29 Ağustos 2014 Cuma

"Özerkliği MİT'le planladık": İmralı Tutanakları - 2


Öcalan - BDP Heyeti görüşme tutanaklarının 2. bölümü bugün Aydınlık'ta

Parantez içi açıklamalar bana aittir:

Öcalan: (3 Nisan 2013)
"Suriye için ortak proje açısından Heyetle (MİT Heyeti) çalışıyoruz."
"Bazı kararlar alacağız herhalde. Yeni oluşacak Suriye'de bizimkiler (PKK'nin Suriye kolu PYD) başat rol oynayacaklar. Orada özerk bölgeler olur, Kürtler, Aleviler, hatta Araplar için de özerk bölgeler olacak gibi"

Öcalan: (17 Ağustos 2013)
"Dün MİT Heyeti ile tartıştım. Herhalde hayata geçer, MGK'de de tartışacaklar. Müslim (PYD Başkanı) geldi (AKP Hükümetinin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi, Bakanlarla ve MİT ile toplantılar yaptı), bunu stratejik önemde görüyorlar (MİT, PYD ile görüşmeyi stratejik önemde görüyormuş), ben de önemli görüyorum. .... Orada Konseyin (KCK) denetimi olur, geçici yönetim olur, kanton gibi, sonra da seçimler yapılır. Kobani, Efrin, El Cezir gibi bölgeler olur"

"Salih Müslim'e selam söyleyin o da toyluk yapmasın. "Bayrağı indirdik, özerklik niyetimiz yok" falan. Ne gerek var. Özerklik niye istemesin, isteyecek tabii." (PYD, Türkiye sınırına bayrak asmıştı. Müslim AKP Hükümeti'ni ziyarete gelmeden bayrağı indirdi, "Özerklik istemiyoruz" diye demeç verdi. Tabii kamuoyunu aldatmak için göstermelik olarak.)


***********
PKK'nin Suriye kolu PYD, 2014 başında, 21 Ocak'ta Cizire'de, 27 Ocak'ta Kobani'de, 29 Ocak'ta Kilis'in karşısındaki Afrin'de özerk bölge (kanton) ilan etti.
***********

Dün yayımlanan birinci bölümün tamamı:

Bugün yayımlanan ikinci bölümün tamamı:

***********

Aydınlık, 29 Ağustos 2014
***********
arşiv:
İmralı Tutanakları Aydınlık'ta: "Bakana söyleyin..." 28 Ağustos 2014
PKK'ye karşı çıkabilecek 110 Milletvekili aranıyor 27 Ağustos 2014
Muharrem İnce'nin programı: AB'ye girelim, HDP ile yakınlaşalım 23 - 8 - 14
***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder