10 Mart 2014 Pazartesi

Fethullahçı Çete’nin son çırpınışları

Fethullahçı Çete Üyesi Ergenekon Hakimleri, tahliyelere engel olmak için her yolu deniyorlar. Bu durum, “Fethullahçı Çete’nin son çırpınışları” olarak değerlendiriliyor.

Çağlayan’daki Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemeleri, kendilerine tahliye dilekçesi veren Ergenekon esirlerinin dosyalarını resmi adı Özel Yetkili 13. Ağır Ceza Mahkemesi olan Ergenekon Mahkemesi’nden istiyor. Çünkü Özel Yetkili Mahkemeler TBMM kararı ile kaldırıldı.

Ancak Özel Görevli Ergenekon Mahkemesinin Fethullahçı Çete Üyesi Hakimleri, dosyaları göndermiyor. “Devamlı yeni tahliye dilekçeleri geliyor. Bekleyelim tüm talepler toplansın, ondan sonra tüm dosyaları birlikte göndeririz” diye topu taca atıyor. Maksat Çağlayan Mahkemeleri tahliye kararı veremesin, esirler salıverilmesin.


Meclis kararı ile kapatılmış olduğunu kulak arkası eden Özel Yetkili 13.Ağır Ceza Mahkemesi, bununla da kalmayarak, görülmemiş bir cüretle tahliye taleplerini reddetti. Halbuki, kapatılmış olan bu Mahkemenin artık hiçbir karar alma yetkisi yok. Çete yetki gaspı yapmıştır.

Bu Mahkemeniz artık mevcut değil. Zaten sizler de Hakim değil, çete üyesisiniz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, sizin çete üyesi olduğunuzu, orduya kumpas kurduğunuzu kameralar ve mikrofonlar karşısında açıkça beyan etti. Hala daha hangi cüretle sözde kararlar alıyorsunuz. Sizin yeriniz Silivri koğuşları. Kalın o koltuklardan. İnlerinize girilecek sizin, şaka değil bu.

Ancak, Özel Yetkili Mahkeme, kapatılmış olduğunu kabul etmedi. “TBMM’nin Özel Yetkili Mahkemeleri kaldırması Anayasa’ya aykırı” diye bir inci yumurtladı. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), bu aptalca iddiaya sert yanıt verdi:


HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un sert yanıtı şöyle:
“Anayasa’ya göre mahkeme kurma ve kaldırma yetkisi TBMM’dedir. 13. Ağır Ceza mahkemesi yetki gaspı yapmıştır. Tahlye taleplerini reddeden Ergenekon Mahkemesi, hukuksuz bir uygulamaya imza atmıştır. Özel Yetkili mahkemeler kalktığı için 13. Ağır Ceza mahkemesi artık bir işlem yapamaz.”

Ergenekon Mahkemesi dosyaları Çağlayan Mahkemelerine göndermeyince, avukatlar Adalet Komisyonu’na başvurdu. Komisyon izin verince Çağlayan Hakimleri dosyaları UYAP üzerinden okumaya başladılar. Böylece Ergenekon Mahkemesi devre dışı bırakılmış oldu.  İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Doğu Perinçek ve 8 kişinin tahliye taleplerini görüşmeye başladı.


İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Gazeteci Tuncay Özkan ve Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın tahliyesine karar verdi. Ardından da Sedat Peker tahliye edildi. 

Mahkeme, kısa kararda Ergenekon Mahkemesi'ne hukuk dersi verdi.

"Sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup, karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş tutuklular da bulunması..."

Kararda, sayılan gerekçelerin adalet duygusunu incitebileceğini belirtildi. Mahkeme, "Başkaca yönler incelenmeksizin yerinde görülen tahliye istemlerinin kabulüne oy birliği ile karar verildi" ifadelerini kullandı.


Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek tahliye edildi, ancak Balyoz davasından tutuklu olduğu için hapishanede kalmaya devam edecek.

Danıştay katili Alparslan Arslan tahliye edildi.

Gazeteci Deniz Yıldırım'ın dilekçesine bakan 7. ACM Başkanı Ümit Kaplan mesai saati dolmadan adliyeyi terk etti. Yıldırım'ın tahliyesi yarına kaldı.

Avukat Kemal Kerinçsiz

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Hasan Iğsız,
Emekli Tuğamiral Alaaddin Sevim,
Teğmen Mehmet Ali Çelebi,
Emekli Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur
Merdan Yanardağ

********






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder