14 Ağustos 2014 Perşembe

YURT gazetesinin ekseni kaydı

Ergenekon tertibi ile 6 ay hapis yatan Merdan Yanardağ, CHP'ye yakınlığı ile bilinen YURT gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğinden ayrıldı.

Yerine Ergenekon tertibini destekleyen 36 yıllık gazeteci Derya Sazak geldi.

Derya Sazak'ın yıldızı AKP döneminde parladı. TRT'de Fehmi Koru ile birlikte program yapmaya başladı. Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Milliyet Genel Yayın Yönetmeni yapıldı.
Şimdiki görevi YURT'u dönüştürmek.

Sazak'ın hazırladığı "Çankaya Anıları" yazı dizisi, YURT gazetesinde seçimden hemen önce yayımlandı.
Çankaya'nın sözde "sivilleşmesi" hikayesinin anlatıldığı bu dizide, Turgut Özal'ın "Askeri vesayeti bitirmeye yönelik politikalar" izlediği yazıldı.

***********

YURT, 11 Ağustos sayısında, Tayyip'in balkon konuşmasını manşete taşıdı: "Balkon konuşmasında uzlaşı çağrısı yaptı. Bugün herkes kazandı."
Tayyip'in konuşmasını yorumlayış tarzı yandaş medyayı aratmadı.

Tayyip'in balkon konuşması, iç sayfada "Toplumsal uzlaşı çağrısı" başlığı altında yayımlandı.

Diğer bir iç sayfada ise Selahattin Demirtaş'ın demecine tam sayfa yer verildi.

YURT, 11 Ağustos 2014
***********

YURT, seçimden önce başladığı Selahattin Demirtaş propagandasını 12 Ağustos'ta devam ettirdi.

"Bin umuttan biri: Demirtaş" başlıklı haberde söylenenler:
"Esprili kimliği ve kıvrak zekasıyla dikkat çeken Selahattin Demirtaş, genç yaşı ve Kürt kimliğiyle Cumhurbaşkanı adayı olarak Türkiye tarihinde bir ilke imza attı."

YURT, Demirtaş'ın Kürt kimliği ile siyaset yapmasını onaylayarak, Tayyip Erdoğan'ın milleti etnik ve dinsel kimliklere göre parçalama siyasetine katılmış oldu.

YURT 12 Ağustos 2014 sayfa 12



***********

Demirtaş övgüsü 13 Ağustos'ta devam etti.

"KCK: HDP'nin tarihi bir sorumluluğu var" başlıklı haberde, KCK'nın yani PKK'nin Demirtaş'a kutlama mesajı ve mesaj içeriğindeki Kemalizme, ulusalcılığa saldıran ifadeler yorumsuz olarak verildi.
"Sosyalistler: Demirtaş'ın oylarını arttırması önemli" başlıklı haberde ise, EMEP, ESP, SDP, TKP1920 gibi PKK destekçisi sahte solcu, sahte sosyalist örgütlere güya "sosyalist" madalyası takılarak, bunların Demirtaş övgüsü geniş olarak verildi.
Böylece, sosyalist görüşlü okuyucu bölücülüğe yönlendirilmeye çalışılıyor.

CHP içindeki Sezgin Tanrıkulu - Rıza Türmen - Melda Onur ve benzerlerinin çizgisi YURT gazetesine böylece yerleşmiş oldu.

YURT, 13 Ağustos 2014, sayfa 9

***********

Derya Sazak, Milliyet'in sahibi Demirören'in Tayyip'ten azar işiterek ağladmasından sonra, Cemaate yakın S Haber'e çıkarak Tayyip'in "Çözüm sürecini baltalıyorsunuz" sözlerine "Biz her zaman çözümcü olduk" diye yanıt vermişti.

"İmralı Tutanakları"nın yayımlanmasının ardından "Sürece Katkı" başlıklı köşe yazısında, çözüm sürecine katkı yaptıklarını öne sürmüştü.
Sazak, sürece katkı yapmaya YURT gazetesini dönüştürerek devam ediyor.

***********
arşiv:
CHP bölücülük yolunda tam gaz 13 Ağustos 2014
***********


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder