23 Şubat 2014 Pazar

Gericiler Ukrayna'da başarıya ulaşamayacak





İşçi Partisi Uluslarası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner'in açıklaması:
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Ukrayna bugün, dünyadaki iki büyük gücün mücadele alanlarından birine dönmüştür: Bir yanda emperyalizm, diğer yanda ise Avrasya.

Ukrayna’da süren mücadele, uluslararası düzeyde emperyalizme karşı yürütülen savaşın bir cephesidir.

Sönen "Turuncu Devrim" ve Ukrayna’nın doğuya yönelişi


Ukrayna'da 2004 yılında Batı tarafından çıkarılan ayaklanma (Turuncu Devrim) sonucunda Rusya ve Avrasya yanlısı hükümet devrilmiş, yerine Viktor Yuşçenko iktidarı başlamıştı.

Ancak 2010 yılındaki ilk seçimlerde Yuşçenko yenilip tarihe gömüldü. Seçilen Devlet Başkanı Yanukoviç, Avrasya ile kriz içinde parçalanmaya doğru sürüklenen Avrupa Birliği (AB) arasında bir tercihte bulundu.

Kasım 2013'te, Avrupa Birliği (AB) ile imzalanma aşamasına gelen üyelik başvuru anlaşmasını iptal etti ve Avrasya‘ya yönelme kararı aldı.

Bugün Ukrayna’da yaşanan olaylar, AB ve ortağı ABD’nin bu ağır yenilgiye verdiği tepkidir.

Emperyalizm sınırlarına değin çekildi

Emperyalist güçlerin uluslararası atak dönemi kapanmıştır. Bu güçler, çatıştıkları hiçbir cephede hedeflerini gerçekleştiremiyor.

Suriye, halkın desteğiyle teröristlere karşı milli devletini savunmuştur.

Mısır’da Tahrir’de başlayan ve dalga dalga yayınlan ayaklanma, emperyalist etkiyi adım adım geriletmektedir. ABD’nin desteklediği Müslüman Kardeşler, bugün terör örgütü ilan edilmiştir.

Afganistan’da NATO askerleri, çıkış yolu aramaktadır.

İran’da yıllardır sürdürdükleri ambargo anlamsız hale gelmiş; ABD İran ile masaya oturmak zorunda kalmıştır.

Latin Amerika’da 33 devlet, ABD’yi dışlayarak Küba’da buluşmuştur.

Türkiye için hazırladıkları bölünme senaryoları son iki yılda adım adım büyüyen halk hareketine toslamış, ABD’nin maşaları Erdoğan ve Gülen birbirine düşmüştür.

Zayıflayan emperyalizm, en geri unsurlara sarılıyor

Ukrayna’daki ayaklanmanın en gerici, ırkçı ve faşist unsurlar tarafından yürütülmesi, AB’nin ancak Neonazilerde müttefik bulması, siyasi lider olarak ancak hayatını Almanya’da kazanan bir boksörün öne sürülmesi anlamlıdır.

Ülkeyi artık bir bütün olarak hegemonya altına alamayacağını bildiği için Batı, Ukrayna’yı bölünmekle tehdit etmektedir. Ancak başaramayacaktır. Ukrayna’nın bölünmesi bir yana, yarınlar AB ülkelerinin de artan derecede yönlerini Avrasya’ya döndüğünü gösterecektir.

İşçi Partisi’nin tutumu
İşçi Partisi, emperyalizmin Ukrayna’ya müdahalesini şiddetle kınar. Emperyalist ülkelerin politikacılarının yabancı ülkelerde gösterilere katılmaları, egemen bir devletin iç politikasına karışmaları ve gerici unsurları ülkeyi bölme tehdidiyle sahaya sürmeleri kesinlikle kabul edilemez.

İşçi Partisi, Ukrayna’da yaşanan tüm şiddet olaylarından emperyalist güçleri ve onların enstrümanlarını sorumlu tutmaktadır.

İşçi Partisi, Ukrayna’nın egemenlik ve bağımsızlık mücadelesini kayıtsız şartsız destekler. Partimiz, Ukrayna’nın birliğini savunan tüm güçlerle dayanışma içinde olduğunu belirtir.

Partimiz, Avrupa Birliği ülkelerini de artık yıkılmakta olan Atlantik İmparatorluğu’ndan ayrılmaya ve yükselen Avrasya’ya yönelmeye davet eder.

İşçi Partisi, ülkemizin rotasını da yükselen Avrasya uygarlığına doğru çevirecek ve böylece Ukrayna halkıyla emperyalizmin karşısındaki kampta buluşacaktır."

Yunus Soner, Russia Today (RT) kanalında
***********
arşiv:
Ukrayna'da savaş sermaye kesimleri arasında mı? 23 Şubat 2014
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder