26 Şubat 2014 Çarşamba

KKTC’yi yok etme planı – 2

Kıbrıs açılımını, yani KKTC’yi yok etme açılımını da Abdullah Gül başlattı. Futbol maçı bahanesi ile Erivan’a gidip Ermenistan açılımını başlatmış olduğu gibi. (6 Eylül 2008). Tahran’a giderken “Kürt meselesinde iyi şeyler olacak” deyip Kürt açılımını başlattığı gibi. (10 Mart 2009) “Savcı bulun, delillendirin, yargılayın” diyerek Ergenekon tertibini başlattığı gibi (17 Mayıs 2006 Danıştay saldırısından hemen sonra)...

Rafet Ballı yazdı. Aydınlık, 18 Şubat 2014:

“2013 Eylül ayı sonunda Gül ABD’ye gitti. BM toplantısı için. Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Anastasiadis ile görüştü. 1964’den beri ilk görüşme.”

“Gül BM Genel Kurulu’nda konuşurken Rumlar oturup dinlemiş. Halbuki her sene protesto edip çıkarlardı.”

“NTVMSNBC, Gül’ün Anastasiadis’e söylediklerini açıkladı: (27 Eylül 2013)
“Bu işleri zamana yaymayın, pozitif gündemle bakın, kararlı bir şekilde konuşun ve mesafe alın”

(Yani: “Kararlı olun, bastırın, KKTC’yi alın” diye akıl veriyor. Tercümesi bu.)

“Sonra BM (yani ABD) devreye girdi, gönülsüz Derviş Eroğlu susturuldu. Gül ve Erdoğan’ın zorlamasıyla çözüm peşrevleri tekrar başlatıldı.”

“Satış yaparken her zaman halka havuç verilirdi. Bu defa gaz verdiler. Güney Kıbrıs açıklarında bulunan trilyonluk rezervlerden çıkarılacak gazı Avrupa’ya taşıyacak borular Türkiye’den geçecekmiş. Kıbrıs’ı vermeye değmez mi? Al boruyu ve Kıbrıs’ı.”

“Ahmet Davutoğlu Kanal 7’de açıkladı. İskele Sancak Programı, 13 Şubat 2014. Sır tutamıyorlar. “5 aydır gizli diplomasi yürütülüyor”muş. Yani Gül – Anastasiadis görüşmesinden beri... “Gelinen aşama devrim niteliğinde” imiş. “Devrim” diyorlar. Kıbrıs’ta teslimat büyük anlaşılan.”

“Fakat boşuna. Devr-i iktidarlarının son mevsimindeler.”


 Müzakereler, İsrail – Kıbrıs Rum Kesimi askeri tatbikatı gölgesinde yapıldı.

Olay “van minıt” ile başladı. Tayyip Bey, Obama’nın “İsrail’e karşı çıkar gibi yap, Müslüman ülkeleri İran’ın yörüngesine girmekten kurtar, Ortadoğu’da lider ol” tavsiyesine uyayım derken hızını alamayıp “van minıt” deyiverince, üstüne bir de Mavi Marmara rezaleti eklenince, İsrail fırsat bu fırsattır deyip Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne yanaşıverdi. Tayyip Bey, böylece, “Monşer diplomasisi de neymiş” yanılgısı üzerinden Batı ve Güney kanadımızda Türkiye karşıtı güçlü bir odak yaratmış oldu.

Türkiye, geleneksel olarak, Kıbrıs Rum Kesimi’nin KKTC münhasır sularında petrol aramasına karşı çıkıyordu. Hatta oraya Tayyip Bey “Piri Reis” gemisini göndererek bu bölgede hak sahibiolduğumuzu göstermek istiyordu. Ancak, gerek “van minıt” ve Mavi Marmara olayları ile İsrail’i karşımıza almamız, gerekse Ergenekon-Balyoz tertipleri ile Türk Donanmasının güçsüzleştirilmesi, bu bölgelerdeki iddiamızı sürdüremez hale gelmemiz sonucunu verdi.

Bu arada, İsrail karasularında büyük doğalgaz kaynakları bulundu. KKTC’ye ait bölgede de zengin kaynaklar bulunması olasılığı arttı. Ama Tayyip Bey’,i yüksek diplomasi dehası ve TSK düşmanlığı yüzünden artık oralarda hak iddia edemez hale gelmştik. İsrail ve Kıbrıs Rum Kesimi ortak tatbikatlar yaparak, Türkiye’ye “Artık buraları unut” diyorlardı.

Ama, bize ait bölgelerin de bulunduğu o yerlerden çıkarılacak olan petrol ve doğalgazı Avrupa’ya taşıyacak olan boru hatlarının Türkiye üzerinden geçirilebileceğini, yani bize bir kıtır atılabileceğini söylüyorlardı. Ancak, bir şartları vardı: KKTC’yi Rum Kesimi’ne, AB’ye vermeliydik.

“Ver KKTC’yi al boruyu” diyorlardı. “Münhasır Ekonomik Bölgede İşgalcinin Engellenmesi” adlı Rum – İsrail ortak deniz tatbikatı, tam da müzakerelerin olduğu günlere, 13-14 Şubat’a denk gelmişti. Ne tesadüf.

Bu tatbikat hangi işgalciyi engellemek için yapılıyordu? Açık açık söylüyorlardı. Avrupa Birliği toprağı olan Kıbrıs Adası’nın kuzeyini işgal etmiş olan TC ve KKTC’yi engellemek için yapılıyordu. İşgalci TC ve KKTC, Kıbrıs Adası’nın münhasır ekonomik bölgesindeki denizlerde hak iddia edemezdi. Etmeye kalkarsa Rum-İsrail ortak gücünü karşısında bulurdu. Tatbikatın senaryosu şöyle: Doğu Akdeniz’deki petrol sahalarına Türkiye’nin olası bir müdahalesinin engellenmesi.

Tatbikata 40’tan fazla İsrail savaş uçağı, İsrail donaması ve Rum donanması katıldı. Rumların 12.parselde kurduğu ve Türkiye’nin sert tepki gösterdiği “Afrodit” adlı Rum doğalgaz platformu TC saldırısına karşı korundu. “Bu denizler artık sizin değil”.

Ege adaları AKP döneminde Yunan işgali altına girdi. Şimdi Doğu Akdeniz’de hakkımız olan yerlere el kondu. AKP seçmeni beğendi mi şimdi bu durumu?

Türk askeri adadan çekilsin, Türkiye’nin garantörlüğü ortadan kaldırılsın. İşgal tamamen bitsin. Son amaçları bu.

Atlantik ötesinden Obama, Brüksel’den AB, Güneyimizden ise Rum -İsrail sopası gösteriliyor. AKP Hükümeti, deliğe süpürülmemek için, KKTC’nin satışı açılımını başlattı.

***********
Arşiv:
KKTC’yi yok etme planı – 1     25 Şubat 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder