12 Şubat 2014 Çarşamba

Kıbrıs kahramanını öldürüyorlar

Kıbrıs Barış Harekatı'nda paraşütle Kıbrıs'a inen ilk birliğin komutanı olan Emekli Yüzbaşı ve İşçi Partisi Üyesi Muzaffer Tekin'in adı, ayak bastıkları tepeye verildi. Zafertepe, ismini ondan aldı.

1974 yılındaki Kıbrıs Harekatı'nda en çok çatışmaya giren takımın komutanı Tekin, Üstün Cesaret ve Feragat Altın Madalyası sahibi.

Kanla kurtardığımız Kuzey Kıbrıs'ı Rum'a satma pazarlıklarını bugünlerde yoğunlaştıran AKP Hükümeti, işte bu Kıbrıs kahramanını da ölüme gönderiyor.

4. evre pankreas kanseri teşhisi konan kahraman komutan, esir kampında göz göre göre öldürülüyor.

Cinayete tam teşebbüs ve planlı cinayet suçları AKP Hükümeti'ne yapışmıştır. Bu suçların cezası mahşere kalmayacaktır.

Tayyip Erdoğan bir yandan alay edercesine "Masum insanlar mahkum edildi" diye Cemaate yüklenirken, diğer yandan, masum insanların ölüme gitmesini görmezden gelmektedir.

Aydınlık, 12 Şubat 2014

Ergenekon soruşturmasının ilk dalgasıyla 2007'de tutuklanan ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 yıl 1 ay hapis cezası verilen Tekin, 6,5 yıldır esir kampında.

Durumu ağırlaşan Tekin, dün önce Bakırköy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. "Mahkum koğuşu yok" denilerek geri çevrilen Tekin, sabah saatlerinde Çapa Tıp Fakültesine getirildi. Burada da akşama kadar bekletildi. Saat 21:15'te oda bulunabildi.

Sezim Özadalı anlatıyor:

Tekin’le en son 2 hafta önce Silivri Cezaevi’ndeki kapalı görüşte karşılaştık. Oldukça kilo verdiği uzaktan bakıldığında bile görülüyordu. Geçmiş olsun deyince “Yaşamda bir nedeniniz varsa hemen her sıkıntıya katlanırsınız. Eşim, yavrum ve onurlu mücadele için hayatta ve ayakta olmak görevimdir” dedi.
3 ayda 20 kilo verdi
Silivri Devlet Hastanesi’ne gidip geldiğini duyuyorduk. Ancak hastalığına net bir teşhis konulamamıştı. 3 aydır yaklaşık 20 kilo verdiği belirtilen Tekin’in rahatsızlığı önceki gün öğrenilebildi. Pankreas kanseriydi. Hem de hastalığı 4. evreye kadar ilerlemişti.
Namık Kemal’le seslenmişti
Ergenekon soruşturmasının ilk dalgasında 19 Haziran 2007’de tutuklanan Tekin, tam 6 yıl 7 aydır cezaevinde. Son cezaevi görüşünde Tekin, durumunu Namık Kemal’in şu dizeleriyle özetlemişti: Bâis-i şekvâ bize hüzn-i umumîdir Kemal, Kendi derdi gönlümün billâh gelmez yâdına. (Ey Kemal, sen çok iyi bilirsin ki bizim için şikâyet sebebi, sadece toplumda ortak olan hüzündür, yoksa Allah’a yemin ederim ki bundan başka kendi gönlümün derdini hatrıma getirmiş değilim.)
İsmini Kıbrıs’ta o tepeye verdiler
Muzaffer Tekin, 1969 yılında Kuleli Askeri Lisesi’nden ve 1972 yılında da Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. İlk görev yeri olan Bolu Komando Tugayı’ndan sonra Kıbrıs Barış Harekâtı’na katıldı. Harekâtta en çok çatışmaya giren takımın komutanı olan Muzaffer Tekin, Üstün Cesaret ve Feragat Altın Madalyası aldı.
Kıbrıs’ta hâlâ Zafertepe diye anılan tepeye Kıbrıs’taki başarısından dolayı Muzaffer Tekin’in adı verildi. Tekin’in adı ilk olarak 2006’daki Danıştay saldırısının ardından gündeme geldi. Saldırıdan sonra Tekin gözaltına alındı. Gözaltının ardından serbest bırakılan Tekin’in adına Danıştay iddianamesinde yer verilmedi. Ancak 1 yıl sonra Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirildiği iddia edilen el bombalarının bulunmasıyla Tekin yine konuşulmaya başlandı.
***********
E. Yüzbaşı Muzaffer Tekin;
"Partiye üye olmayı kabul ediyorum" 29 Ocak 2009
E. Yzb. Muzaffer Tekin

15 Haziran 2007'den beri Ergenekon tertibi nedeniyle tutuklu olan E. Yzb. Muzaffer Tekin, 29 Ocak 2009 günlü duruşmada İşçi Partisi üyesi oldu.

Savcı (Doğu Perinçek'e):
"Partinizde bulunan belgeler arasında Öncüler Listesi adlı bir belge bulundu. Sanıklardan Muzaffer Tekin'in adı orada geçiyor"

Doğu Perinçek:
"Sayın Başkan, biz toplumun aydın, birikimli öncü isimlerini partimize davet ediyoruz. Bu listede onların isimleri var. Muzaffer Tekin'den bize çok övgü ile bahsettiler. Biz de uygun bulduk. Şimdi kendisine İP'ye üye olması için çağrı yapıyorum"

Muzaffer Tekin (ayağa kalkarak):
"Sayın Doğu Perinçek'in teklifinden şeref duyarım. Partiye üye olmayı kabul ediyorum."
Böylece Muzaffer Tekin, bir duruşma sırasında mahkeme salonunda bir partiye üye olan dünyada ilk isim oldu.

***********
İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’e mektup gönderen Muzaffer Tekin, "Cesur yürek Sayın Doğu Perinçek önderliğindeki bu dürüst, vatansever camiaya kabulüm bana şeref katacaktır" dedi.
***********
arşiv:

Hilmioğlu: "Üzerimizi toprakla mı örteceksiniz?" 13 Ocak 2014
Silivri'de bir cinayet daha işleniyor: Prof. Hilmioğlu 11 Ocak 2014
Zekeriya Öz'ün işlediği Okkır cinayetinin belgesi 12 Ocak 2014
Mahkeme, Tuğg. Ersöz'ü öldürme azim ve kararlılığındadır 12 Ocak 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder