27 Mart 2014 Perşembe

Suriye uçağı PKK’ya özerklik desteği için düşürüldü

Yaklaşık 900 km. uzunlukta olan Suriye sınırımız, Irak sınırından başlayıp Akdeniz’de son buluyor. Sınırın Suriye tarafında üç bölge (Cizire, Kobani ve Afrin) PKK’nın elinde. Bu üç bölge dışındaki yerler de El-Kaide kontrolünde. Suriye Hükümeti’nin elinde sadece Hatay’ın güneyindeki Keseb ile deniz kıyısındaki Lazkiye kalmıştı.

Teröristler şimdi Keseb’e saldırıyor. Amaçları Türkiye sınırının güneyini tamamen ele geçirerek Barzanistan’ı Akdeniz’e bağlayacak bir koridor oluşturmak. Bu koridor şu anda kısmen El Kaide tarafından kontrol ediliyor olsa da, ilerde tamamen PKK denetimine geçecek ve Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi gereğince Batı Kürdistan yani Rojava kurulacak.

TSK, bu bölgeye saldıran teröristlere operasyon yapan Suriye uçağını düşürerek PKK ve El-Kaide’ye alan açmış olmaktadır.

Aydınlık, 24 Mart 2014

Güney Kürdistan’ın yani Barzanistan’ın kurulmasında geçmiş Türkiye Hükümetleri Amerika’ya yardımcı olmuşlardı. ABD Çekiç Gücü İncirlik’te konuşlanarak Irak Ordusu’nun kuzeye geçmesine engel olmuş, Barzani de o bölgede hakim hale gelmişti.

Aynı oyun şimdi Suriye’de oynanıyor. Suriye Ordusu’nun kuzeye geçmesine engel olunarak 900 kilometrelik Türkiye sınırı boyunca uzanan Batı Kürdistan kurulmaya çalışılıyor. Bu defa ABD Çekiç Gücüne gerek yok. Çünkü Kürdistan kurulmasına şimdi Türk Ordusu yardımcı oluyor. Ergenekon ve Balyoz tertipleri aslında Türk Ordusu’nun Büyük Kürdistan kurulmasına direnememesi için yapılmıştı.

Aydınlık, 25 Mart 2014

Kılıçdaroğlu da “Esad katil” diyerek, “Ordu gereğini yapmıştır” diyerek, “Uçağın vurulmasını hiç bir zaman eleştirmeyiz” diyerek, açılımın devam etmesi gerektiğini söyleyerek, Kürdistan kurulması yolunda AKP Hükümeti ile aynı safta yer aldığını defalarca açıklamış olmaktadır.

Aydınlık, 26 Mart 2014

“Suriye uçağı sınırımızı ihlal etti” gerekçesi bir saptırmadır. Aydınlık gazetesi, “VUR” emrinin 3 gün önce verildiğini ortaya çıkardı. 26 Mart günlü Aydınlık manşet haberi şöyle:

Genelkurmay Başkanı ile 20 Mart günü yapılan zirvede Hükümet kanadı, Esad güçlerinin durdurulmasını istedi. Tayyip Erdoğan “Bir Suriye uçağı indirin” talimatı verdi.

“Başbakanlık’ın asma katındaki dar kadro” diye tanınan ekip, bunun aynı zamanda rüşvet ve yolsuzluk tartışmalarını arka plana itebileceğini değerlendirdi.


Uçağın düşürülmesi olayından sonra, Suriye tarafından Türkiye ‘ye 2 top mermisi atıldı. Suriye Ordusu sınırımızdan 30 km. güneyde idi ve mermilerin geldiği İdlib yönünde terörisler vardı. Yani mermileri Esad güçleri atmış olamazdı. Buna rağmen, Hükümet kanadı hemen Esad güçlerini suçladı ve ordumuz Suriye’ye top ateşi açtı. Top ateşinin Esad güçlerine ulaşması olanaksızdı. Kamuoyunu savaşa hazırlamak amacıyla TSK dağları taşları bombaladı.

Bu da AKP Hükümeti tarafından hazırlanan bir tertipti. Tertibi aydınlatan bir ses kaydı “seçim güdümü” adı altında Yutub’a (You Tube) düştü.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu
MİT Müsteşarı Hakan Fidan
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ferşdun Sinirlioğlu
Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler
oturmuşlar, Suriye ile savaş çıkarmak için nasıl bahane yaratabileceklerini konuşuyorlar.

Hakan Fidan diyor ki:
“Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim, Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim. Süleyman Şah Türbesi’ne de saldırtırız.”

Böylece, “Esad attı” denen mermilerin AKP Hükümeti tarafından attırıldığı ortaya çıkmış oldu.

Ses kaydı AKP’yi tutuşturdu. AKP, bu ses kaydının yayımlanması üzerine “Yutub’a erişim yasaklansın” buyurdu. Çünkü savaş çıkarma tertibinin açığa çıkması Tayyip Erdoğan’a göre “Ahlaksızlık”.

Ses kaydının bant çözümü için tıklayınız:

Bu tertibin konuşulduğu toplantının 13 Mart’ta yapıldığını Davutoğlu 14 Mart Van konuşmasında ağzından kaçırmıştı. Ses kaydı için tıklayınız:


Tayyip Erdoğan, ses kaydını yalanlayamadı. Doğru olduğunu kabul etti. İşte Diyarbakır’daki mitingde söyledikleri:

“Bugün Yutub’a bir şey düştü. Dışişleri Bakanlığı’nda ulusal güvenliğimizle ilgili Suriye’deki Süleyman Şah türbesi ile ilgili bir görüşme yapılıyor. Bu bile Yutub’a düştü. Bu ahlaksızlık, adilik, alçaklık, namussuzluktur. Bunların inine gireceğiz. Şu hale bak. Bu kadar önemli bir görüşmeyi ortam dinlemesi yaparak sen kime servis yapıyorsun.”

Bunları söylerken sesi kısıldı. Ses kaydı için tıklayınız:

Savaş çıkarmak amacı ile tertip yapmak, Tayyip Bey’e göre “Ulusal güvenliğimizle ilgili, Süleyman Şah türbesi ile ilgili” masum bir görüşme oluveriyor.

Tertip açığa çıkmıştır. AKP, Türk Ordusu’nu “Süleyman Şah Türbesini El-Kaidecilerden kurtarma” veya “Ülkemize mermi atan Esad’a ders verme” kılıfları altında Suriye’ye sokamayacak. Esad güçleri kuzeye doğru ilerliyor. El Kaide ve PKK ele geçirdikleri bölgelerde tutunamayacaklar.

Barzanistan’ı  Akdeniz’e bağlayacak “Kürt Koridoru” veya diğer adıyla “Rojava” (Batı Kürdistan) planı Esad güçlerinin darbeleri altında çökmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder