9 Temmuz 2014 Çarşamba

PKK'yı meşrulaştırma kanun tasarısı Meclis'te

1/941 Esas Sayılı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı.
Diğer adıyla "PKK Paketi" veya "Çözüm Paketi"

AKP Hükümeti tarafından 26 Haziran 2014 günü TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Tasarıya HDP (PKK) ve CHP destek veriyor.
MHP sözde karşı çıkıyor ama gösterdiği çatı adayı Ekmel Bey açılımı destekliyor. Ekmel Bey üzerinden MHP de bu pakete eklemlenmiş oluyor.

Kanun tasarısının adı ile amacı tamamen farklı.
Atatürkçü Cumhurbaşkanı Adayı için imza vermiş olan CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler açıkladı:
"Bu paket yasalaşırsa PKK terör örgütü olmaktan çıkarak müzakerenin tarafı olarak meşru hale gelecek."
"Tasarı, Anayasa'nın 3. Maddesindeki "Türkiye Devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür" ilkesini ihlal ettiğinden, tasarıya onay vermiyorum."

Tasarının görüşüldüğü Komisyonda 6 üyesi olan CHP'den 2 üye, tasarıya onay vermedi:
Bolu MV Tanju Özcan
İzmir MV Birgül Ayman Güler.
Diğer 4 CHP Milletvekilinin oyu ile, CHP, AKP'nin bölücü kanun tasarısını destekleme kararı aldı. 



Eski PKK avukatı ve CIA kaynaklarında TR705 olarak adı geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP örgütlerine bir yazı göndererek, CHP'nin çözüm sürecine ve PKK paketine destek verdiğini bildirdi, örgütlere bu konunun çevrelerine anlatılması görevi verdi.



AKP Hükümeti'nin PKK ile yürüttüğü "Açılım" sürecine karşı mücadelenin sembolü haline gelen şehit eşi Yıldız Namdar, TBMM önünde tasarıya gözyaşları içinde sert tepki gösterdi:
"PKK bitecek dendi, bitti mi? Oslo'da gidip görüştünüz. PKK yol kesiyor, asker, polis kaçırıyor. hani terör bitmişti? Artık bizimle oynamayın."

Yıldız Namdar'a Birgül Ayman Güler, MHP MV Sinan Oğan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri eşlik ettiler.



Toplam 4 maddelik tasarı, "Çözüm süreci için yasal zemin" yaratıyor. Yani: PKK ile müzakereler yapılması için yasal zemin.
Şimdiye kadar müzakereler yasa dışı yapılmıştı. Öcalan: "Yaptıkları iş yasa dışıdır. Yasal zemin oluşturulmalıdır" diyordu.

PKK, bu yasa dışı görüşmelerde muhatap alınmakla beraber, "taraf" statüsü kazanamamıştı. Onun için görüşmeler gizli yapılıyordu.
Bu Tasarı yasalaşırsa, PKK terör örgütü olmaktan çıkıp "müzakerenin tarafı" olarak meşru hale gelecek. Yani T.C. Devleti ile PKK müzakerenin iki tarafı olacaklar.

BDP ve HDP de "PKK'nın uzantısı" suçlamasından kurtularak, PKK'nın resmi kolu olarak muhatap alınacak.
***********
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder