17 Ağustos 2014 Pazar

PKK'yı yasallaştırma cinayetinin suç ortakları

AKP-PKK yasa tasarısı, CHP'nin de yardımı ile kabul edildi. MHP de peştemal tuttu.

PKK açılımından sorumlu AKP Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şöyle dedi:
"Yeni Yasa (PKK yasası) en ileri adımlardan biri. Bu yasa ana muhalefet partisinin (CHP) de destek vermesi ile Meclis'ten yüzde 80 destekle çıktı. Yani gurup (AKP Gurubu) olarak ana muhalefet partisinin bu yasaya desteği bizi sevindirmiştir. Güçlü bir temsille çıkmıştır."

İP Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, konuyu ayrıntılı olarak Aydınlık köşe yazısında işledi.
"Silahlı PKK'yı yasallaştırma cinayetinin suç ortakları" başlıklı 16 Ağustos 2014 günlü yazı şöyle: 

Cumhurbaşkanı seçimi gürültüsü arasında kimselere duyurmadan o kanunu Meclis'ten geçirdiler. Yine aynı ortaklık: AKP-PKK-CHP işbirliği.

Kanunun özü, silahlı terör örgütü PKK'nın yasallaştırılması.

ABD PATRON OLUNCA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha yasa Meclis Genel Kurulu'na gelmeden desteğini ilan etti. 20 Haziran günü Diyarbakır'da, "Barış süreci yasal bir zemine oturtulmak zorundadır" dedi. Bu gayretkeşliğe Beşir Atalay bile şaşırdı ve tasarının 1-2 gün içinde Meclis'e sunulacağını açıkladı.

ABD patronluğu olunca, hepsi el ele veriyor. Fethullah Gülen de yasayı alkışlayanların başındaydı.

Kılıçdaroğlu, tasarı Meclis'e gelince, "Sözümüzün arkasındayız, gerekli katkıyı vereceğiz" diyerek PKK'nın yasallaştırılması projesine bağlılığını bir kez daha vurguladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 81 İl Başkanına talimat yollayarak AKP-PKK tasarısına CHP örgütlerini de suç ortağı yaptı.

Tanrıkulu, AKP-PKK tasarısını yeterli bulmayarak, Öcalan'ın taleplerini yasa önerisi haline getirdi. PKK liderinin "İzleme Kurulu" talebi, "Toplumsal Mutabakat Komisyonu" ve "Ortak Âkil Heyeti" başlıklarıyla CHP önerisinde yer aldı. 

Yasa görüşülürken Tanrıkulu, AKP ve PKK sözcülerinden daha ateşliydi, "Kürt meselesinin çözümü konusunda biz varız, hodri meydan" dedi.

AKP VE PKK İLE BİRLİKTE KABUL OYU

Meclis İçişleri Komisyonu'nda dört CHP'li üye tasarıya kabul oyu verdiler. İki üye, Tanju Özcan ve Birgül Ayman Güler ret oyu kullandılar.

Meclis'te üç gün süren görüşmelerde, kürsüye çıkan CHP'li milletvekilleri bölücü terörü yasallaştıran tasarının reklamını yaptılar. 

Oylama sırasında 130 CHP'li milletvekilinden sadece 13'ü salondaydı. 11'i AKP grubu ile birlikte "evet" oyu kullandı. Yalnız Birgül Ayman Güler ve Gürkut Acar karşı oy verdiler

Hükümet tasarısı 235 kabul, 36 ret oyu ile Meclis'ten geçti.

AKP VE PKK'DAN CHP'YE TEŞEKKÜRLER

Yasa Meclis'te kabul edilince, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "çözüm iradesini ortaya koyduğu için" Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Öcalan "milat" olarak nitelediği yasa için AKP ve CHP'ye ayrı ayrı teşekkürlerini sundu!

HDP'li Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder de CHP'ye teşekkür edenler arasındaydı.

PKK Açılımından sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Ana muhalefet partisinin desteği bizi sevindirdi" sözleriyle AKP'nin duygularını dile getirdi.

CHP ve MHP'nin "çatı" adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da yasayı "takdire şayan" sözleriyle övdü. Dahası bölücü terörü haklı gören açıklamalarda bulundu: "Biz birçok sorunu sopayla, falakayla halletmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca insanlar isyan ediyor."

MHP'den bir itiraz gelmedi. Böylece PKK'nın yasallaştırılması girişimine İhsanoğlu üzerinden ortak oldu. MHP, yasanın Çankaya'da onaylanmasından sonra Anayasa Mahkemesi'ne başvurmadı.

SİLAHLI PKK YASALLAŞTIRILDI

Yasa ile, AKP hükümetine PKK ile yürüttüğü müzakerelerde yasal zemin sağlandı. Hükümete sınırsız yetki verildi; PKK'ya dokunulmazlık zırhı kazandırıldı.

Kanunun 4. maddesinde aynen şu ifade yer alıyor: 
"Bu Kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluğu doğmaz." 
Böylece teröre kamu makamları eliyle yardım ve yataklık yasallaştırıldı.

"Gözlemci heyet" adı altında yabancı kurum ve kişilerin, Türkiye'nin bu yaşamsal iç sorununa müdahale etmesine kapı açıldı.

Kanun, "PKK silah bırakacak, barış gelecek" gerekçesiyle gündeme getirilmişti. 

Oysa PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın Yasa Meclis'ten geçtiği saatlerde yaptığı açıklama olup biteni anlamaya yetiyor: "Silah bırakacağımızı sananlar hayal görüyor."

YİRMİ MİLLETVEKİLİ YİNE BULUNAMADI

Birgül Ayman Güler ve Dilek Akagün Yılmaz, CHP'nin yasayı Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini istediler. Ancak CHP, PKK'yı yasallaştırma yasasını çıkaran kumpanyanın içindeydi.

Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için yirmi kişi yine bulunamamıştı.

***********

arşiv:
Yılmaz Özdil kumpası can damarından vurdu 16 Ağustos 2014
Hulki Cevizoğlu, YURT gazetesinden kovuldu 15 Ağustos 2014
YURT gazetesinin ekseni kaydı 14 Ağustos 2014
CHP bölücülük yolunda tam gaz 13 Ağustos 2014



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder