17 Haziran 2014 Salı

Devşirme aday Ekmeleddin'i tanıyan yok...


Ulusal Kanal sordu, yurttaş yanıtladı: "Tanımıyorum"
Bir buçuk dakikalık video kaydı:

Yurttaş, tanımadığı adama oy verir mi?
Buradan anlaşılan: Eklembacak seçilmesi için değil, oy alamayarak Tayyip'in seçilmesini sağlamak için gösterilmiş bir adaydır.
Dikkat: Resmen aday gösterilmedi henüz, umarım tepkileri görüp vazcayarlar.

Ekmeleddin ve eşi Füsun İhsanoğlu

Ekmeleddin'in arkasında ABD, İngiltere, İsrail ve Suudiler var.
Amerika'nın "Ekmeleddin'i çatı adayı yapın" talimatını Kemal Kılıçdaroğlu'na ileten kişi Kemal Derviş.
Eski Devlet Bakanı Kemal Derviş, Amerika'dan ithal edilip Ecevit döneminde 15 günde 15 yasa çıkararak Türkiye ekonomisini emperyalizme teslim eden muhterem.
Kılıçdaroğlu, Kemal Derviş'i aday adayı olarak göstermişti.
24 Mayıs günlü görüşmede Derviş Efendi Kılıçdaroğlu'na: "Amerika Ekmeleddin'i aday göstermenizi istiyor" dedi.

Milliyet'in haberine göre, 12 Haziran günü İstanbul'da Kılıçdaroğlu, Derviş ve Eklemeddin özel bir akşam yemeğinde bir araya gerldiler. Tekliften zaten önceden haberi olan Ekmeleddin, "İstemem yan cebime koy" dedi

***********

Atatürk'e karşı olduğu için şapka devrimi üzerine Türkiye'yi terk edip Mısır'ın başkenti Kahire'ye yerleşen son Şeyhülislam Mustafa Sabri Efendi'nin yardımcısı Yozgatlı Müderris Mehmet İhsan Efendi'nin en küçük oğlu.
1943 Kahire doğumlu. Kahire Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. Kahire'deki el-Ezher adlı şeriat üniversitesinde çalıştı.
1974'te Ankara Üniversitesi Fen fakültesi'nde doktora çalışması yaptı.

Sonra da, Exeter Üniversitesi'nde master yaptı. Bu üniversite, İngiltere Devleti'nin Ortadoğu'da İngiltere hesabına çalışmalar yapmak üzere görevlendireceği akademisyenleri yetiştiriyor. Abdullah Gül de burada öğrenim görmüştü. Yani bu okulda okuyanlar İngiltere Devleti tarafından devşirilmiş unsurlar. Osmanlı'daki Enderun benzeri bir kurum.

2004 yılında AKP Hükümeti'nin çabaları ile, Eklemeddin Bey, ABD denetimindeki İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreterliği'ne seçildi.
2009 yılında Abdullah Gül Senegal'de toplanan İKÖ Genel Kurulu'na katılarak kulis yaptı ve Eklemeddin'in bir dönem daha Genel Sekreter seçilmesini sağladı.

Amerika, soğuk savaş yıllarında, toplumları dinselleştirerek ABD'ye bağlamak ve Sovyetlere karşı Yeşil Kuşak oluşturmak amacıyla kurmuştu İKÖ'yü.

12 Temmuz 2004 tarihli Nokta Dergisi'nde açıklandı:
Mehmet Akif Ersoy da Mısır'a gitmiş ve orada Kur'an'ı Türkçeye çevirmişti. Ömrünün son günlerine Türkiye'ye dönen Ersoy, 1936'da İstanbul'da ölmüştü.
Ekmeleddin açıkladı:
"Türkiye'de ilericilik o kadar ileri gitmişti ki, Kur'an'ın böylesine şiirsel bir mealinin varlığı herkes için zararlı olabilir diyerek, Mehmet Akif'in Mısır'da kaleme aldığı Kur'an'ın Türkçe çevirisini yakıp yok ettim."

Aktaran Demirtaş Ceyhun, Aydınlık Dergisi, 23 Mart 2008
***********

Demirtaş Ceyhun, aynı yazıda açıklıyor:
Kenan Evren, 1980 yılında, İKÖ'ye bağlı İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırmaları Merkezi (IRCICA)'nın kurulması için Suudi parasıyla Yıldız'da bir köşk almış, Ekmeleddin de bu merkezin başına getirilmişti.
Bu Merkez, Rabıta (Rabıta-tül-İslam) ve dolayısıyla CIA ile iç içe çalışıyordu. Türkiye'de birçok din adamının maaşı Rabıta tarafından ödeniyordu. Merkezin amacı, Amerikancı İslamı (Ilımlı İslamı, Amerika'nın çıkarlarına zarar vermeyecek şekilde düzenlenmiş İslamı) yaymaktı. Merkez bu anlamda Fethullah Cemaati ile işbirliği içinde.

1984 yılında, Ekmeleddin, kimya doçenti iken, birdenbire "Kültür ve Bilim Tarihi Profesörü" ilan edilip İ.Ü. Edebiyat Fakültesi'nde alel acele kurulan "Bilim Tarihi Bölümü" Başkanlığı'na atanıvermiştir.

Demirtaş Ceyhun, 14 ağustos 2000 günlü Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan "Gerçekten kimdir bu Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu" yazısında Eklemeddin'in hangi üniversitede hangi çalışmayla profesör ünvanı kazandığını sormuş, bu yazı üzerine İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Nur Serter araştırma yapmış ancak bir sonuç alamamıştır.

Kimya doçentinin Bilim Tarihi Profesörü olması mümkün değildir zaten.

***********

Ekmeleddin, İKÖ Genel Sekreteri sıfatıyla 13 Aralık 2013'te Vatikan'da Papa ile görüşerek Fethullah'ın "Dinlerarası Diyalog" görüşünü iletti.
Fethullahçıların ZAMAN gaz tenekesi tarafından ücretsiz dağıtılan "Osmanlı Ansiklopedisi"ni hazırladı.

***********
  
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli, halkımızın başına Amerikancı bir Şeyhülislamı layık görmüşlerdir.
Kabul etmiyoruz.
Meclis içinde Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik bir aday gösterecek vicdanlı, namuslu, parti liderine değil Türk Milleti'ne bağlı 20 Milletvekili elşbette çıkacaktır.
Halkımız iki Amerikancı şeriatçı arasında tercih yapmak zorunda bırakılamaz.

***********
Not: Yazıdaki Eklemeddin ve Eklambacak yazımları sürç-ü lisan değildir.
***********
arşiv:
CHP'ye "Açılımcı Aday Gösterin" teklifi 15 Haziran 2014
Kılıçdaroğlu - Perinçek ortak basın toplantısı 14 Haziran 2014
http://aliserdarbolat.blogspot.com.tr/2014/06/klcdaroglu-perincek-ortak-basn-toplants.html
Yalova'da Çankaya modeli oluştu 3 Haziran 2014
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder