25 Temmuz 2014 Cuma

Tayyip'in İsrail'e en büyük kıyağı bu oldu

Tayyip İsrail'e bugüne kadar çeşit çeşit kıyaklar yaptı: İsrail'in OECD'ye girişine ve NATO tatbikatlarından bazılarına katılmasına vetoyu kaldırması gibi.
Ama, en büyük kıyağı bu son yaptığı oldu: Ateşkesin bozulmasını sağlamak.

Gazze açıklarında deniz altında doğalgaz ve petrol yatakları bulundu. İsrail bu yatakların işletilmesi için ABD şirketleri ile işbirliği içinde.
Ama bu konuda İsrail için tehlikeli bir durum ortaya çıktı:
Gazze'yi denetimi altında tutan HAMAS, Batı Şeria'daki Filistin Hükümetini kurmuş olan FKÖ (El-Fetih) ile, Gazze ve Batı Şeria'yı tek bir yönetim altında birleştirecek bir "Birlik Hükümeti" kurmak üzere Haziran ayında anlaşma yaptı. Birlik Hükümeti, Birleşmiş Milletler'de devlet olarak tanınmak için çalışmalara başlamak üzereydi. Eylül ayında başlayacak olan BM Genel Kurulu çalışmaları sırasında Çin ve Rusya'nın desteği ile bu çalışmaların başarılı olması bekleniyordu.

Eğer Filistin Devleti Birleşmiş Milletler tarafından tanınacak olursa, Gazze açıklarındaki doğalgaz ve petrol yatakları üzerinde hak sahibi olabilecekti.
Bu tehlikeyi önlemenin yolu, hır çıkarmak ve Filistin tarafını suçlu göstermekti. Bu amaçla HAMAS bölünmeli ve Filistin Birlik Hükümeti'nin kanatları birbirine düşürülmeliydi.

Bu amaçla 3 İsrailli gencin (muhtemelen HAMAS'ın Meşal kanadı tarafından) kaçırıldıktan sonra ölü bulunması, İsrail'e hır çıkarma fırsatı verdi. İsrail'in intikam eylemlerine HAMAS çatapat atarak karşılık verdi.
İsrail'in saldıracağını gören Mısır, ateşkes girişimi başlattı. Ayrıntılar için bakınız:

Kahire'de yapılan toplantıda, HAMAS adına Ebu Marzuk ve İsrail heyeti ateşkesi kabul ettiler. İsrail, ateşkesi kabul ederken, HAMAS'ın ABD yanlısı lideri hain Halit Meşal'in ateşkesi kabul etmeyeceğini biliyordu, onun için hiç nazlanmadan ateşkes anlaşmasını imzaladı.
Nİtekim, ABD tarafından harekete geçirilen AKP yönetimi ve Katar Emiri, Katar'da bulunan Halit Meşal'e ABD talimatını ilettiler. Meşal, ateşkesi kabul etmediğini ilan etti. Örgütünün kabul edip imzaladığı anlaşmayı kabul etmeyen lider bozuntusu olarak hainler tarihine adını yazdırdı.

İsrail, dünya devletleri nezdinde haklı duruma geçmişti. Çünkü 3 vatandaşı öldürülmesine rağmen intikam saldırısında ısrar etmemiş, ateşkesi kabul etmişti. Ancak karşı taraf ateşkesi kabul etmemişti. İsrail'in eli rahatlamıştı. Suçlanma endişesi olmadan rahatça Gazze'yi bombalayabilirdi. Hastane ve BM Sığınma Evi'nin bombalamasını "yanlışlık oldu", cankurtaranları engellemesini "teröristleri kaçıracaklardı", sivilleri öldürmesini "teröristler sivilleri canlı kalkan yaptılar" gibi açıklamalarla savuşturabilirdi. Dünya kamuoyunun ayağa kalkmasının önemi yoktu.

Böylece, HAMAS içindeki bölünme açıkça ortaya çıktı. Birlik Hükümeti zaafa düştü. Birlik Hükümetini oluşturan El Fetih ve HAMAS'ın kanatları arasında ortak hareket etme kabiliyeti darbe yedi. Bu durumda Birleşmiş Milletler'de başarılı olma ihtimali zayıfladı.
Adam kaçırıp öldüren, ateşkesi reddedip hır çıkarmaya devam eden, sivil yerleşim yerlerine roket atan, kendi içinde bile anlaşamayan bir örgüte devlet kurma yetkisi verilebilir miydi?
İsrail, Gazze açıklarındaki doğalgaz ve petrol yataklarını elinden kaçırma tehlikesini Tayyip, Katar Emiri ve Halit Meşal üçlüsünün yardımları ile işte böylece savuşturmuş oluyordu.

İsrail'e saldırması için yasal zemin hazırlayan ABD, AKP, Katar Emiri ve Halid Meşal karşıtı gösteriler yapılacağı, bu tezgah ortaya çıkarılacağı yerde "Diren Filistin Türkiye Seninle" gibi anlamsız bir sloganın peşine takılmak, İsrail Konsolosluğu, SOCAR ve Mekdanılds önünde eylem yapmak akıl karı mıdır?
  


HAMAS (Halit Meşal) hala ateşkesi kabul etmiyor. Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas Katar'a, Meşal'in ayağına gitti, yalvardı. 23 Temmuz 2014.
Abbas: Ateşkesi kabul et lütfen.
Meşal: Etmem de etmem. Önce İsrail ablukayı kaldırsın.

İsrail ablukayı kaldırmayacağına göre, Gazzeli ölmeye devam etsin. Muhterem Katar'da bir eli yağda bir eli balda haremi elinin altında oh keka nasıl olsa.
Meşal'i değil de İsrail'i protesto etmek akıl tutulması.

Yobazların, Münafık Kardeşlerin yaygarası Ulusal Kanal'ı ve TGB'yi bile etkisi altına almıştır.
Ulusal Kanal'ın logosu "Dayan Türkmen Kardeşim, Türkiye Seninle" olmalıydı.

Evini terk eden Gazzeli sayısı 18 bin ise, evini terk eden Türkmen sayısı 500 bin
Ölen Gazzeli sayısı 800 ise, ölen Türkmen sayısı en az 1.000
Ölen Gazzeli çocuk sayısı 170 ise, ölen Türkmen çocuk sayısı daha fazla.

Eleştiriyorum. Ulusal Kanal cereyana karşı durmalı, Gazze'yi bir adım geri çekmeli, Türkmen kardeşlerimizle dayanışmayı ön plana almalıdır.
Öncelik Türkmenlere, Gazze ikinci plana.
  


Gazze Şeridi haritası. Gazzenin tümü Filistinli yerleşim yeri değil. Mavi ile gösterilen yerler Yahudi yerleşimleri. Bu yerleşimleri İsrail'e bağlayan mavi renkli, yollar da İsrail denetiminde.
RC ile gösterilen yerler Filistin Mülteci Kampları (Refugee Camp)



 1917 - 2014 arasında İsrail'in (sarı renk) genişlemesi.
Present = Bugünkü durum
West Bank = Batı Şeria
Gaza = Gazze
Gaza Strip = Gazze Şeridi
Jerusalem = Kudüs
Golan Heights = İsrail'in işgal ettiği Suriye toprağı Golan Tepeleri
Syria = Suriye
Jordan = Ürdün
Egypt = Mısır
Lebanon = Lübnan
***********
arşiv:
Tayyip'in İsrail aşkını tüm dünya biliyor 23 Temmuz 2014
Gazze'yi vuran İsrail jetlerinin yakıtı Tayyip'ten. İşte belgesi. 23 Temmuz 2014
Ateşkesi engelleyip Gazze'yi bombalatan Tayyip Bey 22 Temmuz 2014
Gazzeli'nin kanı Tayyip'in ellerinde 13 Temmuz 2014
HAMAS Şefi Halit Meşal'in ihaneti 11 Ağustos 2013

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder