14 Haziran 2014 Cumartesi

Kılıçdaroğlu - Perinçek ortak basın toplantısı


Ortak basın açıklaması video kaydı 3 dakika:

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, 11 Haziran'da, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda görüşme yapmak üzere İşçi Partisi'ni ziyaret etti.

Basın toplantısı tutanağı:

Doğu Perinçek:

CHP Genel Başkanı değerli dostumuz arkadaşımız Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP heyeti, büyük bir nezaket göstererek bugün İşçi Partisi’ni Cumhurbaşkanlığı seçimi gündemi ile ilgili olarak ziyaret ettiler. Çok güzel, verimli bir görüş alış verişi oldu. Cumhuriyeti savunmak, vatan bütünlüğünü savunmak konularında ve Türkiye’nin geleceğine yönelik, Türkiye’mizi tekrar Cumhuriyetin temelleri üzerinde yeniden inşa etme, çağdaş bir Türkiye yaratma konularında görüş birliğimiz olduğu, karşılıklı görüş ifadeleriyle saptandı.

Bundan çok büyük bir sevinç duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili olarak da Atatürk’ün Çankaya’sına yakışan, ülkenin bütünlüğünü, birliğini korumada kararlı bir şahsiyeti, aynı zamanda Cumhuriyetin değerlerine ve kurumlarına bağlı bir şahsiyetin Çankaya’da olması bütün Cumhuriyet yurttaşlarımızın ortak arzusudur.

Çankaya yolları Cumhuriyet düşmanlarına kapalıdır. CHP ve İşçi Partisi, bu seçimden başarı ile çıkacağımız konusunda milletimize çok büyük bir güven duymaktadır. Türk milleti, önündeki sorunları çözecek birikime, yeteneğe, tarihsel kaynaklara sahiptir. O bakımdan da tam bir görüş birliğimiz var. Önümüze güvenle bakıyoruz. İyimserlikle bakıyoruz. Türkiye’nin bugün başında bulunanlar bir umutsuzluğa yol açmıyor, tam tersine onlardan Türkiyemizi kurtaracak iradeye, kararlılığa sahibiz. Bu konularda bir görüş ve anlayış birliği olduğunu görmekten de büyük sevinç duyduk.

Kemal Kılıçdaroğlu:

Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarıyla gerçekten güzel bir görüş alışverişinde bulunduk. Büyük ölçüde görüşlerimizde paralellik zaten var.Cumhuriyetin değerlerini savunmak, Cumhuriyeti savunmak, çağdaşlığı savunmak, güzel bir Türkiye’yi ve umutlu bir Türkiye’yi inşa etme konusunda görüş birliğimiz var.

Cumhurbaşkanlığı konusunda kendilerinin ve arkadaşlarının görüşlerini aldık. Yürekten teşekkür ediyoruz. Son derece güzel. samimi bir toplantı gerçekleştirdiğimiz için, bize bu olanağı sağladıkları için ben de Genel Başkan’a ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum.


***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder