8 Ekim 2014 Çarşamba

Bayramı Subaylarımız esaretten kurtulunca kutlayacağız

Kumpas devam ediyor

***********

1
Birçok kumpas mağduru hala esir tutuluyor

İstanbul Askeri Casusluk ve Malatya Zirve Yayınevi tertipleri nedeniyle bu bayramı da cezaevinde geçiren komutanların aileleri Aydınlık’a konuştu.




Askeri Casusluk davasından tutuklu Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa’nın eşi Neşe Eryaşa, Başçavuş Adnan Yılmaz’ın eşi Gökçe Yılmaz ile Malatya Zirve Yayınevi davasından tutuklu bulunan Binbaşı Haydar Yeşil’in kardeşi Serdar Yeşil, Anayasa Mahkemesi’nin hâlâ bir karar vermemesini eleştirdi.

‘KUMPASÇILARI TOPRAK BİLE KABUL ETMEYECEK’.
3 yıldır eşinden ayrı bayram geçiren Neşe Eryaşa:
“Birileri bizlerin hayatını mahvetti. Eşim 3 yıldır suçsuz yere yatıyor. Artık vicdanlarına sesleniyorum; Suçsuz olduklarını bile bile bu bekletmenin amacı nedir? Neyin hesabıdır? Yeter artık ne istiyorsunuz? Eşimin bütün mesleği, kariyeri gitti. Bir tek canımız kaldı onuda mı istiyorsunuz? Murat Albayımız hayatını kaybetti. Yetmedi mi çektirdiğiniz acılar. Ama bize bu iftiraları atanlar ölemeyecekler. Kumpası kuranları toprak bile kabul etmeyecek. Çocuklarıyla, anneleriyle, babalarıyla bizden beter olsunlar. Herkes bayram kutlarken bizim yüreğimizin yarısı hapishanelerde geçiyor. 3 yıldır her bayramı eksik geçirdim. Bizim için gelen bu bayram da anlamsız."

‘ASIL BAYRAM İÇERİDEKİLERİN ÇIKTIĞI GÜN’
Başçavuş Adnan Yılmaz’ın eşi Gökçe Yılmaz:
“Dilek Akagün Yılmaz Ağustos ayında AYM Başkanı Haşim Kılıç ile görüşmüştü. Haşim Kılıç da kararın Kurban Bayramı’na yetişeceğini ve içeridekilerin ailelerine kavuşacağını söylemişti. Ancak Eylül geldi geçti. Hiçbir ilerleme yok. Çok üzgünüz. Şimdi cezaevinde birkaç saat görüş ile bayramımızı kutluyoruz. Bizim için bayram içeridekilerin çıktığı gündür."

‘ANNEMİN CENAZESİNE GELEMEDİ’
Zirve Yayınevi davasından 3 buçuk yıldır tutuklu bulunan Binbaşı Haydar Yeşil’in kardeşi Serdar Yeşil:
“Bu bayramın bizim için hiçbir anlamı yok. Biz zaten 3 buçuk yıldır bayramlarımızı cezaevinde kutluyoruz. Ağabeyim annemin cenazesine bile gelemedi. Çünkü kendisini kelepçeli olarak getireceklerdi. Ağabeyim de ‘Ben terörist değilim. Ailemin, yakınlarımın karşısına böyle esir bir şekilde çıkmayacağım’ dedi. Bu yüzden de cenazeye katılamadı. İşte böyle sıkıntılar içerisinde ağabeyimin cezaevinden çıkmasını ümitle bekliyoruz. Artık sesimizi duysunlar

Haber: Seda Akyüz
***********

2
Kumpas mağduru askerlerin sabıka kayıtları silinmiyor


Kumpasla, sahte delillerel tutuklandıktan sonra AYM kararı ile tahliye edilen 230 asker, adli siscil kayıtlarında "sabıkalıdır" ibaresi olduğu niçin işe giremiyor, resmi işlemlerde zorluk yaşıyor.
Avukat Murat Ergün'ün sabıka kaydının kaldırılması için yaptığı başvuruyu mahkeme reddetti.
Kararda "Yeniden yargılanıp suçsuz bulunmaları halinde sabıka kaydının kaldırılacağı" deniliyor. Ancak, sabıka kaydı mevzuatının düzenlendiği dönemde Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı yoktu. Ama şimdi var. AYM hak ihlali kararı vermiştir. O halde sabıka kaydı kaldırılmalıdır.

***********

3
Öcalan'ın talimatı ile yeni kumpas davası açılıyor

"Beni sorgulayan Komutan AYM kararı ile dışarı çıktı. Onu tekrar içeri atmak için faili meçhul davası açın" talimatı verdi teröristbaşı.
Öcalan'ı İmralı'da sorgulamış olan İP Genel Bşk. Yard. E. Jan. Kd. Alb. Hasan Atilla Uğur dahil 4 Komutan ve 5 korucu hakkında, bir koyun hırsızının yalan ifadelerine dayanılarak "Faili meçhul cinayetler işlemek" suçlaması ile dava açıldı.


 ***********

4
Kumpas sanıklarına sefer görev emri

Aydınlık, 7 Ekim 2014

Komutanlar casus ise, casusa sefer görev emri çıkarılır mı?
Yok eğer casus değilse, neden hakkında casusluktan dolayı yakalama kararı var?
Böyle ciddiyetsiz devlet olur mu?
Hakkında yakalama kararı olan İstanbul Askeri Casusluk davasının 1 numaralı sanığı emekli Albay İbrahim Sezer için seferberlik görev emri çıkarıldı.

***********

5
Ve: tüm millete yapılan kumpas


 ***********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder