3 Haziran 2014 Salı

Devrimin Meçhul Askeri Haydar Şahin


Devrimin isimsiz kahramanlarından, 40 yıllık Aydınlıkçı Haydar Şahin 63 yaşında hayata veda etti. Haydar Şahin'i 1 Haziran günü İstanbul Yeni Bosna Cemevi'nden sonsuzluğa uğurladık.

Video kaydı:

Törene katılan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Aydınlık gazetesindeki köşesinde Haydar Şahin'i yazdı:

Haydar Şahin
Haydar Şahin arkadaşımızı dün toprağa verdik. Aslında bir tarihin, yoğun bir emeğin toprağa verilmesidir bu.
İşçi Partisi’ni yarım yüzyıldır, bugünlere getiren Parti emekçilerimiz vardır. Onlar, Türkiye devriminin meçhul askerleridir. Kimseler duymadan, kimselere duyurmadan çalışır, çalışır, çalışırlar. Partili olmak, onlar için soluk almak ve soluk vermek gibidir. Beyinlerini, ciğerlerini, ellerini, ayaklarını bir ömür boyu Türkiye halkına ve öncü partisine adamışlardır. Eşleriyle, çocuklarıyla, torunlarıyla aile boyu partilidirler. İşte Haydar Şahin onlardan biridir.
Yıllarca Devlet Hava Meydanları’nda çalıştı. Burada çalışırken, kamu emekçilerinin sendikal mücadesinin merkezinde yer aldı ve Birleşik Taşımacılık Sendikası’nın kuruluş sürecinde bulundu. Sendikal mücadele nedeniyle 2 defa sürgün edilmesine rağmen yılmadı, mücadelesine devam etti ve işyerine geri döndü.
Haydar Şahin Türkiye İşçi Köylü Partisi’nin Ankara’daki kurucularındandı. TİKP davasında yargılandı ve beraat etti.
Parti olmak, gelenek yaratmaktır. Uydurma partiler de oluyor. Kökleri yok, gelenekleri yok, Haydar Şahinleri yok.
Bir partinin gelenek yaratması emekle oluyor, programla oluyor, halk içinde kök salmakla oluyor. O zaman o partiyle ilişkiler, kurumlar, örf ve âdetler, tarzlar, üsluplar oluşuyor.
Gelenek, tarih içinde ilerleyen büyük bir maddi güçtür. Tevkifatlar, baskılar, zorbalıklar hep geleneğe yenilmiştir.
“Şehitler ölmez” diyoruz. Aslında ölmeyen, gelenektir.
Gelenek, dün değildir; yarındır, yarınımızdır.
Yarınımıza sağlamlığıyla, tükenmeyen soluğuyla, ölmeyen iyimserliğiyle bir miras bırakan Haydar Şahin, her zaman geleneğimizle ve geleceğimizle soluk alıp verecek.

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder