ergenekon tertipleri ile komutanlar esir edilerek uygulamaya konulan AKP açılımı, Apo'yu yeniden bölücübaşı haline getirdi. O zaman Albay Uğur'a "Emrinizdeyim" diyen Öcalan, açılım süreci sonunda Türk Devleti'ne posta koyar duruma getirildi.

Halkımız görüntüleri izleyerek, açılımın bizi nereden nereye getirdiğini anlayacaktır.
Açılımı kapatıyoruz.

***********
arşiv:
Kendi ağzından Apo... Kelime kelime, olduğu gibi... 15 Aralık 2013
Apo taşeronluğa nasıl başladı 18 Aralık 2013

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder