14 Şubat 2014 Cuma

Ergenekon cinayetleri


Silivri Cezaevi'nin beton hücreleri, yurtseverlerin sadece yıllarını değil hayatlarını da çalıyor. Kumpaslarla hedef alınanlar, Silivri Cezaevi'nin ağır koşullarıyla da mücadele ediyor.

Nemli ortam, sahte kanıtlarla içeride tutulmanın verdiği ruhsal gerginlik, esirlerin hastalanmasına, var olan hastalıkların ise ölümcül bir hal almasına yol açıyor.

Ergenekon tertipleri dizisi 12 can aldı. Mahkeme Heyetleri, ölümcül hastaların tahliye isteklerini kasıtlı olarak kabul etmemek suretiyle planlı cinayet suçunu işledikleri gibi, insanların şeref ve haysiyetleri ile oynamak sureti ile de intihar etmelerine sebep olmuşlardır.

Kumpasçı çete ile çeteyi görevlendiren ve koruyan malum kişiler hakkında düzenlenecek olan iddianamenin en başına yazılacak olan suç, taammüden (bilerek ve tasarlayarak) cinayet olacaktır.

***********

Beşi kanser 12 tutuklu ölüm tehlikesi ile karşı karşıya.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Haber: Deniz Çağlayan


6 yıl 7 aydır Silivri'de yatan Kıbrıs Kahramanı Emekli Albay Muzaffer Tekin'e 4. evre pankreas kanseri teşhisi kondu.

75 yaşındaki Ergenekon tutuklusu Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu. Hastalığına tam teşhis konulamadı, 3 haftadır yoğun bakımda.

Balyoz tutuklusu Emekli Orgeneral Ergin Saygun 3. kez açık kalp ameliyatı oldu, Ölümün kıyısından döndü.

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz... Kanser!!! Tutuklandıktan bu yana tam 31 ameliyat geçirdi. Savunması bile 20 dakika içinde hasta yatağında alındı.

Ergenekon tutuklusu Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu. Yaklaşık 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde ve sadece bir yıl içinde 38 kez hastaneye sevk edildi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, böbrek üstü bezlerinde tümör var. Diyabet, yüksek tansiyon, prostat ise diğer hastalıklarının bir kaçı.

Emekli Tümgeneral Rıfkı Refik Durusoy, Böbrek kanseri nedeniyle bir böbreğini kaybetti, üçüncü evre böbrek yetmezliğine yakalandı.

Deniz Kurmay Albay Levent Kerim Uça, beyninde ur tespit edildi. Ağır bir ameliyat geçiren Uça, her an felç geçirebilir.

Balyoz davasından 18 yıl hüküm verilen ve cezaevinde kanser olan Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın cezası, tedavisi için 6 ay ertelendi.

Emekli Korgeneral Doğan Temel, yumuşak doku kanseri.

Emekli Albay Mehmet Yoleri, 2 kez kalp krizi geçirdi.


SESAR Araştırmalar Merkezi Başkanı İsmail Yıldız, bilincini kaybetti.

***********

12 Atatürkçü asker ve aydın taammüden öldürüldü
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Haber: Özer Sürmeli


Türkiye'nin yurtsever aydınlarını acımasızca hedef alan kumpasçılar, sağlık ve yaşlılık da dinlemedi. Kimi hücresinde, kimi iş işten geçtikten sonra kaldırıldığı hastane odasındaydı, 9'u savunmasını bile yapamamıştı ölüm kapıyı çaldığında.

6 Temmuz 2008'de önce Kuddusi Okkır'ın adı yazıldı kumpas şehitliğine. Savcı ve Hakimler ölüm döşeğindeki Okkır'ın tahliyesine aylarca direndi. Tahliye edildiğinde ise artık çok geçti, sadece 5 gün sürdü özgürlüğü. O da bir kaç metrekarelik hastane odasında, bağlandığı yaşam cihazlarıyla..

Deniz Yarbay Ali Tatar önce tutuklandı, sonra serbest bırakıldı. Bir kez daha kapısına gelmelerini onuruna yediremedi, tabancasına sarıldı. Suikasat yapacağı iddia edilen komutanları selam durdu cenazesine.

Emekli Albay Abdülkerim Kırca da kumpasçıların iftira kampanyasına 19 Ocak 2009'da dur dedi. Şakağına dayadığı tetiğe peşi sıra basarak son verdi hayatına.

İftira kampayası da dur demedi, kumpas da. Kumpasçıların ahlaksızca hedef aldığı Deniz Kurmay Albay Berk Erden de beylik tabancısıyla son verdi hayatına.

MİT Orta Asya Başmüşaviri iken tutuklanan Kaşif Kozinoğlu savunmasına 13 gün kala hayatını kaybetti. Silivri Cezaevi'deki şüpheli ölümünün ardından ortaya çıkan el yazısı notlarında kumpasları bir bir anlattıyordu Kozinoğlu.( http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2011/12/neden-ikinci-ambulans.html )

Gladyo, Türk solunun mihenk taşlarından İlhan Selçuk'u da hedef aldı. 83 yaşında sabaha karşı 04.30'da evi basılan Selçuk 2 gün gece gündüz sorgulandı. Serbest bırakıldı ancak yorgun bünyesi bu tempoya dayanamadı ve geçirdiği kalp krizini atlamadı.

Hocaların hocası, İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Profesör Doktor Uçkun Geray da 70 yaşındaydı, kumpasçılar kapısını çaldığında. Gündüzleri sorgulandı, geceleri karayoluyla İstanbul, Konya, Adana üçgeninde dolaştırıldı. İlaçlarını alması da engellenince Geray ağır hasarla çıktı, 80 saatlik bu maratondan. Önce böbrekleri çekti iflas bayrağını, ardından kalbi buraya kadar dedi.

79 yaşında, kanser tedavi gördüğü evinde gözaltına alınan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan da operasyonun üzerinden bir ay bile geçmeden hayatını kaybetti.

Kanser olduktan sonra tahliye edilen isimlerden biri de Eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Teoman Koman'dı, ancak artık çok geçti. Peş peşe iki ameliyat geçiren Koman, özgürlüğe merhaba diyemeden hayatını kaybetti.

Emekli Albay Mehmet Haşimoğlu'nun mücadelesi de GATA son buldu. Yoğun bakımdayken çıkan tahliye kararını bile öğrenemeden kaybetti hayatını.

Bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Engin Aydın da operasyondan sonra sağlığı bozulanlar arasındaydı. Aydın bir süre tedavi görse de kansere yenik düştü.

Stratejist Erhan Göksel de hayatının alt üst olmasını kaldıramadı. Psikolojisi bozulan Göksel, 6 ay sonra da kanserden hayatını kaybetti.
***********
Kıbrıs kahramanını öldürüyorlar 12 Şubat 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder