18 Kasım 2014 Salı

AKP Bakanlarının cıvık cıvık Amerikancılığı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Amerikan talimatına boyun eğdi, çuval eylemini kınadı. Çok yönlü soruşturma yapıldığını söyledi ve şöyle devam etti: "Amerikan askerlerine yönelik çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

Demek ki, ABD askerine çuval geçirmek çirkin saldırı Ala Bey'e göre..

Peki, Türk askerinin başına çuval geçirmek çirkin saldırı değil midir? Türk askerinin başına çuval geçirildiği zaman Ala Bey "Bu çirkin bir saldırıdır" dedi mi? Ağzını bile açamadı.

Amerikan askerleri, Barzani peşmergeleri ile birlikte 4 Temmuz 2003'de Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentinde 11 Türk subayı ve askerinin başına çuval geçirip kamyon kasasına koydular ve sorgulamaya götürdüler. 60 saat sorguladılar.

ABD askerinin başına çuval geçirme süresi: 10 saniye
Türk askerinin başına çuval geçirme süresi: 60 saat

ABD askerinin başına 10 saniye çuval geçirilmesini şiddetle kınayan AKP, Türk askerinin başına 60 saat çuval geçirilmesini niçin kınamadı?

O zaman Başbakan olan Tayyip Bey "ABD'ye nota verecek misiniz?" diye soran gazetecilere "Ne notası, müzik notası mı bu?" diye sözde espri yaparak ABD saldırısının üzerini örttü.

ABD askerine 10 saniye çuval geçirilmesini şimdi çok yönlü soruşturan AKP Hükümeti, o zaman Türk askerine 60 saat çuval geçirilmesini tek yönlü bile soruşturmamıştı.

O zaman Dışişleri Bakanı olan Gül Bey: "Büyük devletler özür dilemez" dedi.

AKP kodamanlarının "Büyük devlet" diye yere göğe koyamadıkları ABD, o zaman, ABD askerlerinin bu saldırısını kınamadılar, Türk askerlerine çuval geçiren ABD askerleri hakkında soruşturma yapmadılar. Çünkü büyük devletler böyle yaparmış Abdullah Gül Bey'e göre.
Peki, Türk devleti küçük bir devlet midir ki kınıyor, soruşturma yapıyor şimdi. Bu boynu eğiklik, bu kölelik ruhu, bu aşağılık duygusu neden?


Ala Bey ABD'ye bağlılık bildirir de Dışişleri Bakanı Mevlut Bey ondan aşağı kalır mı? Buyurun:
"Bu çok çirkin eylemi güçlü ve açık bir biçimde kınıyorum. Sorumlular yaptıklarının bedelini ödeyecek."

Hey muhterem, dur bir dakika... Van minıt yani...

Türk askerlerinin başına çuval geçirildiği zaman "Bu çok çirkin eylemi kınıyorum. Sorumlular yaptıklarının bedelini ödesin" dedin mi?

Türk askerine çuval geçirmek serbest, ama ABD askerine geçirilirse bedel ödenir, öyle mi?

Buyurun bir tane daha:
"Türkiye ve ABD vazgeçilmez müttefik, ortak ve dost ülkelerdir"

Hani Gümrük Bakanınız Canikli "Amerika Türkiye'yi parçalayacak, Büyük Kürdistan kuracak" diye geçen gün feryat ediyordu...

Hani Genel Başkan Yardımcınız Mehmet Ali Şahin "Amerika Suriye'nin kuzeyinden Akdeniz'e Kürt Koridoru açacak, Kuzey Irak petrolünü Türkiye üzerinden değil, oradan Akdeniz'e akıtacak. Petrol gelirimize engel olacak" diye üç gün önce ağlaşıyordu...

Hani Abdülkadir Selvi arkadaşınız "Ayı (Amerika) Türkiye'yi baypas edecek" diye sözde Amerika'ya hakaret ediyordu...

Bakınız:

Bir karar verin artık. Onlar mı doğru söylüyor, yani ABD Türkiye'yi bölmek isteyen düşman mı, yoksa siz mi doğru söylüyorsunuz Ala Bey ile birlikte, yani ABD dost mu.

Dost ise neden çuval geçiriyor, neden PKK - PYD'ye yardım ediyor, neden Kuzey Irak petrolünün ticaretini elimizden almak istiyor, neden Türkiye'yi bölüp Büyük Kürdistan kurmak istiyor. Böyle bir ülkeye siz neden dost diyorsunuz?

Yoksa o arkadaşlarınızın ABD'ye karşı çıkmaları, Türkiye'nin bölünmesine karşı çıkmaları sadece seçimlerde oy alabilmek için söylenmiş sözler mi? Söylenenlere değil de yapılanlara bakılırsa, (ki öyle yapmak gerekir), öyle görünüyor.  

arşiv:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder