2 Ekim 2014 Perşembe

ABD ve PKK tampona niçin karşı?

Konu: Suriye sınırı boyunca Suriye içinde bir güvenli bölge veya tampon bölge kurulması.

TSK'nın teklifi: TSK kontrolünde tampon bölge kurulması.
Tampon bölgenin anlamı: O bölgenin silahlı guruplardan, yani teröristlerden arındırılması. AKP Hükümeti'nin desteklediği ÖSO gibi, desteklemiyorum deyip el altından desteklediği IŞİD gibi, birlikte Açılım yaptıkları PKK gibi guruplar bölgeden kovulacak ve orada asayişi TSK sağlayacak.

"Rojava'yı kurtarmak için yardım edin" diye feryat eden PKK - HDP ve "IŞİD'e karşı savaşta koalisyona katılın" diye Türkiye'yi sıkıştıran ABD'nin böyle bir tampon bölge teklifini sevinçle karşılaması gerekmez miydi?
Fakat o ne? Şiddetle karşı çıkıyorlar.

***********

HDP (PKK) : Tampon bölge kabul edilemez

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Vaşington'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken:
"En acil tehdit IŞİD. Türkiye kendini koruyacak bir güvenli bölgeden söz ediyorsa, tek yolu Rojava'yı güvenli bölge haline getirmektir."

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ:
"Tampon bölge planı, IŞİD saldırılarına karşı mücadele eden bölge halkı tarafından asla kabul edilmeyecektir"


***********

PYD (PKK): Türkiye tampon yerine YPG'ye destek versin
  
Enver Müslim


PKK'nin Suriye kolu PYD'nin Ayn el-Arab kentinde ilan ettiği Kobane Özerk Yönetimi Başkanı Enver Müslim, Türkiye'nin tampon planını Aydınlık'tan Gamze Çınlar'a değerlendirdi:

"Türkiye, tampon bölge planı yapmak yerine, PYD'nin silahlı yapılanması olan YPG'ye destek vermeli"
"Coğrafi alanda hakimiyet bizde. IŞİD ağır darbeler aldı. 14 gündür Kobane'ye ulaşamadı."
"100'ün üzerinde Hammer, onlarca tank ve Rakka ve Musul'dan elde ettikleri ağır silahlarla saldırıyorlar"
"Kobane, Kürtler için önemli bir sembol. Kobane düşerse, Amed de, Suruç da düşer. IŞİD ve karanlık güçler bunu biliyor."

Gamze Çınlar:
"Suriye rejimi ile herhangi bir irtibatınız var mı?"
Müslim:
"Biz inkarcı, katliamcı hiç bir kesimle ilgilenmiyoruz. Biz sadece demokrat kesimlerle görüşürüz. Milliyetçilerle bir diyalogumuz olmaz."

(Aydınlık, 30 Eylül 2014)

***********

Müslim: "Kobane düşerse Amed (Diyarbakır) da, Suruç da düşer"diyor.
Hiç kimse bu sözleri "IŞİD Kobane'yi alırsa Diyarbakır'ı da alır" şeklinde anlamaz. 20 bin kişilik vahşilerden oluşan bir güruhun TSK'yı yenip Diyarbakır'ı alması kurgu roman konusu bile olamaz.
O sözlerin anlamı şu: "Kuzey Suriye'de Rojava adı altında Batı Kürdistan'ı kuramazsak, Türkiye'nin güneydoğusunu kopartıp Büyük Kürdistan kurma ve Amed'i (Diyarbakır'ı) başkent yapma planımız hayal olur."

Her şey açık açık söyleniyor. Gizli saklı bir şey yok. Bütün dünyanın bildiği şey, "türban" örtüsü altında halkımızdan saklanıyor.
Türban, bölücülüğün bayrağı.

***********

ABD: Tampon bizim kampanyamızın bir parçası değil.


ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey:
"Tampon bölge... bizim kampanyamızın bir parçası değil."
"IŞİD'in Suriye'de ele geçirdiği yerleri geri kazanmak için muhaliflere destek vereceğiz. Bunun için 12 ila 15 bin arasında Suriyeli askeri güce ihtiyaç var"

***********

The Guardian: Tampon Kürtlerin kendilerini yönetmesini engeller
  


İngiliz Dı Gardiyın (The Guardian) gazetesi, baklayı ağzından çıkardı:
"Türkiye, Iraklı ve Suriyeli Kürtlerin bölgede güçlenmesini önleme amacında."
"Türkiye'nin askeri operasyona doğrudan katılımı ve Türkiye'nin kontrolünde olacak bir tampon bölge, Kürtlerin kendi kendilerini yönetme isteklerinin dizginlenmesine hizmet eder."
(Aydınlık, 1 Ekim 2014)

***********

Kısaca:

Bölgeyi TSK kontrol altına alırsa Rojava'yı (Rojavaye Kürdistane = Batı Kürdistan) kuramayız. Türkiye IŞİD ile savaşta ABD'ye ve PKK'ye yardım etsin, gerisine karışmasın.
Biz de öngördüğümüz 3 yıllık IŞİD karşıtı savaş döneminde PKK'yi eğitelim silahlandıralım, nasıl Kuzey Irak'ta Barzanistan kurup başına Barzani'yi oturttu isek, şimdi de süreç içinde Kuzey Suriye'de Rojava'yı kuralım, başına da PKK'yi (PYD'yi) oturtalım.
İşte emperyalizmin dayatması bu.

IŞİD'e karşı savaşı ABD ve koalisyon ortaklarının havadan ateş desteğini arkaların aalarak kazanmaları, PKK-PYD için uluslararası meşruiyet açısından önemli bir adım olacak. ABD'nin müttefiki olarak Batı düşmanı (!) IŞİD'i yenmiş olacaklar ve artık hiç bir güç onlara "Silah bırak" diyemeyecek. Terör listesinde çıkarılacaklar ve "Teröristlere karşı zafer kazanan cici örgüt" konumuna yükselecekler. Artık Pekaka değil, Pekcici diyeceğiz.
İşte emperyalizmin planı bu.

***********

Onur Öymen Aydınlık'a konuştu:

"IŞİD'e karşı mücadele isteyen ABD, Türkiye'nin PKK'ya karşı mücadelesini engelliyor. IŞİD teröristse PKK ne? Türkiye'ye "PKK ile görüşün" diye baskı yapan ABD; "Gelin bizle beraber (Yani ABD ve PKK ile birlikte) IŞİD'e karşı savaşın" diyor. Bunu kabul etmek mümkün değil."

"Açılım sürecini dayatan ABD."

"David Phillips'in 2007 tarihli raporu var. Açıkça, "Türkiye'nin Irak'ın kuzeyinde PKK ile mücadelesi ABD'nin çıkarlarına aykırıdır" diyor. ABD açıkça PKK'nın yanında yer alıyor. Konu bu kadar açıkken Açılım sürecinde ısrar Türkiye'yi fiilen bölüyor. Güneydoğu'da PKK otoritesi pekiştiriliyor. Ne yazık ki muhalefet partileri bu konuda duyarsız. Ana muhalefet partisi, Türkiye'yi adım adım bölünmeye götürecek sürece destek veriyor."

(Aydınlık, 30 Eylül 2014)

***********
arşiv:
ABD askerleri PKK kamplarını koruma altına aldı 5 Eylül 2011
Amerika'nın PKK'ya 23 desteği 5 Eylül 2011
PJAK'ın ateşkes ilanını İran kabul etmedi 7 Eylül 2011
Vahşilerin ABD'ye açtığı kapılar 28 Eylül 2014
Amerika Kuzey Suriye'de PKK'yi eğitiyor 1 Ekim 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder