16 Nisan 2014 Çarşamba

Azerbaycan Nurcuların inlerine girdi


Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinden bir hafta sonra, Azerbaycan’ın Yasamal ve Gökçay bölgelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, aralarında T.C. vatandaşları da olan Nurcular tutuklandı.
Azerbaycan İçişleri Bakanlığı’nın basın açıklamasında, Nur tarikatının Sungurcular ve Fırıncılar kollarına ait evlerinin basıldığı, üç adet tüfek, iki adet tabanca ve gece görüş dürbünü ile Azerbaycan'da yasa dışı olan Risale-i Nur kitapları ve broşürlerin ele geçirildiği açıklandı. Tarikat evleri mühürlendi.

Yasamal’da Eldeniz Hacıyev’in evinde toplantı halinde olan 41 Sungurcu gözaltına alındı. Said-i Nursi’nin merhum talebesi Mustafa Sungur Ağabey cemaatinden olan şahısların büyük çoğunluğunun yine Türkiye’den Nurculuğu yaymak üzere Azerbaycan’a giden Nurcular oldukları tahmin ediliyor.

Göyçay’da T.C. vatandaşı olduğu bildirilen “Fırıncı Abi” lakaplı Mehmet Nuri Güleç liderliğinde içlerinde Himmet Uyar, Mustafa Kemal Uyar, Nureddin Karagözoğlu, Ömer Güzeldemirci de olan 60-70 Nurcunun katıldığı toplantı basıldı. 545 adet Risale-i Nur ve birçok kitap ve bilgisayara el konuldu. Fırıncılar göz altına alındı.

Fırıncı Abici ve Sungur Abici Nurcuların evlerine yapılan baskınları Azerbaycan televizyonları şöyle verdi:
Bağlantıda 1,5 ve 2 dakikalık iki görüntü kaydı var.


Azerbaycan, Mart başında F tipi 25 eğitim kurumunu (Bakü'deki Çağ-Kafkas Üniversitesi ile 13 dershane ve 11 okulu) kamulaştırmıştı.
Kamulaştırılan okullar, devlet şirketi SOCAR bünyesindeki Eğitim Merkezi’ne bağlanmıştı.
Okulların başında bulunan Enver Özener’in Fethullah’a yazdığı “Teşhir olduk, parlamentoya baskı yapın” mektubu Azerbaycan basınında yayımlanmıştı.
Aydınlık, 15 Nisan 2014
Bir dönem Cemaate yakın işadamlarının örgütü TUSKON yönetiminde yer alan Fatih Baltacı’nın AKFEL Enerco gurubu, Azerbaycan’daki bağlantılarıyla Cemaate mali kaynak sağlıyor. Bu amaçla Enerco, Türkiye’de doğalgaz tekeli haline getirildi.
Fethullah’ın Uganda’daki rafineri ile ilgili internete düşen telefon kaydı da Baltacı’nın Cemaatin kritik adamlarından biri olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Baltacı, Tayyip Erdoğan’a çok yakın isimlerle de ortaklıklar kurmuştu. Önce Cihan Kamer ile ortaklık kurmuştu. Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince ile kurduğu ortaklık da, AKFEL şirketi üzerinden Rus doğalgazı taşıma işi yapıyor. Rusya’dan aldığımız 6 milyar metreküp doğalgazın 2,5 milyar metreküpünü, yani yarısını Fethullah-Tayyip ortaklığı Türkiye’ye taşıyacak. İşte F tipi çete Tayyip Erdoğan’ı böyle kıskaca almıştı.

Aydınlık 16 Nisan 2014

Fethullahçı Çete’nin Beşiktaş Adliyesi’nde kurmuş olduğu “Beşiktaş Terör Örgütü” (BTÖ) yargı önünde.

Ergenekon davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan ve 6 yıl 2 ay Silivri esir kampında tutuklu kalan Avukat Kemal Kerinçsiz, F tipinin Ergenekon tertibindeki rolüne ilişkin dilekçesini Başbakanlığa gönderdi.

Başvuruyu kabul eden Başbakanlık, İstanbul C. Savcılığı Terör Bürosu’na şikayette bulundu. 3 Emniyet Amiri hakkında soruşturma başlatıldı.

Kerinçsiz’in Ergenekon Hakim ve Savcıları için hazırladığı dosya ise Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Kerinçsiz, İstanbul C. Başsavcılığı’na başvurarak, 4 Emniyet Amiri hakkında “resmi belgede sahtecilik, hakimi etkileme, suç uydurma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlaması yaptı.

Kanunen Savcıların ve Hakimlerin hazırlaması gereken kararların büyük çoğunluğunun Emniyette polisler tarafından hazırlanıp imza için Adliyeye gönderildiğini ispatlayan belgeler suç duyurusunun ekinde sunuldu.

Kerinçsiz, davanın soruşturma aşamasında diğer usulsüzlüklerin de belge, bilgi ve kanıtlarını Savcılığa sunacağını söyledi.
Av. Kemal Kerinçsiz



***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder