18 Haziran 2014 Çarşamba

TGB Diyarbakır'da ailelerle kucaklaştı

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, TLB Genel Başkanı Bora Çelik, TGB Genel Başkan Yardımcıları ve TGB'nin bölge illerinden oluşan heyetle Diyarbakır'daki aileleri ziyaret etti.


Çağdaş Cengiz:
“Bu sorun hepimizin sorunu. Dağa kandırılarak çıkarılan gençler bizim kardeşlerimiz. Burada mücadele edenler de bizim anne ve babalarımız. Aileleri dinledik. Siz de gördünüz duydunuz. Öncelikli sorun bu kardeşlerimizin dağdan inmesi için gerekenin yapılması. Aileler bizden bu mücadelenin Türkiye'nin her tarafına yayılmasını istiyorlar. Aileler bizden bu sorunu meclise taşımamızı istiyorlar."


Biz bu ailelerin haklı mücadelesini Türkiye'nin her tarafına duyurmak için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Ankara ya döner dönmez TGB olarak bir heyet oluşturup meclisteki bütün siyasi partilerle görüşeceğiz. Buradaki somut ve haklı taleplerini onlara ileteceğiz."


TGB Genel Sekreteri Mustafa Sevim:
"Aileler meclise yürümeyi, süresiz açlık grevini, ölüm orucunu bile göze almışlar. Biz buradaki anaların taleplerine göre elimizden ne geliyorsa onu yapmaya hazırız. Meclise yürümekse yürümek, ölüm orucu ise ölüm orucu. Bu sorunu ancak Türkiye doğusu ile batısı ile el ele tutarak çözer. Buradaki aileler birlik için bu adımı atmış durumdalar. Ve bizde buradan bu ellerle tutuşarak hareket edeceğiz."


Babaların babalar gününü kutlayan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve TGB'liler babalar günü nedeni ile çadırdaki babalara beyaz karanfiller verdi ve hem annelerin hem babaların ellerini öptü.
*********
arşiv:
PKK zabıtası anaları saçlarından sürükledi 4 Haziran 2014
Anaların ilk zaferi 6 Haziran 2014
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder