4 Nisan 2014 Cuma

Mehmet Faraç’ın CHP eleştirisinin eleştirisi

Mehmet Faraç, 3 Nisan günlü Aydınlık gazetesi köşe yazısında AKP’nin ABD destekli bölücü “Açılım”  politikasına Kılıçdaroğlu’nun verdiği desteği şöyle eleştiriyor:



“CHP liderinin 2010 yılındaki referandum sırasında Güneydoğu’daki bazı “açılım” konuşmaları parti tabanında tepki çekmişti.

Hatta Güneydoğu kentlerindeki CHP mitinglerinde Türk Bayrağı taşınmaması Erdoğan’ın diline düşmüş, BDP karşısında verilen tavizler de yarar getirmemişti.

Kılıçdaroğlu, Pazar günkü seçim öncesinde memleketi Tunceli’de yaptığı konuşmada da AKP’nin hatalı açılım politikalarına sahip çıktı.

CHP’nin aldığı oylar da kanıtlıyor ki, bu yaklaşım en başta Akdeniz ve Orta Anadolu olmak üzere Türkiye genelinde pahalıya patladı.

CHP lideri yalnızca kendi memleketinde (Tunceli) seçimi kaybetmedi, partisinin Doğu ve Güneydoğu’da yaşadığı erozyon da devam etti.

Hem de Diyarbakır’da, akrabalarının yaşadığı kendi köyünden bile oy alamayan Sezgin Tanrıkulu’nun Güneydoğu politikalarından sorumlu olduğu son 3 yılda, CHP bölgeden iyice silindi.

CHP oyları şu oranlara düştü: Urfa: 0.86, Diyarbakır: 1,19, Hakkari: 1,43, Van:0,77, Iğdır: 0.74, Erzurum: 1.56.

Batman, Şırnak, Bingöl, Muş, Ağrı, Bitlis, Siirt gibi illerde partinin artık esamesi bile okunmuyor.

Tanrıkulu gibilerin, CHP’nin köklü ideolojisi dururken, BDP kafasıyla Kılıçdaroğlu’na sözde danışmanlık yapması da hezimet yaratmaya devam ediyor.”

*********



Tamamen katıldığım bu saptamalardan sonra Mehmet Faraç çözüm önerisini şöyle sunuyor:

“Sanırım, ideolojik hataları bir an önce gidermenin yanısıra, partinin üst düzey yönetiminde de, CHP’nin Altı Ok’una yürekten inanmış kadrolaşma artık kaçınılmaz...”

“CHP, bu ideolojik sapmalar, yanlış ittifaklar, hatalı politikalar ve parti üst yönetimindeki CHP karşıtı kafalarla 2015 seçimlerine girerse, hiç kuşkunuz olmasın, alınacak sonuç yerel seçimlerden daha vahim olur.”

*********

Önerideki ana kavramları tek tek ele alalım:

Faraç, CHP’deki “ideolojik hatalar” dan, “ideolojik sapmalar”dan söz ediyor. Halbuki söz konusu olan ideolojik hata veya sapma değildir. ”Hata yapan Atatürkçüler” değil, “Atatürkçülük karşıtı başka ideolojilere mensup kişiler” söz konusudur.

E. Tuğamiral Türker Ertürk’ün sıraladığı gibi, CHP üst yönetimine monte edilen
Atatürk düşmanları
Bölücüler
Etnik milliyetçiler
Kurucu ideolojimize (Kemalizme) düşmanlık edenler
Liboşlar
İkinci Cumhuriyetçiler
Altı Ok'un modasının geçtiğini söyleyenler
“ideolojik hata” yapan kişiler değillerdir. “İdeolojik sapma” içinde değillerdir.

Zaten Mehmet Faraç, önerisinin devamında “Parti üst yönetimindeki CHP karşıtı kafalar” tanımlaması yaparak, bunun böyle olduğunu açıklamaktadır.

Parti üst yönetimindekiler, CHP karşıtı kişilerdir. CHP’yi Y-CHP yapmak isteyen ve bu isteklerini gerçekleştirmiş olan kişilerdir.

Atatürkçü CHP Milletvekilleri ve Atatürkçü CHP tabanı, buna engel olamamışlardır. Olamadıkları gibi, bu durumu değiştirmek için bir eylem planları da yoktur.

Mehmet Faraç, “CHP üst yönetiminde Altı Ok’a yürekten inanmış kadrolaşma artık kaçınılmaz” demektedir. Böyle olması benim de isteğimdir. Ancak, bu nasıl olacaktır? Daha doğrusu, mümkün müdür?

CHP içindeki Atatürkçülerin, Atatürkçü bir Genel Başkan ve Yönetim Kurulu listesi çıkarabilecek nefesleri kalmış mıdır? Atatürkçü bir programları var mıdır?

Atatürkçü bir Genel Başkan Adayı çıkarabilmek için gerekli olan “%20 Adaylık Barajı”nı Kurultay’da aşabilecek güçleri var mıdır?

Yollar haramiler tarafından kesilmiştir. Bakınız: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=253656

Mehmet Faraç’ın yazısının tamamı:

arşiv:
E. Tuğamiral Türker Ertürk’ün CHP eleştirisinin eleştirisi   3 Nisan 2014
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/04/e-tuga-turker-erturkun-chp.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder