27 Nisan 2014 Pazar

Cumhurbaşkanı adayım Hüsamettin Cindoruk


İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, 21 Nisan günü Ulusal Kanal'da yaptığı söyleşide, İşçi Partisi'nin Cumhurbaşkanı adaylığı için bir isim önermeyeceğini, milli kuvvetlerin kararlaştıracağı adayı destekleyeceğini açıklamıştı.

Söyleşinin 18:40 - 29:50 dakikaları arasında 11 dakika bu konu tartışılıyor.

Doğu Perinçek:

Cumhuriyet kuvvetlerinin, milli kuvvetlerin bir Cumhurbaşkanı adayı olacak. Cumhuriyet kuvvetleri kimi belirlerse, biz onun kazanması için savaşta en önde yer alacağız. İşçi Partisi olarak bir Cumhurbaşkanı adayı önermeyi doğru bulmuyoruz. 

CHP ve MHP yönetimi farklı. Onların hangi oyunlar içerisinde olacağını bilmiyoruz. Oralarda Fethullah Hoca ile ortak adaylar üretiliyor. Ama CHP ve MHP tabanı, AKP tabanının da bir kısmı yani Türkiye'nin çoğunluğu elbette Türkiye'nin bağımsızlığı ve bütünlüğünden yanadır. O kuvvetler mutlaka bir aday çıkaracak. 

Bu konuda çalışmalar da var. Burada da bekleyen bir tutum içinde değiliz. Bu çalışmaların içinde varız. Biz CHP ve MHP'nin de (yönetimleri kastediyor) Cumhuriyet kuvvetlerinin ortak adayında birleşmesini öneriyoruz ve bunun için çalışıyoruz.

Erdoğan yıkılıyor. Türkiye'nin geleceğinde ne Erdoğan var, ne Abdullah Gül, ne de Fethullah Hoca. Artık bunlar Türkiye'yi yönetemez. Çankaya seçimini kazansalar bile orada oturamayacaklar, oradan yıkılacaklar. Bir tepeyi fethettiğiniz zaman mesele elinde tutmak. Orada kalabilecekler mi?

Arkaya bakarak önümüzü göremeyiz. 20 Nisan günü arkaya bakarak, 621 yıl süren Osmanlı yönetimine bakarak 23 Nisan'ı görebilir misiniz? 12 yıl yönetimde kalmış olmaları bir şey ifade etmez. Onların oturacakları iskemle Yüce Divan iskemlesi. 

Türkiye'de yükselen bir AKP görünümü yok. Alçalan, dağılan, parçalanan bir AKP görünümü var. Türkiye bir bölünme süreci içinde. Bu bir vatan krizi. Bu yılın sonu, öbür yılın başında çok derin bir ekonomik deprem geliyor. Oralardan Tayyip Erdoğan'ın sıcak para diktatörlüğü politikaları ile çıkmak mümkün değil. Önümüzdeki günler Tayyip Erdoğanların sorgulanacağı ve alaşağı edileceği günlerdir.

Sistemin çıkmaza girdiği son çırpınışlarda bu tür (30 Mart seçimlerini kastediyor) seçim sonuçları olur. Dünya tarihinde de yıkılmakta olan sistemlerin buna benzer son atakları vardır. Son seçimlerden Tayyip Erdoğan başarı ile çıkmamıştır, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, Erdoğan'ın başarısı için çalışmışlardır. Zaten onlar Tayyip Erdoğan iktidarda kalsın diye o partilerin tepesine tayin edilmişlerdir. Oramiral Nusret Güner onlara "Yandaş Muhalefet" diyor bu yüzden. 

İktidar ve Yandaş Muhalefet. Türkiye bu tablodan kurtulacak. Şimdi emekçi sınıfların ve milli kuvvetlerin muhalefetinin öne çıkacağı bir döneme giriyoruz.

Cumhurbaşkanlığı için kafamda bir isim yok. Daha doğrusu şöyle söyleyeyim, İşçi Partisi'nin bugün kendi başına bir isim ortaya atması doğru değil. Milli kuvvetler oturacaklar, ve oturuyorlar, Türkiye'yi yeniden Atatürk Devrimleri rotasına sokacak bir isim saptayacaklar. CHP ve MHP'nin de milli kuvvetlerle beraber hareket etmesini istiyoruz. Ama, CHP ve MHP yönetimlerinde başka eğilimler gözüküyor. Fethullah ile işbirliği halinde bu seçimlere girme eğilimi gözüküyor.

Zaten bunu söylediler. CHP Milletvekilleri beni Silivri'de ziyaret ettiler ve bana açıkça şunu söylediler, ben bunu ilk defa burada söylemiyorum, dediler ki, "Biz seçimden sonra Fethullah Gülen Cemaati ile birlikte bir geçici hükümet kuracağız" dediler. Biz şimdi CHP'ye diyoruz ki, Fethullah ile birlikte hareket etmeye son verin. Son vermezlerse, o onların bileceği iştir ve onun sonuçlarına katlanırlar. Öyle bir CHP yönetimi ayakta kalamaz.

1 saat 37 dakika süren Doğu Perinçek söyleşinin video kaydı için bakınız:
veya:

"Yandaş Muhalefet" için bakınız:

***********

Benim adayım, Milli Merkez Başkanı, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk. Milli kuvvetlere bu ismi öneriyorum.

(Daha doğrusu, Sayın Tuncay Erciyes'in önerisini destekliyorum.)

Sayın Cindoruk, sonradan Milli Merkez'e dönüşen Milli Anayasa Forumu'nun örgütlenmesi ve Bölücü Anayasa'yı engellemesi mücadelesinde çok önemli bir rol oynamıştır.

Bakınız:
Milli Merkez kuruluş toplantısı 23 Nisan Ankara
Milli Merkez kuruldu

***********



Hüsamettin Cindoruk, 23 Nisan günü Ulusal Kanal'da yapmış olduğu konuşma ile, bu görevi en iyi başarabilecek, milli güçleri en iyi şekilde temsil edebilecek bir güç olduğunu bir kere daha ortaya koymuştur.

26 dakikalık video kaydı için bakınız:

veya:



***********

Ulusal Kanal sitesinde yayımlanan "Cumhurbaşkanı Kim Olmalı?" anketinde Sayın Cindoruk'un yer almaması çok büyük bir eksikliktir. Ulusal Kanal yöneticilerinden isteğim Sayın Cindoruk'un listeye eklenmesidir.

İşte  http://www.ulusalkanal.com.tr/anketler.html sayfasındaki liste:

Cumhurbaşkanı kim olmalı?
Abdullah GülAziz YıldırımDeniz BaykalDevlet BahçeliEmine Ülker TarhanHaşim Kılıçİlker BaşbuğKemal KılıçdaroğluMeral AkşenerMetin FeyzioğluRecep Tayyip ErdoğanÜmit KocasakalÜmit BoynerKamer GençSabih KanadoğluTansel Çölaşanİlber Ortaylı

***********



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder