12 Kasım 2014 Çarşamba

"Kürdistan kuracaklar" diye timsah gözyaşı döken AKP kodamanı


ABD yöneticileri, işbirlikçilerinin Amerika'ya kızmalarına, eleştirmelerine, karşı çıkmalarına, hatta hakaret etmelerine aldırış etmezler.

İşbirlikçiler sonunda ABD'nin isteklerini yapıyorlarsa sözde itirazları, karşı çıkmaları, Amerika'ya sözde kafa tutmaları önemli değildir.

Hatta bunun faydalı bir tarafı da vardır. İşbirlikçiler ABD karşıtı açıklamalar yaptıkça halk içinde itibarları artar. ABD karşıtı olan halk, gider ABD'ye sözde karşı çıkan o ABD işbirlikçilerine oy verir. Bu sayede ABD denetimi devam eder.

İşbirlikçi "Ne işi var NATO'nun Libya'da" der, "Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü savunan Rasmussen NATO Başkanı olamaz" der, "Patriotların düğmesi bizde olmazsa kabul etmeyiz" der, der de der, ama sonunda tüm söylediklerini yutar, Amerika'nın dediğini yapar.

"PYD de PKK gibi terör örgütüdür" der, sonra Obama'dan gelen bir telefon üzerine PYD'ye Türkiye üzerinden takviye peşmerge ve ağır silah yollar.

*********

İşbirlikçi şimdi de "Üst akıl ülkeleri (Amerika) Büyük Kürdistan kurmak istiyor. Suriye, Irak ve Türkiye'den parçalarla "Büyük Kürdistan" kurma projesi var. Haritaları yeniden çizmek için PKK'yı destekleyerek terörü harekete geçirdiler" diye feryat ediyor. (Nurettin Canikli)

Ama, AKP kuruluş günlerinden beri Amerika'nın Büyük Kürdistan planına yardımcı oluyor. Zaten AKP'nin kuruluş amacı bu. Onun için AKP Bakanı'nın feryadı sahtedir, döktüğü timsah gözyaşlarıdır.

Tayyip Erdoğan, Büyük Kürdistan kurmayı amaçlayan Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eşbaşkanı değil mi?

Amerika, Abramowitz kanalı ile Tayyip Erdoğan'ı önce Erbakan'ın yerine hazırlayıp, beceremeyince AKP'yi kurdurmadı mı?

AKP, Amerika Irak'ı işgal edip Irak'ın kuzeyinde Kürdistan kursun diye 2003'de "Amerikan askerleri Irak'a Türkiye üzerinden saldırsınlar" tezkeresini Meclis'e getirmedi mi?

AKP, Suriye parçalansın da kuzeyinde Batı Kürdistan (Rojava) kurulsun diye Amerika'nın Suriye üzerine saldığı vahşileri (ÖSO, El Kaide, IŞİD) desteklemedi mi?

Irak ve Suriye'den sonra Türkiye'nin de bölünmesine hazırlık aşaması olarak özerkliği getirecek olan "Açılım" sürecini AKP başlatmadı mı?

AKP Bağdat Hükümeti'ne düşman. Şam Hükümeti'ne düşman.
Irak'ı bölmüş olan Barzani ile dost. Suriye'yi bölen teröristlerle dost.
Şimdi kalkmış "Amerika Kürdistan kuracak" diye feryat ediyor.

Bağdat ve Şam'a düşmanlık ederek Kürdistan'ın kurulması sürecine en büyük yardımı yapıyorsun, sonra da kalkıp "Kürdistan kuracaklar" diye feryat ediyorsun.

Bu feryadında samimi olsa idin, Tahran, Bağdat ve Şam Hükümetleri ile dostça ilişkiler kurardın. Türkiye, İran, Irak ve Suriye birlikte hareket ederse Barzani'nin de, PKK ve PYD'nin de, IŞİD ve El-Kaidenin de işi bitirilir.

Ama sen "Kürdistan kuracak" diye sözde suçladığın Amerika ile birlik olup, İran'a, Irak'a, Suriye'ye düşmanlık yapıyorsun, o ülkelerdeki bölücü ve teröristleri destekliyorsun.

"Böyle feryat ederek Amerika'yı korkutur, Kuzey Irak petrolü mamasını elimden almaktan vaz geçiririm" diye düşünüyorsan, avucunu yalarsın. Amerika böyle sahte feryatlara pabuç bırakmaz.

*********

Tahran, Bağdat ve Şam Hükümetleri ile "Amerikancı bölücülüğün kökünü kazımak" için el sıkışabiliyor musunuz?

İran, Irak ve Suriye'ye karşı Amerika ile işbirliği yapmaktan vazgeçebiliyor musunuz?

Cevabınızın "Hayır" olduğunu tüm dünya biliyor.

Onun için, Tayyip Erdoğan'ın "PYD de teröristtir", Mehmet Ali Şahin'in "Amerika bölgemize petrol için geldi, Kobani'den Akdeniz'e koridor açacak", Abdülkadir Selvi'nin "Amerika petrolü Suriye'nin kuzeyinden akıtacak, Türkiye'yi baypas edecek", Nurettin Canikli'nin "Amerika Büyük Kürdistan kuracak" söylemlerinin Türkiye'ye hiç bir pratik faydası olmayacaktır.

Sadece bu sahte söylemleriniz size hakkınız olmayan bir "Amerika, Kürdistan ve PKK karşıtlığı" görüntüsü sağlayabilir. Onu da seçimlerde oya tahvil edersiniz, o kadar. Belki de bu söylemlerinizin asıl amacı budur.

*********
AKP Gümrük Bakanı Nurettin Canikli'nin sahte feryatları için bakınız:

*********
arşiv:
AKP kodamanından acıklı itiraflar     10 Kasım 2014
Tayyip - Obama anlaşmazlığının içyüzü   7 Kasım 2014
*********

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder