6 Şubat 2014 Perşembe

Samandağ, Defne, İskenderun "Arslanlı Yol" diyor

               Sağdan ikinci Dr. Cafer Özenir (Defne), üçüncü Selim Kamacı (Samandağ)

Hatay'a bağlı Çekmece Belediyesi Başkanı Dr. Cafer Özenir, Kasım ayı başında CHP'den istifa etti.
Özenir, İşçi Partisi'nden Defne Belediye Başkanı adayı. Defne, Bütünşehir Yasası çıktıktan sonra kurulan yeni bir ilçe.
- Niçin istifa ettiniz?
"Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ve devrimlerine tam anlamıyla inanmış ve hayat felsefesi haline getirmiş biri olarak, gelinen noktada üzülerek de olsa CHP'den istifa etmek zorunda kaldım."
"CHP, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının karşısında maalesef yapması gerekenlerin çok uzağında. Suriye politikasından AB katılım sürecine kadar, AKP'nin Ortaçağ zihniyetine teslim olmuş ve bir yerde AKP'nin yaşam süresininin uzamasına bilerek veya bilmeyerek katkı vermiştir. "

13 Ocak'ta İşçi Partisi Defne ve Samandağ adaylarının açıklandığı toplantıda 70 yurttaş partiye üye oldu. Yeni üyeler arasında işadamları, köylüler ve muhtarların yanı sıra 5 belediye meclis üyesi de bulunuyor.
***********
Samandağ Başkan Adayı, eski Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı toplantıda şöyle konuştu:
"CHP’nin rotası şaşmış ve gemiyi Cemaat’e teslim etmiştir. Atatürkçü, devrimci, laik ve halkçı düşünceyi savunan Samandağ halkı, Türkiye-Suriye krizinde, Haziran Ayaklanması’nda direnişini İşçi Partisi ile ortaya koymuştur. Bugün Defne ve Samandağ halkının değerlerini savunan, bu uğurda ağır bedeller veren ama direnen de İşçi Partisi’dir"
Defne Belediye Başkan Adayı, Çekmece Belediye Başkanı Dr. Cafer Özenir:
“Defne Belediyesi inşa dönemindedir. Belediye başkanı ve kadrolarının belediyecilik konusunda birikimli olması gerekir. Yoksa bunun cezası Defne halkına kalır. Onun için elimi taşın altına koyuyorum. Halkçı belediyeciliği Defne’de hâkim kılmak için, örnek bir belediye yapmak için kolları sıvadık. Biz Defne’de İşçi Partisi’yle halkın iktidarını kurup, halka hizmet etmek istiyoruz. Bu tarihi fırsata Defne halkının evet diyeceğine inanıyorum.”
Şam Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva da şunları söyledi:
"İşçi Partisi var oldukça, Türkiye’nin milli kuvvetleri var oldukça, hiçbir kuvvet Amik Ovası’nı kan ovasına dönüştüremeyecektir. Amik Ovası’nı ve gölünü bir kardeşlik gölü, bir kardeşlik ovasına dönüştürmek için mücadele edelim."
***********
İşçi Partisi, 30 Ocak'ta İskenderun Belediye Başkan Adayını açıkladı: Kimya Müh. Emilhan Güçlü
                                                Emilhan Güçlü ortada mavi kravatlı
“Perinçek’in boynunda Lozan kahramanlığı vardır. Bizim boynumuzda da vatanı savunan mücadele var ama AKP’nin boynunda vatan satıcılığı ve ülkemizin bölünmesi vardır, özelleştirme, yolsuzluklar, yurtseverlere operasyonlar vardır."
"AKP dışındaki partilerin de tarım ve hayvancılığımızı çökerten ikiz yasaları vardır. Onların da tıpkı AKP gibi halkımızın milli çıkarlarını savunan bir çizgileri yoktur. Yine de biz CHP ve MHP’ye; İşçi Partisi’nin Atatürk programında birleşmelerini önerdik. Onlar, bunu tercih etmek yerine Fethullah ve Gül’le iktidar yolunu aramaya çalıştılar."
"Eğer seçimleri kazanırsak öncelikle hedefimiz üniversite gençlerimize bir yurt kompleksi yaparak onları Fethullahçı çetenin elinden kurtarmaktır. Bunun dâhilinde gençlerimize parasız ve sağlıklı kalacakları imkânlar yaratacağız. Bu mafya ve gladyo rejimini Atatürk programı ile yıkacağız. Onun için bu yolda herkesin desteğini yanımızda bekliyoruz.”
***********
Hatay Büyükşehir'de CHP adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş
2009 Yılındaki yerel seçimlerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından AKP'den Antakya Belediye Başkan adayı olarak gösterilen ve seçimi rakiplerinin önünde tamamlayan Doç Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.
Hatay halkı, Büyükşehir için Lütfü Savaş diyor.

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder