1 Ekim 2014 Çarşamba

Amerika Kuzey Suriye'de PKK'yi eğitiyor

Delta Fors (Delta Force = Delta Kuvvetleri) olarak bilinen ABD Özel Kuvvetlerinin en seçkin birliği, bölücülerin Rojava (Batı) diye adlandırdığı Kuzey Suriye'de PKK'yi ve PKK'nin Suriye kolu olan PYD'yi eğitiyor.



ABD timleri Suriye'deki şeriatçı teröristlere 3 yıldır aralıklarla eğitim veriyordu.

PKK ile önce Sincar (Şengal) Dağı'nda toplantı yapan ve birlikte çektirdikleri fotoğrafları dünyaya servis eden ABD timleri, daha sonra Kandil'deki PKK şefleri ile görüştükten sonra PKK ve PYD'ye eğitim vermek üzere Haziran ayında Kuzey Suriye'ye giriş yaptı. Eğitimin hem askeri, hem de siyasi olduğu öğrenildi.

3 aydır devam eden eğitim, Türk güvenlik birimlerince tespit edildi.

Royters (Reuters yazılıyor) Ajansı, Delta Force timlerinin 4 Temmuz 2014 günü Rakka yakınlarında IŞİD'e operasyon yaptığını haberleştirdi.
Bölgede çok sayıda Amerikan, İsrail ve İngiliz gayrı nizami harp unsurları olduğu belirtiliyor.

Aydınlık, 1 Ekim 2014

***********

E. Org. Edip Başer, "Kanatsız Uçmak" adlı kitabında anlatıyor:

Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olduğum dönemde Türkiye, ABD ve Irak arasında oluşturulan mekanizmada, ABD’li mevkidaşım emekli ABD’li General Joseph Ralston şu bilgiyi verdi:
"ABD, terör örgütlerini birden dörde kadar kategorilere ayırmış. En tehlikeli gördükleri birinci, tehdit değeri en az olanlar ise dördüncü grupta yer alıyor. PKK halen dördüncü grupta imiş."

Washington’da yaptığımız görüşme sonrası izlenimlerim:
“Kürdistan projelerinin gerçekleşmesinde bu kanlı örgüte de rol tasarlanmıştı. Türkiye’nin ve Türk toplumunun güvenliğine sürekli bir tehdit olması onları pek fazla ilgilendirmiyordu. Nasıl olsa Barzani’nin de, PKK’nın da ipleri ellerindeydi.”

Görev yaptığım dönemde basına da yansıyan, PKK’ya yardım götüren ABD’lilerin CD’sinin verilmesi olayının da perde arkası:
“Bir keresinde Büyükanıt’la birlikte Ralston’a gittik. Orada kendisine, Kuzey Irak’ta görevli elemanlarımızca çekilip CD’ye kaydedilmiş görüntüleri izlettik. Bölgedeki PKK kamplarından birinin giriş yerindeki bir hareketi kapsıyordu görüntüler. Peşmergeler, pikap tipi araçtan çuval ve paketlerle erzak ve mühimmat sandıklarını, içme suyu damacalarını indirerek yığıntı taşlarla nizamiye havası verilmiş giriş yerinin dışına bırakıyorlar. Kamera aniden pikap aracının şoför mahalline odaklanıyor. Burada kıyafeti ve genel görünümünden Amerikan askeri olduğu anlaşılan biri oturuyor. General Ralston da bu görüntüleri ve özellikle Amerikan askerinin görüntüsünü hayretle izledi. Kendisinden, bu Amerikalı asker görüntüsü konusunda inandırıcı bir açıklama beklediğimizi söyledik. CD’nin hazır olan bir kopyasını kendisine verdik. Gereken araştırmanın yapılması için talepte bulunacağını ve sonucu en kısa sürede bize bildireceğini söyledi. Üç-dört ay sonra görevden ayrıldığımda ABD tarafından henüz hiçbir açıklama alamamıştık."

***********
Amerikalı General çok iyi rol kesmiş. Bildiği şeyi hayretle izlemiş.

ABD'nin PKK'ya yardımları hakkında diğer bilgiler bakınız:
***********

Delta Force, Irak işgali öncesinde PKK'yi eğitmişti.
Aydınlık Dergisi, 14 Ekim 2001 tarihindeki kapak haberinde, Moskova’da görevli bir Rus diplomatın bilgilerini aktarmıştı. Diplomat şunları söylemişti:

“ABD’nin Kuzey Irak’a yerleştirdiği özel eğitimli askeri gücü şu ana kadar 2 bine ulaştı. Guam adasına taşınanlardan bölgeye yeniden sokulanlar dahil. ABD son dönemde Kuzey Irak’a çok sayıda Delta Force komandosu kaydırdı. Bunlar burada çeşitli eylemler yapıyorlar. Hatta PKK’yı eğitiyorlar. Amerika, Türkiye’yi terör koalisyonuna katmak istiyor. Türkiye’de ordunun buna kanacağını düşünmüyoruz. ABD’nin 2 bin özel savaş eğitimli askerinin Kuzey Irak’ta olduğu bilgisini biz Türkiye’ye daha önce verdik. Türk yetkililere verilen bilgi Türk-Rus anti-terör anlaşması uyarınca yapıldı."

Aydınlık, 14 Ekim 2001
***********
arşiv:
ABD askerleri PKK kamplarını koruma altına aldı 5 Eylül 2011
Amerika'nın PKK'ya 23 desteği 5 Eylül 2011
PJAK'ın ateşkes ilanını İran kabul etmedi 7 Eylül 2011
Vahşilerin ABD'ye açtığı kapılar 28 Eylül 2014

***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder